Nästa Evenemang

Iphone X

iPhone X – hatad och älskad av alla

iPhone X har gjort entré i mitt liv. Kommer den att göra mitt liv bättre? Eller är den så fantastisk att den kommer att göra mitt liv sämre?

Den absolut vanligaste orsaken till att inte följa drömmar är att skylla på tidsbrist. Jag gör det, och jag gissar att du gör det. Och rimligtvis borde mer fri tid leda till ett roligare liv. Men är det hela sanningen?

På bordet framför mig ligger min nya iPhone X. Den är varmt välkommen i mitt liv, speciellt med tanke på att min tidigare iPhone haft en sprucken skärm i två år och dessutom har en batteritid på cirka 3 timmar. Men, kommer den verkligen att göra mitt liv lättare, snabbare, bättre och mer tillfredställande? Och kommer den att ge mig mer resurser att lägga på mina drömmar i Livet på 500 dagar?

Vi börjar med fördelarna med denna älskade (och rimligtvis lika hatade) pryl.

1. Jag kan mäta mina vanor automatiskt.

2. Jag kan jobba var jag vill.

3. Jag kan använda appar som Headspace för att skapa nya vanor, i detta fall meditation.

Och nackdelarna?

1. Jag är tillgänglig hela tiden. Det gör att jag ständigt störs i mitt flow och ni vet ju att det tar upp till 15 minuter att komma in i flow igen när du störts av exempelvis ett samtal eller en pushnotis (stäng av pushnotiserna!). Lösning: Stäng av alla signaler när du fokuserar.

2. Jag tillbringar alldeles för mycket tid på sociala medier och i nyhetsflöden. Och kollar mailen hela tiden. Bara för att det är enkelt och tillgängligt. Min lösning: jag har laddat hem appen Moment och satt en tidslimit på 30 minuter på min iPhone per dag. Testa själv, du kommer att bli mycket förvånad (och ledsen) över hur mycket tid du spenderar på sånt som inte tar dig till dina drömmar.

3. Även om det skrivs väldigt lite om det, är jag fullkomligt övertygad om att strålningen från våra smartphones är farlig. Jag vet själv hur röd jag blir på kinderna och hur trött jag blir i ögonen, efter en iPhone-laddad dag. Can´t be good!

Så vad är lösningen?

Det är med blandade känslor jag öppnar förpackningen och plockar upp min iPhone X. Den skiner och lockar mig. Men jag vet att den är lika farlig som den är bra för mig. Det finns nog bara en lösning: att tidsbegränsa mig själv. För om jag inte gör det, vet jag att mina iPhone-vanor kommer att eskalera. Max 30 minuter om dagen. Sedan får Moment-appen skrika på mig.

För jag behöver min tid till att uppfylla mina drömmar i Livet på 500 dagar, inte till att hänga på sociala medier och kolla mailen – igen.

/Gustaf

Se hela listan här: Livet på 500 dagar – hela listan

Här kan du följa mig och Livet på 500 dagar i sociala medier

Följ mig på Instagram Följ mig på LinkedIn Följ mig på Facebook Följ mig på Twitter

Annons 2

Om bloggen

På 500 dagar ska jag skapa mitt drömliv och mitt drömföretag. Här följer du min största utmaning någonsin.

Följ mig

Annons 1

Verktyg

Snabbaste sättet att räkna ut momsen!

Fyll i ett av beloppen (inklusive eller exklusive moms) och du ser vad det motsvarar (exkl. eller inkl. moms).

Gå till våra verktyg

Annons 3

Annons 4

Annons 5

Annons 6