Nästa Evenemang

Så får ditt företag gratis marknadsföring

Vi företagare hittar gärna kreativa kanaler för våra företags marknadsföring, men ibland tryter fantasin och vi kan behöva lite hjälp på traven. Här bjuds du på åtta sätt att sprida ditt företags budskap utan kostnad. Perfekta tips också för dig som precis ska starta eget.

1. Använd mejlen smart
Använd signaturen i ditt mejl till att få besökare till din sajt. Skriv en lockande mening om en nyhet, ett erbjudande, en tävling eller något annat som händer på sidan. Be läsaren att klicka in på sajten för att läsa mer.

2. Utnyttja telefonsvararen
Om du har en telefonsvarare som kunderna ringer till kan du enkelt skapa merförsäljning. När den som ringer väntar på att kopplas får han eller hon lyssna på ett meddelande om era nyheter eller ett specialerbjudande.

3. Använd autoresponder
I dag finns en rad smarta program som hjälper dig att automatisera e-postprocessen. Om du är på semester kan du till exempel lägga in ett meddelande om att du är borta, men att besökaren gärna får klicka in på er sajt och läsa om era fantastiska nyheter.

4. Ha din sajtadress överallt
Varje dag lämnar en mängd information ditt företag. Det kan handla om mejl, flygblad,
produktbeskrivningar, brev, visitkort och mycket mer därtill. Och vi vill med kraft påpeka: Låt alltid din sajtadress finnas med i all information!

5. Använd ALLT som kanaler
Har du tänkt på att du kan använda din bil, din cykel, din jacka och så vidare som marknadskanaler? Jovisst, det är bara att placera loggan och en säljande slogan på lämpliga ytor och därigenom få automatisk marknadsföring under en lång tid framöver. Och bilen kan du ju alltid placera på strategiska platser där dina kunder samlas!

6. Ha ett skarpt nyhetsbrev
Med ett nyhetsbrev kan du enkelt nå dina kunder och besökare med information och erbjudanden. Ju fler e-postadresser du lyckats samla via din sida, desto bättre effekt ger brevet. Det fina med ett nyhetsbrev är att du når precis dem som är intresserade av dina produkter, och det tar dig inte många minuter att utforma varje brev. Se bara till att brevet verkligen har ett värde för mottagaren.

7. Försäljning/marknadsföring
Försäljning och marknadsföring är varje småföretagares viktigaste utmaning, så lägg mycket kraft och tid här. Hur ska du marknadsföra och sälja? Hur många samtal behöver du ringa varje dag? Sälj är alltid nummer ett!

8. Bygg en allians
Skriv ner tio andra företag i din stad som har samma typ av kunder som dig, men som inte är konkurrenter. Bilda en allians med dessa och byt kunder med varandra. Detta kan exempelvis ske genom att byta flygblad med varandra, eller genom att länka till varandras sidor.

Relaterat innehåll

Annons 1

Verktyg

Snabbaste sättet att räkna ut momsen!

Fyll i ett av beloppen (inklusive eller exklusive moms) och du ser vad det motsvarar (exkl. eller inkl. moms).

Gå till våra verktyg

Annons 3

Annons 4

Annons 5

Annons 6