Nästa Evenemang

Skriva en hitlåt

#1. Skriva en hitlåt

Hur svårt kan det vara att skriva en hitlåt? Och finns det en Max Martin-formel som gör det möjligt? Uppdrag #1 är att skriva en hitlåt, och så här ser mina planer ut.

Varför ska jag skriva en hitlåt?

Det finns ett antal uppenbara anledningar, primärt följande.

1. Det vore otroligt coolt att höra sin egen låt spelas på radio.

2. Det är ett utmärkt sätt att skapa något som kan ge ekonomisk avkastning när jag sover (om någon väljer att lyssna på den).

3. Jag tycker att jag är duktig på att skriva texter. (Däremot har jag ingen aning om hur jag ska skriva musik.

4. Att det finns så sjukt mycket bra musik som förtjänar bättre texter.

Hur ska jag gå tillväga? Att skriva texten är jag inte orolig för, men däremot behöver jag hjälp att hitta någon som kan hjälpa mig att skriva musiken. Kära läsare, vem känner ni som är grym på att skapa musik? Kommentera gärna.

Min plan är också att undersöka vilka formler Max Martin använder för att skriva en hitlåt, och ”låna” lite av honom. Han är ju onekligen den låtskrivare som har tredje flest ettor på Billboard (efter Lennon och McCartney), så rimligtvis finns det en del inspiration att hitta hos honom.

Jag kommer att börja med det trevliga programmet Garage Band som finns i min Mac. Förhoppningsvis kan jag skapa en ”body” där, som en musiker kan jobba vidare med. Vilken genre undrar ni? Ingen aning. Än.

Efter hand lägger jag upp mina försök här, så att ni får ge feedback. Kom gärna också med era bästa råd om hur jag lyckas skriva en hit, och om var jag kan hitta kunskap, kontakter och inspiration (och taktkänsla).

När är uppdraget slutfört? När låten spelas i radio (fler gånger än de jag lyckas tjata mig till).
Kategori: Just for the great fun of it
Svårighetsgrad: 5
Deadline: 31 december 2016

Se hela listan här: Livet på 500 dagar – hela listan

Här kan du följa mig och Livet på 500 dagar i sociala medier

Följ mig på Instagram Följ mig på LinkedIn Följ mig på Facebook Följ mig på Twitter

Annons 2

Om bloggen

På 500 dagar ska jag skapa mitt drömliv och mitt drömföretag. Här följer du min största utmaning någonsin.

Följ mig

Annons 1

Verktyg

Snabbaste sättet att räkna ut momsen!

Fyll i ett av beloppen (inklusive eller exklusive moms) och du ser vad det motsvarar (exkl. eller inkl. moms).

Gå till våra verktyg

Annons 3

Annons 4

Annons 5

Annons 6