Nästa Evenemang

stig

Så här får du turen på din sida

När jag skrev min senaste bok ”Jaga dina drömmar” intervjuade jag 95-årige Arne Hedin. I ett möte frågade jag Arne hur han kan vara så pigg. ”Jag har haft väldig tur hela mitt liv” sa han. ”Jag har alltid haft ett intressant och utvecklande arbete och jag har träffat och träffar härliga människor och jag har många goda vänner. Som människa är jag optimist, nästan överoptimistisk. Får jag för mig något så driver jag det fullt ut. Jag vill alltid gå framåt och tror att det går att lösa. Jag ser möjligheterna inte problemen”, berättar Arne.

De som uppnår sina drömmar uppger ofta att de har haft tur. En mängd studier att det inte är någon slump att vissa har turen på sin sida. Psykologiprofessorn Ricard Wiseman intervjuade 1000 personer för att komma på varför vissa människor har turen på sin sida och andra har otur. Skillnaden mellan hur personerna levde sina liv var extremt stora. De tursamma personerna levde ett lyckligt liv till skillnad från de otursföljda som sällan fick uppleva möjligheter som förde dem framåt i livet. Ricard Wisemans slutsats är att det är människors tankar och attityder som avgör om de har tur eller otur. Det är ingen magisk kraft som avgör. Han definierar tur som att lyckas i val av partner, yrkeskarriär, affärer, sin personliga ekonomi och att uppfylla sina drömmar och mål i livet.

Du har säkert ofta hört Ingemar Stemarks berömda citat ”Desto mer jag tränar desto mer tur har jag”. Jag tycker också att jag haft tur i arbetslivet. Mitt recept för att få tur har varit, utan inbördes rangordning, att läsa mycket böcker, gå utbildningar, delta i olika nätverk och framförallt hårt arbete. Hårt arbete går att kombinera med en aktiv fritid. Och om du, som Arne är optimistisk så ökar chanserna att lyckas. ”Pessimisten ser en svårighet i varje möjlighet. Optimisten ser en möjlighet i varje svårighet”

Nästa gång ska jag skriva om ”One Touch” i arbetslivet; hur du genom bättre planering kan bli mer effektiv och leverera mera!

Hör gärna av dig med synpunkter eller frågor

Annons 2

Om bloggen

Bloggen om affärsutveckling och ledarskap tillsammans med ledarskapsexperter Stig Högsta. Fokus på visioner och mål!

Följ mig

Annons 1

Verktyg

Snabbaste sättet att räkna ut momsen!

Fyll i ett av beloppen (inklusive eller exklusive moms) och du ser vad det motsvarar (exkl. eller inkl. moms).

Gå till våra verktyg

Annons 3

Annons 4

Annons 5

Annons 6