Nästa Evenemang

Morgonvanorna som skapar framgångsrika dagar

Är det möjligt att börja varje dag i flow och med full inspiration? Läs (och använd) de här sju råden och vi kan nästan lova att du flyger upp ur sängen i morgon bitti.

Börja redan kvällen innan

Boosta ditt morgonhumör genom att avsluta kvällen innan på bästa sätt. När du har gått och lagt dig, bestäm dig för att nästa dag ska bli fantastisk och se framför dig allt bra som kommer att hända. Tänk på hur trevlig du kommer att vara mot din familj. Hur kvicktänkt du kommer att vara i dina möten. Och hur energifylld du kommer att vara på gymmet. Ditt undermedvetna kommer att bearbeta den informationen och du kommer att vakna med precis rätt inställning

Vakna till ljus och musik

Det är ofattbart att många fortfarande vaknar till ”beep, beep, beep” från sin smartphone eller väckarklocka. Finns det något värre sätt att börja dagen?

Istället kan du investera i en wake up-light som stegvis gör rummet ljusare. Det gör att din kropp förbereder sig på att vakna, och du slipper vakna när du sover som djupast (du vet ju hur det känns!). Det är underbart att vakna av ljus istället för ljud!

Och skippa ”Beep. Beep, Beep”! Välj noga ut musik eller ljud som passar dig och som ger en mjuk och fin start på morgonen. Du kanske älskar vågor som drar in mot land. Eller fågelkvitter. Eller en låt som ger dig massor med energi. Det här är morgonrutinernas ABC. Gör det bara!

Ditt viktigaste budskap

Hur mycket du än har förberett dig kvällen innan finns det dagar då vi bara vill snooza. Länge. Ännu längre. Bara lite till. Men det finns ett bra knep för att flyga upp ur sängen, och det är att ha din visionboard eller dina power words som det första du ser när du vaknar. Kanske kan du till och med ha en smartphone som förmedlar ett budskap till dig det första du hör? Eller en framgångskompis som ringer och peppar dig?

Enkelt exempel: Om du vill att ditt liv ska vara magiskt och inte medelmåttigt, ha en mening i stil med följande som det första du ser:

”Vill du att ditt liv ska vara magiskt eller medelmåttigt idag?” Jag kan lova att det hade fått mig att hoppa ur sängen. If you snooze, you loose – som amerikanarna brukar säga.

Lilla stegets kraft

Är du fylld av energi när du vaknar, eller börjar du direkt tänka på allt du måste ”ta dig an” idag? Gör inte det. Börja med minsta möjliga steg med minska möjliga motstånd.

Tänk inte på hela dagen, tänk bara på att du ska ta en skön dusch eller äta en härlig frukost (låt alltid frukosten vara härlig!). När du har duschat och ätit frukost, då kan du börja tänka på resten av dagen. Var sak har sin tid, och det är sällan jobbigt att gå upp för att ta en varm, härlig dusch (eller kall om du gillar det bättre). Och när du väl är uppe…

Skapa en automatisk positiv spiral (och flow)

Du vet hur fantastisk du är när du kommer in i ditt flow. En sak går som den ska, och nästa går också bra. Och per automatik går nästa också bra, och nästa. Men ibland är det precis tvärtom…

Men, det finns ett sätt att börja varje morgon med en positiv spiral som ger dig flow. Här ska du få ett viktigt knep: Börja dagen med att lyckas med fem enkla uppgifter. Det kan vara så enkla saker som att bädda sängen, tända ljus till frukosten, stå på ett ben när du borstar tänderna, välja vatten istället för juice eller att använda tandtråd.

Poängen är att du börjar dagen med att lyckas. Dessutom fem gånger om. Du börjar hamna i flow. Och det kommer att smitta av sig på din dag.

Hour of Power

Vår absoluta favoritmorgonvana är Hour of Power. Börja din dag med tid som bara är din – det första du gör. Vare sig det är en timme (som eliten) eller 10 minuter (som nybörjarna) sätter den här vanan tonen för hela din dag.

Min rekommendation är att dela upp Hour of Power i tre delar.

  1. Fysisk aktivitet som yoga, promenad, styrketräning eller liknande. Något som får igång kroppen och ger energi. Jag gillar yoga bäst, det är både skönt och harmoniskt på morgonen.
  2. Meditation. All forskning säger JA till meditation, och om du inte har testat – ladda hem appen Headspace som hjälper dig att komma igång. Avsluta gärna med någon minut i tystnad när du går igenom din dag, dina mål och hur du vill vara som människa just den här dagen.
  3. Inspiration. Enkelt: Läs 10 minuter i en bok eller se en YouTube-video som gör dig taggad för dagen.

Jag lovar – den här vanan har gjort underverk i mitt liv. Helt plötsligt börjar jag alltid dagen med energi, inspiration och lugn. Ibland blir et en timme, ibland bara tio minuter. Det viktiga är att det blir av, så hitta din variant av Hour of Power.

Get Dressed for Success

Och sist men inte minst, du blir som du förbereder dig. Äter du bra, presterar du bra. Och om du klär dig som ditt absolut bästa jag just idag (jag vet att du vet hur du ser ut då), kommer du per automatik att prestera bättre. Klä dig hellre lite snyggare än du hade tänkt dig. I alla fall jag vill hänga med människor som tar hand om sig själva och vågar vara sitt snyggaste jag.

Dela gärna med dig här och i sociala medier – vilka morgonvanor skapar fantastiska dagar för dig? Lycka till!

Relaterat innehåll

Annons 1

Verktyg

Snabbaste sättet att räkna ut momsen!

Fyll i ett av beloppen (inklusive eller exklusive moms) och du ser vad det motsvarar (exkl. eller inkl. moms).

Gå till våra verktyg

Annons 3

Annons 4

Annons 5

Annons 6