Nästa Evenemang

Skriv Google-anpassade produkttexter i din webshop

Bra produkttexter i din webshop ger dig bättre placeringar på Google och ökar din försäljning.

Sökmotoroptimerade produkttexter

Dina texter bör vara sökmotoroptimerade för att du ska få in potentiella kunder i din webshop. Det är faktiskt inte så svårt som det låter. Tid är det enda du behöver lägga, gör du det så kommer du snabbt märka att du klättrar i Googles sökresultat och ökar din försäljning.

Unik text för varje produkt

Kopiera inte leverantörernas standardtexter. Gör du det blir din webshop mindre relevant för Google, då många andra redan har exakt samma texter i sina butiker och det då anses som duplicerat innehåll. Skriver du istället egna unika produkttexter för varje produkt blir du en av få som gör det och både Google och dina besökare kommer uppskatta din ansträngning.

Använd nyckelord med hög sökvolym

När du skriver dina produkttexter, ta reda på vilka sökord dina potentiella kunder kan tänkas använda när de vill hitta en specifik produkt. Skriv texter som innehåller de fraser som är vanligast.

Exempel:
Om produkten är en damcykel kanske kunder söker på ”köpa tavla” eller ”tavla med träram”. Då kan du skriva ”Är du ute efter att köpa tavla? Den här tavlan med träram är en snygg inredningsdetalj i ditt hem”. På så vis får du med båda sökfraserna i en sammanhängande text.

Använder du Google AdWords för sökmotormarknadsföring kan du använda deras sökordsplanerare för att få ut information om vilka sökord som är bäst att satsa på. Annars är Google Trender ett lite enklare alternativ som alla har tillgång till.

Inte för många sökord

Mata inte dina produkttexter fulla med olika sökord, det blir onaturligt både för dina besökare och google. Fokusera på 2-3 ord eller fraser enligt ovan och använd dem väl. Det gynnar dig inte att skriva samma ord 10 gånger i samma textstycke.

Internlänkningar

En del av dina besökare kommer direkt till en av dina produktsidor via en googlesökning. Det betyder inte alltid att de vill köpa just den produkten, men med en internlänkning till kategorisidan hjälper du dem hitta fler liknande produkter och sannolikheten att de köper något ökar.

Du förtydligar även för Google vilken kategori produkten hänger ihop med, vilket kan ge ännu mer pricksäkra resultat på söklistan.

Tillåt recensioner och delning

Ge kunderna möjlighet att recensera dina produkter, på så vis skapas nytt och dynamiskt innehåll på produktsidorna, vilket Google känner av och ser som positivt. Texterna blir både unika och relevanta, då de skrivs av olika människor och handlar om just produkten i fråga.

Att tillåta delning av produkter via sociala medier har kanske inte med produkttexterna att göra men se det som ett bonustips. Delningar visar Google att produkten är populär vilket ger bättre resultat på sökmotorerna. Dessutom är rekommendation från vänner och bekanta en uppmuntrande anledning till att folk väljer att köpa en viss produkt så på sikt ökar även försäljningen. Du har alltså inget att förlora!


Behöver du hjälp med sökmotoroptimering av din hemsida eller webshop?

Vi på Smelink.se hjälper dig att få fler och mer intresserade besökare:

Läs mer om sökmotoroptimering hos Smelink.se


 

 

Annons 2

Kontakta Smelink

E-post Telefon Webbplats Adress
info@smelink.se 0470 70 36 80 www.smelink.se Storgatan 14, 352 31 Växjö

Verktyg

Räkna ut total lönekostnad för företaget

Här kan du räkna ut vad den totala lönekostnaden blir för ditt företaget baserat på den anställdes lön och ålder.


0

Semesterersättning per semesterdag enligt sammalöneregeln är: