Nästa Evenemang

Malina Sofia

Så hittade jag motivationen igen

Ända sedan vi kom hem från vår resa till Las Vegas för för två veckor sedan har jag haft svårt att hitta tillbaka till mina rutiner. Jag har känt mig låg på energi, otroligt trött och inte haft någon vidare lust att göra något överhuvudtaget. Jag tappade mina träningsrutiner. Jag slutade helt att skriva dagbok som jag gjort varje kväll sedan nyår och jag hade svårt att komma upp ur sängen på morgonen. Det här fick mig att fundera över varför det blir så ibland? Varför vi hamnar i svackor, och framförallt vad som krävs för att hitta tillbaka till motivationen igen.

För en sak är jag helt säker på – motivation är ingenting som bara kommer till oss. Vi måste aktivt fylla på med inspiration för att hålla oss motiverade.

I mitt fall var just resan till Las Vegas ett mål som jag sett fram emot länge. Det var ett träningsmål och jag satte upp antalet träningspass jag skulle genomföra innan resan och det var ett motivationsmål i den bemärkelsen att jag såg fram emot att få vara ledig och ville därmed ha en del saker klara för att kunna släppa det under resan.

Utmaningen för mig är när jag landar hemma och har klarat av målen och resan är över. Vad får mig då att studsa upp ur sängen på morgonen och tillbaka in i mina rutiner igen? Jag har gjort två insikter som har varit viktiga för mig.

Malina Sofia Gustafsson

Att sätta nya mål innan jag avslutar pågående

En lärdom som jag har insett är vikten av att sätta nya mål redan innan jag uppnått nuvarande mål. Varför? Jo, för att när du har klarat av ett mål är det oerhört lätt att hamna i en ”nöjd lathet”. I alla fall jag har en tendens att få svårt att komma igång igen när jag har klarat av ett mål och inte vet exakt vad jag ska påbörja härnäst. Jag menar inte att du inte ska känna dig nöjd för att du har klarat av ditt mål eller att du inte ska fira – tvärtom. Men boka in återhämtning och hur lång den får vara efter du uppnått målet. Och för att komma igång ien efter återhämtningen kan det vara till hjälp att veta exakt vart du ska börja.

Att fokusera på att ta mig tillbaka på grönt

Jag läste någonstans att en intelligent person utryckte det som att vi har två lägen; när vi är på grönt och vi mår bra, presterar bra och känner oss motiverade, och när vi är på rött och är låga på energi och motivation. Din enda uppgift när du har hamnat på rött är att ta dig tillbaka till grönt. Verkar det snurrig? Inte alls egentligen. Vad behöver du för att hitta tillbaka till motivationen? Fokusera enbart på det när du har hamnat på rött och fyll på med massor av saker som du blir motiverad av, tills du är tillbaka på grönt igen. För mig blev det betydligt mer självklart och enkelt. Det känns nästan befriande att tänka att min enda uppgift är att ta mig tillbaka till grönt igen.

Och det är precis det jag har pysslat med under Påsken. Jag har fyllt på med saker som ger mig energi; umgåtts med familj, träffat vänner, läst böcker som gör mig superpepp, lyssnat på inspirerande podcasts, reflekterat och varit ute i naturen.

Vad gör du för att hitta tillbaka till motivationen igen? Jag vill ha fler tips! 

Om ett livsavgörande ord

Jag och Gustaf har länge pratat och drömt om hur och var vi vill bo. Vi har inte alltid haft samma tanke. Gustaf vill ha ett nybyggt hus utan fix och jag har alltid drömt om ett Madickenhus. Men vi har alltid varit överens om att det ska ligga vid vattnet. Sen. Någongång i framtiden. Inte nu.

När vi minst anade det dök det upp på Hemnet (jag erkänner att jag Hemnet-knarkar i smyg). Jag bokade en visning med mäklaren och sa till Gustaf; ”vi kan alltid titta på det för att lära oss och kolla in området”. Vi åkte dit och med inställningen att vi inte skulle köpa något hus. Inte nu. Sen.

Efter ett par minuter in i visningen såg jag att det tändes en låga i Gustafs ögon. Och jag har svårt att tro att mitt pokerface inte sa något annat än att vi var totalt förälskade. Huset hade allt vi drömt om. Det var det där huset jag för länge sedan målat upp på min visionboard. En nyrenoverad sekelskifteshus anno 1914 med strandtomt, bryggor, gästhus och en fiskare som närmsta granne. Vi checkade av alla våra drömpunkter. Men det var lång ifrån vårt.

