Nästa Evenemang

Är ordning och reda ett hot mot företagets framgång?

Strävar du efter ett företag där allt fungerar, och alla vet exakt vad de ska göra? Det kan vara superfarligt, i alla fall om vi får tro Bill Eckstrom – som i dagens video visar hur "obekvämlighet" kan vara ditt företags viktigaste framgångsfaktor.

Det är naturligt för att oss vilja skapa ordning och reda. I våra liv. I våra företag. Men vad händer om det blir för mycket ordning och reda? Om vi har så väl uppbyggda processer och strategier, att vi inte vågar gå utanför dem?

Kan det vara så att vi slutar utvecklas? Det finns en teori som säger att all kreativitet, alla nya idéer och all utveckling sker i kaos. Men vi kanske inte behöver vara så drastiska, utan det kanske räcker med att vi utsätter oss för situationer och miljöer där vi känner oss obekväma.

Säg att ditt företag har haft en fungerande logistikkedja under många år. Det är ordning och reda. Men eftersom ni är så komfortabla i det som fungerar, bryr ni er inte om att förändra den och göra den ännu bättre. Och helt plötsligt kommer en konkurrent och gör något helt annorlunda, och konkurrerar ut er. Det har hänt mer än en gång…

Hur blir vi obekväma i vardagen?

Så istället för att reagera när vi måste, bör vi skapa sammanhang där vi hela tiden utsätter oss för obekvämlighet och går utanför våra komfortzoner. Hela tiden utmana vårt tänk. Hela tiden utmana våra produkter. Hela tiden utmana våra invanda mönster.

Det kanske innebär att ni varje månad (After Work?) samlar alla i företaget med ett enda mål – att utmana en viktig del i företaget. Säg att det är er försäljningsprocess. Ni börjar ställa frågor. Hur gör företag i andra branscher? Hur kan vi öka antalet leads per dag? Hur kan vi sälja mer i digitala kanaler? Vem är bäst på att ta skapa sociala medier som konverterar?

I dagens video får vi lyssna till Bill Eckstrom, som visar hur du tar dig och företaget från ordning och reda till obekvämlighet. Det är här ditt företag (och du) växer som allra snabbast.

Relaterat innehåll

Annons 1

Verktyg

Snabbaste sättet att räkna ut momsen!

Fyll i ett av beloppen (inklusive eller exklusive moms) och du ser vad det motsvarar (exkl. eller inkl. moms).

Gå till våra verktyg

Annons 3

Annons 4

Annons 5

Annons 6