Nästa Evenemang

Marknadsför din webshop med minimal budget

För att du ska få besökare till din webshop måste den marknadsföras. I detta avsnitt hjälper vi dig att med minimal budget nå ut till så många potentiella kunder som möjligt.

1. Sökmotoroptimera innehållet i din webshop – Syns på Google

Gå igenom texten på startsidan, kategoritexter, produkttexter och metadata och se till att använda ord och fraser som dina potentiella kunder kan tänkas söka på. Att sökmotoroptimera allt innehåll i din webshop är ett effektivt sätt att få fler besökare samt hjälper dig att klättra högre upp i resultatlistan på Google.

Har du redan en etablerad webbutik med mycket produkter är detta tidskrävande men vi lovar att det lönar sig.

2. Uppdatera innehållet ofta – och få återkommande besökare

Det finns många fördelar med att regelbundet uppdatera innehållet i din webshop, google känner av att butiken är aktiv och därmed ge dig bättre resultat i resultatlistan på Google, vilket genererar fler besökare. Dessutom får dina kunder en anledning att återkomma till din webshop för att se om det dykt upp nya produkter.

Tips på innehåll att uppdatera är nya produkter och kategorier, erbjudanden, nyheter för branschen och länkar till intressanta blogginlägg och artiklar.

3. Var aktiv på sociala medier – Sprid kännedomen om ditt företag

Med en aktiv närvaro på sociala medier kan du kommunicera med din målgrupp där de känner sig bekväma. Vad du än tycker om Facebook, Twitter och Instagram är det ett faktum att många av dina potentiella kunder befinner sig där ofta. Fråga är dock hur du kan sticka ut från mängden och hur ska du få följare?

Bjud in vänner och bekanta

Dina sidor på sociala medier ser öde ut utan följare. Börja med att bjuda in vänner och be dem dela din sida till sina bekanta. De vill säkert hjälpa dig att komma igång med marknadsföringen av din webbutik.

Interagera med andra

Var aktiv på sociala medier genom att leta upp personer och företag inom din bransch och prata med och följ dem. Starta diskussioner, ge tips och feedback och dela bra innehåll så leder det till att hjälpa dig få egna följare och besökare till din webshop.

Att vara aktiv innebär också att du måste vara snabb med att svara på dina följares frågor. När du får ett meddelande att någon av dina följare skrivit en fråga, svara omgående och visa att du värdesätter bra service. På sociala medier visas det mesta innehållet för alla, vilket gör att även andra med samma fråga kan läsa dina svar.

Relevant och personligt innehåll

Det dina följare vill ha på sociala medier är relevant och personligt innehåll. Majoriteten är de inlägg som syns sponsrade länkar eller andra erbjudanden. Genom att skapa något matnyttigt för dina följare kan du sticka ut i mängden. Sätt din produkt i ett sammanhang och ge konkreta tips på hur de kan använda dina produkter/tjänster. Då kommer ditt företag bli värt att följa!

En bild säger mer än tusen ord

På sociala medier relaterar man enklare till bilder jämfört med textuppdateringar. Våga fota dina produkter och publicera dem på sociala medier. Ett socialt media som är enkelt att använda för fotografier och inspiration är Instagram.

Starta tävlingar

Tävlingar är ett bra sätt att locka nya följare och få nya kunder. Ett exempel är att dina följare delar din facebooksida med sina vänner och kan vara med i utlottningen av en av dina populäraste produkter. Ett annat alternativ är att ha en tävling på facebook där du laddar upp en bild på en produkt, där den som skriver bästa produktbeskrivningen för din nya produkt vinner produkten i fråga.

Ge följare unika erbjudanden

Du kan visa uppskattning till dina följare genom att skicka unika erbjudanden eller bjuda in dem till VIP-kvällar. Genom dessa aktiviteter blir det mer attraktivt att följa dig och dessutom ökar chansen att kunden återkommer. Tänk på att dina unika erbjudanden inte bara ska vara det som finns i ditt flöde.

4. Börja blogga – Mervärde för dina besökare

Att blogga är ett utmärkt sätt för dig att skapa intressant information om dina produkter. Genom länkningar från bloggen till din webbplats förbättras även resultaten på sökmotorerna. Du kan publicera artiklar om aktuella produkter eller vad som är trendigt just nu. Innehållet på din blogg uppskattas av dina besökare samt av Google.

5. Jobba med din PR – Syns i media

Du kan arbeta med din PR genom att försöka nå ut till nyhetsbyråer om dig och din verksamhet. Framhäv vad som är unikt med din verksamhet. Om andra vill publicera om dig i ett positivt sammanhang så ökar trovärdigheten och även försäljningen!


 

Dags att starta webshop eller förnya din befintliga butik?

Vi på Smelink.se hjälper dig med allt du behöver för att öka din försäljning på nätet:

Läs mer om att starta webshop hos Smelink.se


 

Annons 2

Kontakta Smelink

E-post Telefon Webbplats Adress
info@smelink.se 0470 70 36 80 www.smelink.se Storgatan 14, 352 31 Växjö

Verktyg

Räkna ut total lönekostnad för företaget

Här kan du räkna ut vad den totala lönekostnaden blir för ditt företaget baserat på den anställdes lön och ålder.


0

Semesterersättning per semesterdag enligt sammalöneregeln är: