Nästa Evenemang

Så skyddar företag starka varumärken som säljer

Om jag säger 3 vad tänker du då? Troligtvis på mobiltelefoni. M, vad tänker du då? Antagligen McDonalds. Hade jag sagt Mmmm, hade du troligtvis associerat till… Jag tror du är med på noterna. I den här guiden får du veta hur framgångsrika företag gör för att skapa starka varumärken.

Inarbetade varumärken rotar sig fast inom oss
Genom en varumärkesstrategi kan även du nå dit med ditt företag. Första steget är att skydda det. Det enklaste sättet att är att ansöka om ett varumärkesskydd online via prv.se. Grundavgiften är inte mer än 1 500 kr. Varumärkesskyddet hindrar andra från att använda sig av samma eller liknande kännetecken på sina varor eller tjänster, i sin reklam eller på andra sätt. Den som ändå använder sig av ditt varumärke gör sig skyldig till varumärkesintrång. Det kan leda till skadestånd, böter eller fängelse.

Det finns olika typer av varumärkesskydd
För att ditt varumärke ska kunna registreras måste det kunna återges grafiskt, vara särskiljande och inte vara vilseledande. Det behöver helt enkelt vara unikt – själva essensen i ett varumärke! Innan du ansöker om skydd behöver du ta ställning till vilken typ av registrering du vill ha, det finns nämligen flera att välja på: Ett eller flera ord, en symbol, en färg, ett ljud eller en melodi. Det går till och med att varumärkesskydda hela förpackningar. För att göra det lite lättare kan du se exempel på varumärken på prv.se.

En svensk varumärkesregistrering gäller i tio år och kan därefter förlängas i oändlighet genom en förnyelse vart tionde år.

Relaterat innehåll

Annons 1

Verktyg

Snabbaste sättet att räkna ut momsen!

Fyll i ett av beloppen (inklusive eller exklusive moms) och du ser vad det motsvarar (exkl. eller inkl. moms).

Gå till våra verktyg

Annons 3

Annons 4

Annons 5

Annons 6