Nästa Evenemang

Så marknadsför du ditt företag kreativt

Att hitta nya sätt att nå ut med sitt företags budskap kan ibland vara knepigt. Vi har tagit hjälp av en av landets ledande experter inom kreativ marknadsföring: Stefan Engeseth. Han berättar i boken Mind Your Own Business hur du kan marknadsföra ditt företag på ett kreativt och billig sätt. Läs hans viktigaste tips här.

1. Utnyttja hela dygnet för att interagera. Om du har en butik går kunderna förbi både på dagen och natten, utnyttja det!

2. Jobba med olika sinnen. Kommunicera inte bara till ögat utan också med doft och känsel.

3. Bygg upp ett kundregister så att du kan kommunicera på lång sikt via e-post och mobil. Så bygger du upp din stam.

4. Arbeta med utvalda kunder och erbjud dem att ta med sina vänner. Använd din befintliga kundstam till att sprida ryktet vidare.

5. Ha olika tävlingar tillsammans med kunderna, gärna där de ska designa något. Få kunderna att göra lite galna saker som förstärker ditt varumärke. Ikea har bröllop på sina varuhus, och därför döps det också en del barn till Ikea.

6. Öppna upp för att folk älskar ditt varumärke. Skapa kanaler för dina trogna kunder och låt dem ha en dialog med dig.

7. Var med kunden under hela konsumtionscykeln. Den börjar med att de köper varan, sen lever de med den, de blir en spokesperson för den och så vidare. Se till att du finns där i alla steg.

8. Glöm inte att använda de fyra bästa marknadsförarna -nämligen våra årstider. När det är kallt vill vi bli varma och när det är varmt behöver vi kylas av. Koppla det du gör till de behov människor har just nu.

9. Ha ett genuint kundintresse. Sluta aldrig att utveckla dina tjänster och våga prova dig fram. Många småföretagare ser berg framför sig, men börja alltid med det som du kan lösa idag. Om du har långsiktiga mål blir allt mycket lättare.

10. Om du inte kan sponsra landslaget så kan du sponsra det lokala laget och bli hjälte i din stad. I en mindre ort är det enormt betydelsefullt och du får bra kontakter med föräldrar och fans. Om du gör nytta för samhället får du också ett kontaktnät i den offentliga sektorn, vilket kan ge bra resultat.

Fler tips och viktiga råd från Stefan Engeseth hittar du i boken Mind Your Own Business – där 50 av Sveriges mest framgångsrika entreprenörer ger sina viktigaste framgångstips. Du köper dina exemplar (perfekt gåva!) av Mind Your Own Business här.

Relaterat innehåll

Annons 1

Verktyg

Snabbaste sättet att räkna ut momsen!

Fyll i ett av beloppen (inklusive eller exklusive moms) och du ser vad det motsvarar (exkl. eller inkl. moms).

Gå till våra verktyg

Annons 3

Annons 4

Annons 5

Annons 6