Nästa Evenemang

Så väljer du rätt redovisningsbyrå

Det är lätt att gå vilse i djungeln av redovisningsbyråer. Ska jag välja en av de stora eller passar en mindre redovisningsbyrå mitt företag bättre? Här får du checklistan du behöver för att välja rätt byrå.

Hur mycket vill jag betala för byrån?

Var extremt tydlig med vad du vill ha hjälp med och hur mycket du kan betala för det. Vår rekommendation är att förhandla fram ett fast månadspris och att be redovisningsbyrån meddela eventuella extrakostnader, som du får ta ställning till. På så sätt får du kontroll och slipper otrevliga överraskningar på fakturan.

Har de effektiva lösningar och processer?

Är byrån uppdaterad på nya system? Har de effektiva ekonomiprocesser? Det är avgörande att byråns system matchar ditt företags rutiner, allt dubbelarbete måste bort.

Fler tips: Att tänka på när du väljer affärssystem

Erbjuder de löpande rådgivning?

Att redovisningsbyrån debiterar en timme extra för att du ringer och rådfrågar är vanligt förekommande. Dubbelkolla alltid om de erbjuder rådgivning utöver den tid du betalar för, för att undvika oklarheter.

Vad säger din magkänsla?

Att du har förtroende för din redovisningsbyrå är allra viktigast. Även om de sköter din redovisning och ekonomi är det alltid du som har det yttersta ansvaret för att allt är korrekt. En bra relation kommer att underlätta ert arbete.

vad avgjorde när du valde din redovisngsbyrå? Kommentera och dela gärna med dig här nedan. 

Relaterat innehåll

Annons 1

Verktyg

Snabbaste sättet att räkna ut momsen!

Fyll i ett av beloppen (inklusive eller exklusive moms) och du ser vad det motsvarar (exkl. eller inkl. moms).

Gå till våra verktyg

Annons 3

Annons 4

Annons 5

Annons 6