Nästa Evenemang

Vässa sågen – så här utvecklas du som företagare varje dag!

Livet och företagandet består av olika platåer, och de kunskaper som har tagit dig dit du är idag, är sällan de som kommer att ta dig till nästa nivå. Det är förmodligen den största anledningen till att nästan alla företagare stannar i växten, att man fortsätter som man alltid har gjort. Så här gör du istället!

Låt oss ställa oss själva tre frågor:

1. Hur ofta blir jag riktigt inspirerad?
2. Hur ser min plan ut för att bli en bättre företagare idag jämfört med igår?
3. Vem känner jag till, som är bättre än mig själv på det jag gör?

En stjärnföretagare äter inspiration. En stjärnföretagare äter ny kunskap, för att kunna tänka ny tankar, för att kunna skapa nya, fantastiska tjänster och produkter. Och nu ska vi titta på två sätt att se till att du aldrig slutar utvecklas, som människa och som företagare.

Hur ser jag till att bli en bättre företagare varje vecka?

Av alla verktyg jag har hittat i framgångslitteraturen, är det två jag har fastnat extra för. Det ena användes redan av en av världens största tänkare genom tiderna, Benjamin Franklin, och vi kallar det…

Verktyg 1 – Resolution Chart
I sin självbiografi berättar Benjamin att han identifierade 13 egenskaper han ville ha som människa. Han gjorde sedan ett diagram med dessa egenskaper och veckans alla dagar, och de dagar han lyckades ”ha eller vara” en egenskap, kryssade han för den rutan.

Vilka egenskaper behöver du ha för att bli den människa du vill vara, och skapa det företag du vill ha? Och visst är det skönt att ge sig själv guldstjärnor varje dag?

Verktyg 2 – Friends of Friday
Verktyg nummer två kallar jag Friends of Friday, och är det absolut trevligaste verktyget för att hela tiden utveckla sig själv och sitt företag. Varje fredag lunch (det ska vara en långlunch såklart) bjuder du en person som kan mer än dig inom ett visst område på lunch. Du kommer att bli förvånad över hur många som tackar ja, bara du är ärlig och berättar att du vill träffa dem för att du beundrar dem.

Hur kommer detta att förändra mitt företagarliv?

– Du kommer att få ett fantastiskt nätverk med människor som kan och vet mer än du. Och du vet vad de säger – man blir som man umgås…
– Nästan all forskning och framgångslitteratur är rörande överens om att nedskrivna mål ökar chansen avsevärt att det blir verklighet. Och om du gör din Resolution Chart offentlig (i alla fall för din familj), ökar chansen ytterligare att du blir den människa och företagare du vill vara.

Citatet

Och apropå att ständigt utvecklas, så kan vi väl sammanfatta det tillsammans med Zig Ziglar. ”Rich people have small TVs and big libraries, and poor people have small libraries and big TVs”.

Relaterat innehåll

Annons 1

Verktyg

Snabbaste sättet att räkna ut momsen!

Fyll i ett av beloppen (inklusive eller exklusive moms) och du ser vad det motsvarar (exkl. eller inkl. moms).

Gå till våra verktyg

Annons 3

Annons 4

Annons 5

Annons 6