Nästa Evenemang

Satsa på hävstångsprincipen och bli framgångsrik

Jag går direkt på huvudprincipen: om du lyckas bygga en struktur där så mycket som möjligt automatiseras, förenklas och delegeras – kan du ägna all din tid åt det som är roligt och bygger ditt företag.

Enkelt, va? Ja, så varför gör vi det inte? 

Min egen strategi är enkel: allt jag gör idag ska få effekt i framtiden. Jag kallar det hävstångsprincipen. Ett exempel: om jag skriver en ”introduktionsplan för nyanställda” idag, ska den kunna användas många år framöver. Istället för att jag gör en ny plan varje gång.

Bygg ditt företag från grunden. Bestäm att varje insats ni gör ska få långsiktig effekt, och inte bara för stunden. Och när du utvecklar din affärsmodell, se till att den ger hävstångseffekt på lång sikt (Spotify är ett utmärkt exempel).

Det finns otaliga strategier för att skapa en effektiv vardag och ett effektivt företag. Du hittar många av dem bland våra guider här på MittFöretag.com. Gör dem till vanor. Det brukar ta 21 dagar, sedan sitter det.

Mitt eget mål är att åstadkomma dubbelt så mycket nästa år som jag gör i år. Då krävs det att jag har framgångsrika vanor.

Gustaf

Annons 2

Om bloggen

Följ entreprenören Gustaf Oscarson och hans äventyr i Sveriges företagarvärld

Följ mig

Annons 1

Verktyg

Snabbaste sättet att räkna ut momsen!

Fyll i ett av beloppen (inklusive eller exklusive moms) och du ser vad det motsvarar (exkl. eller inkl. moms).

Gå till våra verktyg

Annons 3

Annons 4

Annons 5

Annons 6