2018-01-22 10.21.08_preview

OM vi hade råd – hur skulle vi göra då?

Förhandlingar, besiktning, lån och kalkyler. Hur skulle vi få ihop det? Vi har inte råd. Och den stora frågan – vill vi verkligen bo här?

En av styrkorna hos mig och Gustaf tror jag är att vi inte ser allt så definitivt. Om vi inte skulle trivas – får vi väl sälja. Om marknaden faller – då får vi väl försöka hyra ut det eller rida ut stormen. Hursomhelst, vårt motto har alltid varit att det löser sig. Och det har det alltid gjort på något sätt.

Den andra stora frågan var ekonomin. Vi hade inte råd att köpa huset. Skulle pengar stå i vägen för vår dröm? Tankarna snurrade för fullt i våra huvuden under bilresan hem efter visningen. Tills Gustaf ställde den avgörande frågan: men OM vi hade råd – hur skulle vi göra då?

Ordet OM har varit livsavgörande för mig vid flera tillfällen. OM det skulle gå – hur skulle jag göra då? Det lilla ordet på två bokstäver har hjälpt mig när min hjärna har låst sig och jag inte kan se alternativ. Det har hjälpt mig att hitta lösningar och nya vägar. Att hela tiden ställa sig frågan OM? Att släppa ”jag vet inte”, ”jag kan inte” och ”det går inte” kommer att öppna för lösningar du inte trodde var möjliga.

Testa på dina barn, när de inte vet vad de vill ha till kvällsmat till exempel – ställ frågan; men om du visste, vad skulle du vilja ha då?

2018-01-21 15.10.03_preview

OM alla drömmar slår in

Om du inte definierar din dröm exakt, så kommer det inte att hända. För att få det du vill ha i livet behöver du vara tydlig mot dig själv. Kalla det för mål eller vad du vill. Gör en visionboard eller skriv ner en punktlista – vad som helst som fungerar för dig. Det viktiga är att du vet vad du vill. Hur ska du annars kunna prioritera och välja rätt väg?

OM jag själv tror att alla drömmar kan slå in? Självklart. Med vilja, tålamod, hårt jobb, uppoffringar och mod att drömma stort vet jag att vi kan åstadkomma allt vi vill i livet. Det var precis så vi gjorde. Det finns inga genvägar. Vi har jobbat hårt för att kunna köpa vårt drömhus och till slut slog drömmen in. I sommar flyttar vi till vår skärgårdsdröm.

Foto 2018-02-24 16 50 47 (1) kopia

Här kan du följa mig i sociala medier

Följ mig på Instagram Följ mig på LinkedIn Följ mig på Facebook Följ mig på Twitter

Det har jag aldrig provat förut så det klarar jag helt säkert

I helgen åkte jag och mina vänner Ziba och Johanna och hälsade på hos vår vän Jessica som bor i Oslo. Vi träffades när vi pluggade i Karlstad. Vår vänskap fyller fjortis i höst vilket givetvis ska firas med en riktig fjortisfest. Tänk vad fantastiskt att vi fortfarande älskar varandras sällskap och att vi bokar in tid för att resa till varandra eftersom vi bor på helt olika ställen. Det kallar jag riktig vänskap.

Längdskidor i Oslo

När du är i Norge är det nästintill omöjligt att inte gå på tur med skidorna. Jag som kan räkna antalet gånger jag har stått på ett par längskidor på en hand sa blankt nej till det när förslaget kom upp i vår konversation på messenger. Väl på plats i Oslo, omgiven av ett sagolikt snölandskap och strålande vinterväder lät jag mig ändå övertalas.

Jag är tacksam över att jag har vänner som utmanar mig och får mig att testa nya saker. Det är alltid jobbigt till en början för att du känner dig sämst. Jag är inte alls kompis med känslan av att vara dålig på något. Att vara nybörjare är inte det lättaste i vuxen ålder. Men kommer du ihåg när vi var barn? Då var det kul att testa ny saker och vi gick in med energi och glädje. Ordet nybörjare fanns i inte i våra huvuden.

Tänk om vi kan radera ordet nybörjare och istället bara testa och se hur det går. Släppa rädslan av att misslyckas och vara dålig på något.

Eller som Pippi säger: Det har jag aldrig provat förut så det klarar jag helt säkert.

