Nästa Evenemang

Knepen som dubblar vad du får gjort på en dag

Så får du mycket mer gjort utan att jobba mer.

Att jobba mer är inte lösningen på något. Att få mer gjort på samma tid är nyckeln till att nå dina mål. Allakando erbjuder läxhjälp för elever där fokus både ligger på att klara ämnet, även på att nå målen genom starkare studieteknik, motivation och effektivitet. Här är fem effektivitetstips som fungerar lika bra, oavsett om du studerar till matteprovet eller ska leverera till din nästa deadline i ditt företag.

Fokusera alltid på det viktigaste

En grundpelare för att effektivitet är att förstå vad som faktiskt är viktigt. Det finns aldrig tillräckligt mycket tid för att göra allt, men det finns alltid tillräckligt mycket tid för att göra det viktigaste. Man måste bli bättre på att på riktigt förstå vad som är det absolut viktigaste att göra just nu. Fråga dig ständigt om de prioriteringar du har just nu är de som faktiskt tar dig till ditt mål. Glöm inte heller att göra överslagsräkningar – hur många nya kunder får du in per tidsenhet genom att göra den ena uppgiften, jämfört med den andra?

Börja alltid med den viktigaste uppgiften i början av dagen

Det kan kännas lockande att börja med den roligaste eller snabbast avklarade uppgiften i början av dagen. Kanske bara ta sig igenom ett par mail eller lösa några småuppgifter. Problemet är att du vänjer dig vid snabba belöningar och söker sedan efter dessa under resten av arbetsdagen. Det är en av de vanligaste anledningarna till att man upplever att dagen springer iväg och att man inte får gjord det viktigaste. Hoppa istället på den viktigaste (och ofta jobbigaste) uppgiften direkt och ge den ett par timmars djupfokus. På så sätt kommer du ett steg framåt varje dag.

Stycka uppgifter i flera, mindre beståndsdelar

Det är omöjligt att avsluta en uppgift i ett svep som är allt för stor. Det är inte heller meningen. Stycka uppgiften i fler mindre delar som alla tar en begränsad tid och som du kan avsluta inom 45-90 minuters tid. Du bör också se till att du har allt som behövs för att avsluta uppgiften innan du börjar.

Sluta belöna dopaminsystemet med “easy wins”

Vi lever i en tid med för mycket information. Oavsett om du kollar Facebook eller uppdaterar säljrapporten i ert CRM-system, är detta ständiga störmoment och fällor allt för många faller i. Du får små belöningar av att pausa en stund, men samtidigt får du också väldigt mycket svårare att komma tillbaka till djupfokus igen. Att möta en tung uppgift efter ha fått flera små dopaminnivåer är inte rätt förberedelse. Det finns en ökad sannolikhet att du ger upp och det kommer garanterat kännas jobbigare. Blockera sidorna i webbläsaren, stäng av notifikationer och börja skapa mer!

Bli en person som alltid avslutar en påbörjar uppgift

Vi har alla prokrastinerat och rationaliserat för oss själva om varför man ska avbryta det man gör för att “bara kolla på en sak lite snabbt”. Detta är destruktivt och det tar 15-30 minuter innan du hittar djupfokus igen. Oavsett om det är matteprovet eller ett case du förbereder dig inför.

När du börjar associera dig själv med att vara en person som alltid avslutar en påbörjad uppgift, kommer du få ökat självförtroende och du hamnar snabbare i djupfokus. Du slutar söka snabba belöningar för dopaminsystemet och du får mer gjort, på mindre tid.

Mer än läxhjälp: Lär dig metoder som hjälper dig hela livet

Metoderna ovan är applicerbara oavsett om du driver företag eller går i skolan. Allakandos privatundervisning hjälper dig redan från skolan att få in vanan av att använda dessa metoder i allt du gör. Det är mer än läxhjälp i ett enskilt ämne – det är färdigheter och insikter som hjälper dig att nå dina mål både i skolan, livet och i företaget.

Relaterat innehåll

Annons 1

Verktyg

Snabbaste sättet att räkna ut momsen!

Fyll i ett av beloppen (inklusive eller exklusive moms) och du ser vad det motsvarar (exkl. eller inkl. moms).

Gå till våra verktyg

Annons 3

Annons 4

Annons 5

Annons 6