Nästa Evenemang

Sätt dig inte över någon

Många av de stora personligheter som jag uppskattar mest har en sak gemensamt. De tycks ha en unik förmåga att se andra människor och sätter sig aldrig över någon annan. De blir betydande i mina ögon genom att behandla alla som jämlika. Hur det hänger ihop insåg jag för några år sedan.

Jag satt och pratade med en av de som jag uppskattar, Bob Proctor, och sade att jag noterat hur trevligt han behandlade andra människor och han svarade: ”Ola, du förstår att i samma ögonblick jag sätter mig över någon, så sätter jag mig under någon annan.” Han fortsatte med ett leende: ”Oss emellan tycker jag att jag är alldeles för bra för att sätta mig under andra människor”.

Det slog mig att jag hade ägnat alldeles för mycket tid och energi åt att rangordna människor i förhållande till mig själv. Vilka som var bättre, sämre, mer eller mindre framgångsrika. Det hade också fått den effekten att jag tvekat att kontakta vissa presumtiva kunder då jag upplevde att de hade ”högre rang” än mig. Jag insåg hur mycket det hindrade mig, såväl att se mig som sämre eller bättre än någon annan. Jag bestämde mig direkt att sluta rangordna och istället se alla andra för vad de är – det vill säga människor!

Hur gör du? Har du vanan att rangordna dig själv i förhållande till andra människor? Att du sätter dig över vissa, vilket i sin tur innebär att du förminskar dig själv och sätter dig under andra. I så fall, kan det kanske vara dags att ändra på det?

Accelerera veckan ut genom att kontakta just de människor som du vill prata med, oavsett rang. Ta dem för vad de är – vanliga människor med både bra och dåliga sidor. Precis som du vill de göra riktigt bra saker.

Lycka till – så hörs vi nästa vecka.

Annons 2

Om bloggen

Ola Wallström är entreprenör, författare, föreläsare och inspiratör. Han ägnar sina dagar åt att hjälpa ägarledda företag att öka sin lönsamhet genom att sätta upp riktiga mål som de faktiskt når. Här bloggar han om målsättningar, motivation och inspiration.

Följ mig

Annons 1

Verktyg

Snabbaste sättet att räkna ut momsen!

Fyll i ett av beloppen (inklusive eller exklusive moms) och du ser vad det motsvarar (exkl. eller inkl. moms).

Gå till våra verktyg

Annons 3

Annons 4

Annons 5

Annons 6