Längdskidor i Oslo

Hur det gick på skidorna? Jag ramlade i uppförsbacke – någon mer som har lyckats med det? Och jag gick i nedförsbackarna som jag tyckte var för branta. Men utöver det så tog jag mig runt de två timmarna som vi var ute. 

Jag tänker försöka ta fram Pippi i mig så fort jag står inför en utmaning jag är livrädd för. Kasta mig ut i stället för att hålla tillbaka. Men jag kommer att behöva hjälp att påminna mig om det när min hjärna vill ta den lätta vägen. Därför är jag oerhört tacksam över att ha vänner som pushar mig när jag behöver det.

Här kan du följa mig i sociala medier

Följ mig på Instagram Följ mig på LinkedIn Följ mig på Facebook Följ mig på Twitter

Annons 2

Jag vill dö med minnen, inte drömmar

Hello Superstar!

Vad glad jag blir för att du har hittat hit, till mitt allra första blogginlägg. Här kommer jag att dela mina äventyr och tankar.

Mitt VARFÖR

Vi börjar med varför jag sitter här och skriver en blogg överhuvudtaget. En insikt jag har fått efter plöjning av böcker inom personlig utveckling, framgång och måluppfyllelse – är att en av nycklarna för framgång är att göra det offentligt. Jag gör det här för att pusha mig själv att skapa mitt drömliv. Och ingen skulle vara gladare än jag om det även skulle inspirera dig att skapa ditt liv på dina villkor.

Malina Sofia Gustafsson

Min RESA

Efter 4 års Universitetsstudier och nästan 2 år som anställd fick jag ett livsavgörande ögonblick. En fråga ploppade upp i mitt medvetande: Vems drömmar är det jag uppfyller varje dag? Jag insåg att det inte var mina egna, det var någon annans drömmar som jag slet ofantligt många timmar för att förverkliga. Tänk om jag kunde lägga alla dessa timmar på mina drömmar i stället? För att skapa det liv jag ville leva var jag tvungen att göra en förändring.

Vid tillfället jobbade jag som projektledare på en marknadsföringsbyrå. Ett klassiskt åtta till fem jobb på ett kontor i Stockholms innerstad med hyfsad lön, hyfsade förmåner och en utstakad karriärstege. Men mitt hjärta bultade för frihet. I min värld ville jag sitta på en karibisk ö och jobba, jag ville kunna resa och bestämma över min egen tid. Mitt mål var att kunna sitta var som helst i världen och jobba när och hur mycket jag ville.

Jag startade mitt första företag 2010 med endast en rosa dator och en stark vilja som hjälp. PartyCollection.se – en webbshop med fokus på maskeradkläder växte fram.

Parallellt började jag även ta uppdrag för bland annat MittFöretag.com som är ett av min pojkvän Gustafs företag. Det resulterade i ett antal medverkande i handböcker inom företagande:

- Driva Företag (samtliga upplagor år 2012 – 2017)
– 299 strategier (samtliga upplagor år 2013 – 2015)
Så blir du miljonär på ditt företag (2017)

Dessutom tog jag rollen som Sajt Manager för MittFöretag.com och idag är jag även med och driver eventturnén som är Sveriges största företagarturné – vi besöker 14 städer i hela Sverige varje år.

Jag och Gustaf insåg vilken stor fördel vi hade av att kunna driva projekt tillsammans och forma våra liv precis som vi vill ha dem. 2014 förverkligade vi en av våra största drömmar – att äga en egen herrgård. Vi köpte Johannisbergs Herrgård i Västerås där vi i dag driver kontor- och konferenskonceptet Dream Valley.

Johannisbergs Herrgård - Dream Valley - Västerås

Mitt TACK

Tack för att du har läst hela vägen hit. Jag hoppas att du vill titta in här någon mer gång och att vi får tillfälle att hänga mer tillsammans. Lämna gärna ett hej i kommentarsfältet så slipper jag känna mig ensam.

Här kan du följa mig i sociala medier

Följ mig på Instagram Följ mig på LinkedIn Följ mig på Facebook Följ mig på Twitter

Annons 1

Verktyg

Snabbaste sättet att räkna ut momsen!

Fyll i ett av beloppen (inklusive eller exklusive moms) och du ser vad det motsvarar (exkl. eller inkl. moms).

Gå till våra verktyg

Annons 3

Annons 4

Annons 5

Annons 6