Nästa Evenemang

Vad är egentligen meningen med livet?

Vad är du känd för? Vad vill du att människor säger om dig på din begravning? Tunga frågor – som kan få dig att omprioritera meningen med livet. Ditt liv. Testa den här övningen som hjälper dig att hitta mening.

Varför gör vi det vi gör? Varför jagar vi jorden runt för att hitta våra drömliv? Varför inte bara nöja sig?

Jag tror vi vill lämna något efter oss. Göra avtryck. Åtminstone vill jag det. Jag vill dö gammal. Nöjd. Tillfredsställd. Och jag gissar att du tänker likadant. Och det leder oss till en avgörande fråga: Vad vill jag vara känd för?

Om du frågar någon människa i din närhet just nu – vad är jag känd för? Vad skulle de svara. Är du nöjd med det svaret? Gör den här övningen ordentligt, och vi kan nästan garantera att du kommer att omprioritera livet till det som verkligen betyder något för dig.

Vad vill du att gästerna säger om dig på din begravning? Vad vill du att ditt företag är känt för? Jag tror inte att människor kommer ihåg dig för vad du säger eller vad du gör, de kommer ihåg dig för vad du fick dem att känna. Här, i hjärtat.

Vad är meningen med livet?

För livet handlar nog inte om att ha flest prylar när vi dör. Eller att ha mest pengar på banken. Eller högst omsättning. Eller flest antal anställda. Det handlar om att göra skillnad. Och för att förändra livet för andra, måste vi först förändra oss själva. Det är därför vi pratar så mycket om dig och mig på mittföretag.com, och inte bara om våra företag.

Så en av de viktigaste lärdomarna vi kan göra i våra liv är att aldrig sluta investera i oss själv. Investera i din förmåga att driva företag. Din förmåga att tjäna pengar. Din förmåga att skapa fantastiska relationer. Din förmåga att ta hand om din familj. Är det någonstans du aldrig ska skära i budgeten, är det på din egen utveckling.

Den säkra vägen till framgång

För vi vet aldrig exakt vad som kommer att hända i våra liv. Ibland kommer vi att förlora pengar, förlora relationer. Se på Lottovinnarna, som förlorar sina pengar lika snabbt som de vinner dem eftersom de inte har investerat i sina förmågor att ta hand om pengar. Men om du alltid utvecklar dig själv, kommer du aldrig att förlora din förmåga att bygga nytt. Att bygga smartare. Att lyckas ännu bättre med att förändra din och andras världar.

 

Relaterat innehåll

Annons 1

Verktyg

Snabbaste sättet att räkna ut momsen!

Fyll i ett av beloppen (inklusive eller exklusive moms) och du ser vad det motsvarar (exkl. eller inkl. moms).

Gå till våra verktyg

Annons 3

Annons 4

Annons 5

Annons 6