Nästa Evenemang

Reseguide till Jamaica

Reseguide till Jamaica och härliga äventyr

Krokodiler. Vattenfall. Milslånga, vita stränder. Karibisk mat. Cliff Jumping. Jamaica bjuder verkligen på äventyr och njutning i kubik, och är ett av favorituppdragen hittills. Här får du min reseguide till Jamaica.

Från början stod Kuba som ett givet resmål i Livet på 500 dagar – men sedan dök Jamaica upp som en joker i leken. Och med facit i hand var det helt rätt att göra detta byte. De milslånga stränderna med kritvit strand och alldeles turkost vatten är bland de bästa i Karibien. Och ön är full av äventyr.

Så för dig som också vill se världen och ön som fostrat såväl Bob Marley som Usain Bolt, här kommer mina favoriter på Jamaica.

YS Waterfalls

Fantastiska vattenfall i sju etapper där vi slängde oss i lianer, badade direkt i fallen och njöt i lugna vattendrag med vattnet porlande i nacken. Ett absolut måste! Och resan dit går genom böljande gröna landskap med otaliga fågelarter och den ständiga blandningen mellan lyxvillor och skjul.

Vattenfall jamaica YS Waterfalls

Krokodilsafari på Black River

Krokodilerna på Jamaica är inte lika aggressiva som de i Afrika eller Australien, och vår guide hoppar till och med i vattnet och simmar i närheten av krokodilerna. Det gör inte vi. Däremot har den största av dem (500 kg) – Terminator – kravlat sig upp precis där vi ska lägga till båten, och således strosar vi 2-3 meter från den. Coolt.

Tippar att vi såg 7-8 krokodiler i olika storlekar, några av dem uppemot 100 år gamla. Floden liknar Amazonas och vi kliver också av för att klättra i lianer i regnskogen. En riktigt fet upplevelse.

Krokodil Black River Jamaica

Ricks Café

Skönaste stället på Jamaica, och utsett till en av världens 10 bästa sportbarer. Utsikten är milsvid, solnedgången magisk och drinkarna går ner utan problem.

Det finns flera olika avsatser för våghalsiga Cliff Jumpers. För turister är 10 meter högsta avsatsen, medan de mer inbitna Jamaicanerna kliver upp 24 meter och imponerar med snygga svanhopp och dyk.

Förvänta dig riktigt bra drag, mycket amerikaner (det är Spring Break när vi är där) och fullt party.

Ricks cafe

Seven Mile Beach

Negril är turistorten nummer ett på Jamaica. Och Seven Mile Beach är riktigt vass med kritvit sand och turkost vatten. Margaritaville är ställer för dig som vill dricka Margaritas eftermiddagen lång, men det finns också många mindre ställen med bra mat och lugna oaser. Strosa på beachen, välj ditt favoritställe och passa också på att testa någon av alla vattensporter som erbjuds. Rekommenderas.

Reseguide till Jamaica

Var ska man bo?

Vi bor på Palladium som ligger i Lucea, ca 35 minuter från Negril. All Inlcusive. Härlig mat och 11 restauranger. Karibiens största pool. Fullt ös och lugn på samma gång. Rekommenderas. Välj ett hotell som ligger i nordväst, antingen i Negril eller i närheten.

Summering – reseguide till Jamaica!

Jamaica är klart värt en resa. Kriminaliteten vi varnades för ser vi inte alls, men vi strosar å andra sidan inte så mycket utanför turistdelarna. På ön finns ingen stress så förvänta dig inte västerländskt tempo, men varför ska vi göra det? Ett bra tips är att hyra en taxi en hel dag som tar dig vart du vill. Det kostar runt 12-15 amerikanska dollar per person.

Amerikanska dollar fungerar utmärkt. Tidsskillnaden till Sverige är sex timmar. Maurijana sälja överallt, även om det är olagligt att sälja och köpa (men lagligt att röka). Men du behöver inga substanser alls för att njuta av denna fanstatiska ö.

Alright – ett nytt uppdrag klart – Jamaica!

Här ser du några riktigt härliga bilder från Jamaica som jag tror kommer att inspirera dig till en ny resa.

/Gustaf

Se hela listan här: Livet på 500 dagar – hela listan

Här kan du följa mig och Livet på 500 dagar i sociala medier

Följ mig på Instagram Följ mig på LinkedIn Följ mig på Facebook Följ mig på Twitter

Annons 2

Om bloggen

På 500 dagar ska jag skapa mitt drömliv och mitt drömföretag. Här följer du min största utmaning någonsin.

Följ mig

Annons 1

Verktyg

Snabbaste sättet att räkna ut momsen!

Fyll i ett av beloppen (inklusive eller exklusive moms) och du ser vad det motsvarar (exkl. eller inkl. moms).

Gå till våra verktyg

Annons 3

Annons 4

Annons 5

Annons 6