Nästa Evenemang

Så bygger du ditt personliga varumärke

Som nyföretagare hänger en stor del av framgången på att du själv presterar. Det är också viktigt att kunden får ett stort förtroende för dig personligen eftersom ditt företags varumärke ännu inte är så känt. Just därför är din utstrålning och image otroligt viktiga när du ska göra affärer. Vi har sammanställt 10 tips som hjälper dig att bygga ditt personliga varumärke. Just do it.

Klä dig som du vill uppfattas Dina kläder påverkar hur människor i din omgivning ser på dig. Fundera på vad som inger förtroende i olika situationer. Om du ska förhandla med en bank är det smart att vara välklädd i kostym, men om du ska träffa ett byggföretag är det förmodligen bättre att vara mer casual. Ta seden dit du kommer är ett bra ledord.

Verka framgångsrik Ja, även om du inte är det. Snygga kläder, välputsade skor, designade visitkort, nyvaxad bil. Din yta är viktig, och om du ser framgångsrik ut tror kunden automatiskt att det går bra för dig. Och om det går bra för dig måste ju det betyda att andra litar på dig, eller hur? En undersökning visar att utseendet är den mest avgörande faktorn när människor bildar sig en uppfattning om någon de inte träffat förut.

Tips om hur du skapar en spännande grafisk profil till ditt företag

Bestäm vem du vill vara Och var konsekvent. Om du vill vara den trevlige cykelhandlaren på hörnet måste du se till att verkligen vara trevlig (och hitta en hörnlokal…). Om du vill vara den hårde rapparen måste du vara hård i all din externa kommunikation, det funkar inte att vara mjukis ibland. Det är viktigt är att du är konsekvent i ditt agerande när du bygger ditt varumärke.

Krydda din personlighet Det oväntade kan göra underverk med din image. Om du är en revisor (med en lite tråkigare image) och samtidigt världens bästa boomerangkastare uppfattas du direkt som mer intressant. Varje egenskap som förvånar gör att människor kommer ihåg dig.

Du är ditt företag Vilket i korta drag innebär att du aldrig kan stänga av den image du vill att ditt företag ska förknippas med. Det funkar inte att vara glad på jobbet och sur hemma, ditt personliga varumärke kommer att skadas direkt. Med andra ord, var en kryddad version av dig själv.

Associera dig själv med rätt produkter Du kan inte handla på Lidl om du vill vara en gourmand (även om reklamen vill få oss att tro det). Tänk igenom vilka varumärken du vill förknippas med och var konsekvent i ditt användande.

Associera dig med rätt människor Om du vill verka framgångsrik kan det exempelvis vara smart att känna, och umgås med, andra framgångsrika människor. Om du vill verka seriös kan du ha skyltar på ditt kontor som visar vilka föreningar och sällskap du är medlem i.

Här får du 10 smarta mingel- och nätverkstips

Kommunicera i rätt kanaler Du bör synas där dina potentiella kunder finns. Det kan vara alltifrån rätt restaurang till annonser i rätt tidningar. Ha som tumregel att det är bättre att vara smal och nischad än bred. Satsa på att få kvalitativa kunder som du bygger en personlig relation till, det är alltid lättare att behålla gamla kunder än att skaffa nya.

Här får du 10 tips om hur du kan marknadsföra dig gratis

Ha förtoendeingivande positioner Vilket faktiskt är oväntat lätt. Ideella föreningar och organisationer skriker efter engagerade människor, och en bärande samhällsposition kan göra underverk för ditt företag. Du behöver inte nödvändigtvis vara kommunstyrelsens ordförande, men någon form av förtroendeuppdrag är finfint.

Ta ställning Ett enkelt men effektivt sätt att synas är att debattera och ta ställning i olika frågor. Som småföretagare kan du till exempel bli småföretagarnas talaesman i en viktig fråga (din kommun kanske är ovanligt företagarfientlig?). Ha bra kontakt med din lokala tidning, de behöver alltid uppslag. Profilera dig som en ledare som står upp, det ger förtroende och är guld värt för din image. Men du, välj dina duster, och se till att det verkligen har något med ditt företag att göra.

Vad säger Wikipedia om varumärken?

Relaterat innehåll

Annons 1

Verktyg

Snabbaste sättet att räkna ut momsen!

Fyll i ett av beloppen (inklusive eller exklusive moms) och du ser vad det motsvarar (exkl. eller inkl. moms).

Gå till våra verktyg

Annons 3

Annons 4

Annons 5

Annons 6