Nästa Evenemang

Malina Sofia

Det har jag aldrig provat förut så det klarar jag helt säkert

I helgen åkte jag och mina vänner Ziba och Johanna och hälsade på hos vår vän Jessica som bor i Oslo. Vi träffades när vi pluggade i Karlstad. Vår vänskap fyller fjortis i höst vilket givetvis ska firas med en riktig fjortisfest. Tänk vad fantastiskt att vi fortfarande älskar varandras sällskap och att vi bokar in tid för att resa till varandra eftersom vi bor på helt olika ställen. Det kallar jag riktig vänskap.

Längdskidor i Oslo

När du är i Norge är det nästintill omöjligt att inte gå på tur med skidorna. Jag som kan räkna antalet gånger jag har stått på ett par längskidor på en hand sa blankt nej till det när förslaget kom upp i vår konversation på messenger. Väl på plats i Oslo, omgiven av ett sagolikt snölandskap och strålande vinterväder lät jag mig ändå övertalas.

Jag är tacksam över att jag har vänner som utmanar mig och får mig att testa nya saker. Det är alltid jobbigt till en början för att du känner dig sämst. Jag är inte alls kompis med känslan av att vara dålig på något. Att vara nybörjare är inte det lättaste i vuxen ålder. Men kommer du ihåg när vi var barn? Då var det kul att testa ny saker och vi gick in med energi och glädje. Ordet nybörjare fanns i inte i våra huvuden.

Tänk om vi kan radera ordet nybörjare och istället bara testa och se hur det går. Släppa rädslan av att misslyckas och vara dålig på något.

Eller som Pippi säger: Det har jag aldrig provat förut så det klarar jag helt säkert.

Längdskidor i Oslo

Hur det gick på skidorna? Jag ramlade i uppförsbacke – någon mer som har lyckats med det? Och jag gick i nedförsbackarna som jag tyckte var för branta. Men utöver det så tog jag mig runt de två timmarna som vi var ute. 

Jag tänker försöka ta fram Pippi i mig så fort jag står inför en utmaning jag är livrädd för. Kasta mig ut i stället för att hålla tillbaka. Men jag kommer att behöva hjälp att påminna mig om det när min hjärna vill ta den lätta vägen. Därför är jag oerhört tacksam över att ha vänner som pushar mig när jag behöver det.

Här kan du följa mig i sociala medier

Följ mig på Instagram Följ mig på LinkedIn Följ mig på Facebook Följ mig på Twitter

Jag vill dö med minnen, inte drömmar

Hello Superstar!

Vad glad jag blir för att du har hittat hit, till mitt allra första blogginlägg. Här kommer jag att dela mina äventyr och tankar.

Mitt VARFÖR

Vi börjar med varför jag sitter här och skriver en blogg överhuvudtaget. En insikt jag har fått efter plöjning av böcker inom personlig utveckling, framgång och måluppfyllelse – är att en av nycklarna för framgång är att göra det offentligt. Jag gör det här för att pusha mig själv att skapa mitt drömliv. Och ingen skulle vara gladare än jag om det även skulle inspirera dig att skapa ditt liv på dina villkor.

Malina Sofia Gustafsson

Min RESA

Efter 4 års Universitetsstudier och nästan 2 år som anställd fick jag ett livsavgörande ögonblick. En fråga ploppade upp i mitt medvetande: Vems drömmar är det jag uppfyller varje dag? Jag insåg att det inte var mina egna, det var någon annans drömmar som jag slet ofantligt många timmar för att förverkliga. Tänk om jag kunde lägga alla dessa timmar på mina drömmar i stället? För att skapa det liv jag ville leva var jag tvungen att göra en förändring.

Vid tillfället jobbade jag som projektledare på en marknadsföringsbyrå. Ett klassiskt åtta till fem jobb på ett kontor i Stockholms innerstad med hyfsad lön, hyfsade förmåner och en utstakad karriärstege. Men mitt hjärta bultade för frihet. I min värld ville jag sitta på en karibisk ö och jobba, jag ville kunna resa och bestämma över min egen tid. Mitt mål var att kunna sitta var som helst i världen och jobba när och hur mycket jag ville.

Jag startade mitt första företag 2010 med endast en rosa dator och en stark vilja som hjälp. PartyCollection.se – en webbshop med fokus på maskeradkläder växte fram.

Parallellt började jag även ta uppdrag för bland annat MittFöretag.com som är ett av min pojkvän Gustafs företag. Det resulterade i ett antal medverkande i handböcker inom företagande:

- Driva Företag (samtliga upplagor år 2012 – 2017)
– 299 strategier (samtliga upplagor år 2013 – 2015)
Så blir du miljonär på ditt företag (2017)

Dessutom tog jag rollen som Sajt Manager för MittFöretag.com och idag är jag även med och driver eventturnén som är Sveriges största företagarturné – vi besöker 14 städer i hela Sverige varje år.

Jag och Gustaf insåg vilken stor fördel vi hade av att kunna driva projekt tillsammans och forma våra liv precis som vi vill ha dem. 2014 förverkligade vi en av våra största drömmar – att äga en egen herrgård. Vi köpte Johannisbergs Herrgård i Västerås där vi i dag driver kontor- och konferenskonceptet Dream Valley.

Johannisbergs Herrgård - Dream Valley - Västerås

Mitt TACK

Tack för att du har läst hela vägen hit. Jag hoppas att du vill titta in här någon mer gång och att vi får tillfälle att hänga mer tillsammans. Lämna gärna ett hej i kommentarsfältet så slipper jag känna mig ensam.

Här kan du följa mig i sociala medier

Följ mig på Instagram Följ mig på LinkedIn Följ mig på Facebook Följ mig på Twitter

Annons 1

Verktyg

Snabbaste sättet att räkna ut momsen!

Fyll i ett av beloppen (inklusive eller exklusive moms) och du ser vad det motsvarar (exkl. eller inkl. moms).

Gå till våra verktyg

Annons 3

Annons 4

Annons 5

Annons 6