Nästa Evenemang

Vision & Mål

Leverera mer med One Touch

One Touch kommer från fotbollsvärlden där uttrycket betyder att passa bollen vidare direkt till en annan spelare. På träningarna inför matcher kör tränarna övningar där spelarna ska leverera bollen vidare med ett tillslag. I matchspel är det en fördel att alla i laget är bra på One Touch. Det är ett sätt att höja tempot i matchen och skaffa sig fördelar gentemot motståndarlaget. Det betyder inte att man alltid måste spela bollen vidare direkt till en medspelare. Ibland är det en fördel att dribbla förbi en motståndare, men ofta innebär en snabb passning till en spelare i laget en snabbare förflyttning av bollen mot moståndarmålet. Det handlar alltid om att värdera varje situation och göra det som är bäst för laget. Det är på samma sätt i arbetslivet. Att ta tag i en fråga direkt och att avsluta den är ofta en fördel i stället för skjuta upp det till ett senare tillfälle. Det är det som är One Touch i arbetslivet.

Tidsoptimisten=tidstjuv!

Det finns personer som alltid kommer för sent till möten vare sig det är privat eller på jobbet. Har de mer att göra än andra personer? Nej, absolut inte! Det är en fråga om attityd till tidsbegreppet och att ha respekt för andra personer. De förstår inte att de är tidstjuvar för kollegor och vänner. Många tidstjuvar har kommit in en negativ spiral. Christian, som jag skriver om i boken ”Jaga dina drömmar”, var tidsoptimist. Han ringde hem till frun varje dag för att säga att han blev 30 minuter sen. Och så dök det upp något annat på jobbet som gjorde att halvtimmen blev en timme.

Linda, som jag också skriver om i boken, var smartare och drog ofta till med någon timme extra när hon skulle komma hem på kvällen. Och hon såg till att hålla tiderna. De facto så kanske Christian och Linda kom hem till sina familjer vid samma tidpunkt, men i den ena familjen kunde det bli bråk medan i den andra möttes hon av en kram. Det är förödande att som chef eller medarbetare alltid ligga steget efter och komma för sent till möten. Beteendet tar ofta medarbetarna med sig och tidsförseningar leder till uteblivna arbetsinsatser som kostar företaget stora pengar.

Japanresa

I början av 80-talet deltog ett hundratal chefer från KF i en heldagskonferens som handlade om att bli bättre på att planera och att öka sin egen effektivitet. Efter halva dagen berättade föreläsaren Claus Möller att han lottade ut en Japanresa på alla seminarier som han höll under året. Ett trettiotal deltagare skulle få delta resan som skulle gå av stapeln om några månader. Han beskrev det spännande programmet på ett målande sätt och vi fick se veckoprogrammet dag för dag. Den person som vann vid varje seminarium fick inte skänka den till någon annan, inte heller om det visade sig att vinnaren inte kunde åka. Spelreglerna var tydliga, vi visste tidpunkt för avfärd och alla kollade i sina almanackor. ”Ni som inte kan åka med räcker upp handen” sa Claus Möller. Inte en enda person räckte upp handen! Claus sa att han skojat men han ville bevisa att tiden finns om man verkligen vill. ”Säg inte att ni inte har tid, ni har tid till det ni vill göra”, sa han. Snopet, men sant!

Cykelmodellen

När går det snabbast att cykla? Är det när du sitter på sadeln eller på pakethållaren? Svaret är ju självklart men det finns alltför många anställda som sitter där bak och då är det svårt att göra tempoväxlingar när det behövs! Tandläkaren, som jag skriver om i boken, låg hela tiden steget efter när det gällde de interna processerna. Papper på bordet, ständigt sen in med uppgifter till redovisningsbyrån, betalning av fakturor i sista stund, glömt att informera sköterskorna om förändringar och så vidare. De som inte vill förändra sig och leva kvar i kaoset, som kan leda till utbrändhet, hittar alltid argument för att fortsätta som tidigare. Vi måste ju prioritera kunderna? är en sliten fras som ofta hörs. Även tandläkaren använde ju argumentet ”jag måste ju prioritera patienterna” vid flera tillfällen. Det är en usel ursäkt för att inte ta tag i sin egen situation, planera och sköta verksamheten på ett bättre sätt. Det är självklart att kunderna skall prioriteras. Det gör man på ett bättre sätt om man själv mår bra och om man som chef har tid till att utveckla sig själv och personalen! Genom att få en helhetssyn på praktiken och tillvaron i stort, så valde tandläkaren att ta tag i sin egen situation. Han valde att förändra sig själv! Och eftersom han cyklade till jobbet så hölls metaforen hela tiden levande.

Så här får du turen på din sida

När jag skrev min senaste bok ”Jaga dina drömmar” intervjuade jag 95-årige Arne Hedin. I ett möte frågade jag Arne hur han kan vara så pigg. ”Jag har haft väldig tur hela mitt liv” sa han. ”Jag har alltid haft ett intressant och utvecklande arbete och jag har träffat och träffar härliga människor och jag har många goda vänner. Som människa är jag optimist, nästan överoptimistisk. Får jag för mig något så driver jag det fullt ut. Jag vill alltid gå framåt och tror att det går att lösa. Jag ser möjligheterna inte problemen”, berättar Arne.

De som uppnår sina drömmar uppger ofta att de har haft tur. En mängd studier att det inte är någon slump att vissa har turen på sin sida. Psykologiprofessorn Ricard Wiseman intervjuade 1000 personer för att komma på varför vissa människor har turen på sin sida och andra har otur. Skillnaden mellan hur personerna levde sina liv var extremt stora. De tursamma personerna levde ett lyckligt liv till skillnad från de otursföljda som sällan fick uppleva möjligheter som förde dem framåt i livet. Ricard Wisemans slutsats är att det är människors tankar och attityder som avgör om de har tur eller otur. Det är ingen magisk kraft som avgör. Han definierar tur som att lyckas i val av partner, yrkeskarriär, affärer, sin personliga ekonomi och att uppfylla sina drömmar och mål i livet.

Du har säkert ofta hört Ingemar Stemarks berömda citat ”Desto mer jag tränar desto mer tur har jag”. Jag tycker också att jag haft tur i arbetslivet. Mitt recept för att få tur har varit, utan inbördes rangordning, att läsa mycket böcker, gå utbildningar, delta i olika nätverk och framförallt hårt arbete. Hårt arbete går att kombinera med en aktiv fritid. Och om du, som Arne är optimistisk så ökar chanserna att lyckas. ”Pessimisten ser en svårighet i varje möjlighet. Optimisten ser en möjlighet i varje svårighet”

Nästa gång ska jag skriva om ”One Touch” i arbetslivet; hur du genom bättre planering kan bli mer effektiv och leverera mera!

Hör gärna av dig med synpunkter eller frågor

Om bloggen

Bloggen om affärsutveckling och ledarskap tillsammans med ledarskapsexperter Stig Högsta. Fokus på visioner och mål!

Följ mig

Annons 1

Verktyg

Snabbaste sättet att räkna ut momsen!

Fyll i ett av beloppen (inklusive eller exklusive moms) och du ser vad det motsvarar (exkl. eller inkl. moms).

Gå till våra verktyg

Annons 3

Annons 4

Annons 5

Annons 6