Nästa Evenemang

Så får du fler klick och ökad trafik i sociala medier

Här går vi igenom hur du får fler klick på dina inlägg så att du kan optimera dina aktiviteter i sociala medier, och få mer trafik till din hemsida.

Hur mycket kan du exempelvis berätta om ditt företag utan att dina följare uppfattar dig som tjatig och tröttnar?

Vad är klickbart i sociala medier?

Kan det vara så enkelt att allt du behöver göra är att länka till din hemsida i dina sociala nätverk? Tyvärr inte. I så fall hade det varit ett enkelt att öka och driva trafik. För att få dina följare att klicka sig vidare krävs en mer genomarbetad plan!

Så hur kan du på bästa sätt dra nytta av dina följare i sociala medier? Läs igenom tipsen nedan och lär dig hur du kan öka trafiken till din hemsida.

Hitta din personlighet i sociala medier

Fundera på hur personlig du vill vara och vilken nivå du vill lägga dig på i dina nätverk. Koncentrera dig sedan på att hålla dig på den nivån både när du kommunicerar med följare och när du gör egna uppdateringar. På så vis får följarena en relation till dig och du stärker ditt varumärke.

Vill du också skapa en säljande hemsida med kopplingar till sociala medier? Testa kostnadsfritt i 30 dagar här.

Posta rätt mängd inlägg

Många tror att ju fler inlägg de publicerar ju mer trafik får de till sina sidor. Generellt stämmer inte det. Du vet själv hur det är om en vän eller ett konto du följer uppdaterar konstant, du blir mätt och överväldigad vilket leder till att du tappar intresset.

En tumregel är att du på Facebook inte bör posta mer än en gång per dag medan du på Twitter kan uppdatera 1–5 gånger per dag.

Dela bara ditt absolut bästa innehåll i sociala medier

En del gör det lätt för sig och delar material, information och artiklar som ligger nära deras verksamhet och som är lätta att snabbt få iväg. För att inte tappa följare är det dock viktigt att du kvalitetssäkrar ALLT material som du väljer att dela i dina sociala flöden. Är dina uppdateringar mediokra riskerar du att tappa följare. Så se till att kvaliteten håller!

Johanna tipsar: Vanligast är att man placerar länken i ett inlägg eller en tweet i slutet av inlägget eftersom det känns mest naturligt. Faktum är att de inlägg som har länken en kvarts del in i texten får flest klick.

Håll dig till 80/20-regeln

Hur mycket av de inläggen du sprider får lov att vara eget innehåll? Saken är den att om du delar för mycket av dina egna aktiviteter kan det uppfattas som att du enbart försöker marknadsföra ditt varumärke, detta gäller främst på Twitter. Man brukar därför prata om 80/20-regeln. Det innebär att 80 procent av det du delar på Twitter bör vara externt innehåll medan 20 procent kan komma från din egen hemsida och handla om ditt företag.

Var noga med att de inlägg du delar, och som inte handlar om ditt företag, håller hög kvalitet och är relevanta.

Uppdatera när dina följare är aktiva på sociala medier

För att ditt arbete och dina inlägg ska ge bäst resultat är det viktigt att du uppdaterar dina sociala nätverk när dina följare är aktiva. Ser de inte dina uppdateringar har du lagt ner både tid och arbete i onödan. Vet du när dina följare är aktiva?

Prova att uppdatera vid olika tidpunkter och mät när du får bäst resultat. Ibland kan det vara så att dina följare går in för att bara skanna av sina flöden medan de vid andra tillfällen är mer engagerade och aktiva. Genom att prova dig fram kan du lista ut när dina följare är som mest mottagliga för dina uppdateringar!

Använd alltid bilder på Facebook och Twitter

Fler och fler småföretagare i Sverige har skapat konton på Twitter och Facebook för att bygga upp en publik genom att inspirera, utbilda och diskutera. För att få det absolut bäst resultat och för att få flest klick bör du alltid inkludera en bild i dina inlägg!

Det är till och med så att om du inkluderar en bild i din tweet så ökar chansen för klick med 108 procent. Sedan en tid kan du även uppdatera din Twitter med filmer vilket ökar engagemanget bland följarna. Har du testat att lägga upp en film?

Precis som på Twitter så älskar dina Facbookföljare bilder. Det är till och med så att Facebook-uppdateringar med bilder genererar 104 procent fler kommentarer, 54 procent fler gilla-markeringar och får 84 procent fler klick.

Om du dessutom lägger in ditt budskap i bilden så ökar klicken med ytterligare 14 procent.

Här hittar du 5 tips för bättre sociala medier-bilder.

Glöm inte bort att använda #hashtag

Det skiljer sig extremt mycket på hur #hashtags välkomnas i olika sociala medier. För bästa spridning, antal gilla och delningar bör du använda dina hashtags så här:

Twitter: 1–2 hashtags ger störst engagemang.

Instgram: Här älskar följarna hashtags och här kan du använda så många som 11+ hashtags för bäst spridning.

Facebook: Här är det raka motsatsen och faktum är att ett inlägg med hashtags får sämre spridning än ett utan.

Viktigt! Glöm inte det absolut viktigaste – din hashtag måste vara relevant.

Här får du fler tips om hur du får maximal effekt i sociala medier!

Vi rekommenderar också följande:

Vill du också skapa en säljande hemsida? Testa kostnadsfritt i 30 dagar här.

Så här gör du för att få fler besökare till din hemsida

Så här lyckas du också med Google AdWords

// Johanna Bohlin
Kommunikationsansvarig på Hemsida24

Annons 2

Verktyg

Räkna ut total lönekostnad för företaget

Här kan du räkna ut vad den totala lönekostnaden blir för ditt företaget baserat på den anställdes lön och ålder.


0

Semesterersättning per semesterdag enligt sammalöneregeln är: