Nästa Evenemang

Livet på 500 dagar

Mina morgonvanor – ett av mina viktigaste framgångsknep

Jag pendlade länge mellan fina morgonstunder (peppad och inspirerad) och mindre inspirerande gryningar (snoozande och oladdad). Om dagen blev bättre när jag började morgonen laddad? You bet!

Och att sedan se de där friskusarna som alltid hoppade ur sängen, redo att ta över världen – jobbiga människor! Men – gjorde de något annorlunda? Kanske kunde jag också börja varje dag så där redo att erövra livet.

Så jag gjorde som jag alltid gör. Frågade mina inspirationskällor. Böcker, framförallt. Men också YouTube-klipp och podcasts. Hjälp mig – vad måste jag göra för att börja varje dag superpepp?

Och svaren finns ju alltid där om vi ställer rätt frågor. Inte ”varför är jag så trött?” utan ”hur vaknar jag med energi?”.

Mina morgonvanor

Under de senaste åren har jag finslipat en procedur som jag trivs väldigt bra med. Den låter kanske enformig och jobbig, men för mig är den fantastisk.

Jag vaknar av min wake-up light och fågelkvitter. Sen gör jag min Hour of Power med yoga, meditation och inspiration innan jag ser till att lyckas med dagens fem första uppgifter. Det är inte svårare än så.

Okej, låter det inte superenkelt? Jag förstår, och det är just därför jag har skrivit en guide som beskriver mina morgonvanor mer i detalj. Du hittar den här.

Morgonvanorna som skapar framgångsrika dagar

Lyckas jag alltid med mina morgonvanor? Självklart inte, jag är väl ingen robot heller. Men när jag gör det blir det oftast väldigt bra.

Dela gärna med dig här och i sociala medier – vilka morgonvanor skapar fantastiska dagar för dig? Jag vill verkligen veta, kanske har du ett knep som jag kan få låna?

/Gustaf

Se hela listan här: Livet på 500 dagar – hela listan

Här kan du följa mig och Livet på 500 dagar i sociala medier

Följ mig på Instagram Följ mig på LinkedIn Följ mig på Facebook Följ mig på Twitter

iPhone X – hatad och älskad av alla

Den absolut vanligaste orsaken till att inte följa drömmar är att skylla på tidsbrist. Jag gör det, och jag gissar att du gör det. Och rimligtvis borde mer fri tid leda till ett roligare liv. Men är det hela sanningen?

På bordet framför mig ligger min nya iPhone X. Den är varmt välkommen i mitt liv, speciellt med tanke på att min tidigare iPhone haft en sprucken skärm i två år och dessutom har en batteritid på cirka 3 timmar. Men, kommer den verkligen att göra mitt liv lättare, snabbare, bättre och mer tillfredställande? Och kommer den att ge mig mer resurser att lägga på mina drömmar i Livet på 500 dagar?

Vi börjar med fördelarna med denna älskade (och rimligtvis lika hatade) pryl.

1. Jag kan mäta mina vanor automatiskt.

2. Jag kan jobba var jag vill.

3. Jag kan använda appar som Headspace för att skapa nya vanor, i detta fall meditation.

Och nackdelarna?

1. Jag är tillgänglig hela tiden. Det gör att jag ständigt störs i mitt flow och ni vet ju att det tar upp till 15 minuter att komma in i flow igen när du störts av exempelvis ett samtal eller en pushnotis (stäng av pushnotiserna!). Lösning: Stäng av alla signaler när du fokuserar.

2. Jag tillbringar alldeles för mycket tid på sociala medier och i nyhetsflöden. Och kollar mailen hela tiden. Bara för att det är enkelt och tillgängligt. Min lösning: jag har laddat hem appen Moment och satt en tidslimit på 30 minuter på min iPhone per dag. Testa själv, du kommer att bli mycket förvånad (och ledsen) över hur mycket tid du spenderar på sånt som inte tar dig till dina drömmar.

3. Även om det skrivs väldigt lite om det, är jag fullkomligt övertygad om att strålningen från våra smartphones är farlig. Jag vet själv hur röd jag blir på kinderna och hur trött jag blir i ögonen, efter en iPhone-laddad dag. Can´t be good!

Så vad är lösningen?

Det är med blandade känslor jag öppnar förpackningen och plockar upp min iPhone X. Den skiner och lockar mig. Men jag vet att den är lika farlig som den är bra för mig. Det finns nog bara en lösning: att tidsbegränsa mig själv. För om jag inte gör det, vet jag att mina iPhone-vanor kommer att eskalera. Max 30 minuter om dagen. Sedan får Moment-appen skrika på mig.

För jag behöver min tid till att uppfylla mina drömmar i Livet på 500 dagar, inte till att hänga på sociala medier och kolla mailen – igen.

/Gustaf

Se hela listan här: Livet på 500 dagar – hela listan

Här kan du följa mig och Livet på 500 dagar i sociala medier

Följ mig på Instagram Följ mig på LinkedIn Följ mig på Facebook Följ mig på Twitter

Är misslyckanden ett misslyckande?

Vad är egentligen ett misslyckande? Det finns förstås många olika definitioner, och det som passar min livsfilosofi bäst är nog följande:

”Misslyckande är att sluta försöka göra något som du verkligen vill”

Så vad betyder det egentligen att jag inte har klarat av att springa Lidingöloppet på 2.09? Eller att jag ännu inte lyckats få biljett till Nobelfesten? Ingenting, antar jag, så länge jag fortsätter försöka.

Så en liten statusuppdatering på just dessa små uppdrag.

Lidingöloppet på 2.09

I fjol gick jag in i väggen efter 2 mil, efter full satsning och två mil i precis rätt tempo. I år fick jag ställa in. Löparknä. Sedan ultraloppet (6,5 mil) i somras har jag inte kunnat springa mer än 1 mil i sträck, och även om hjärnan ändå sa ”screw it, let´s do it” vågade jag inte riskera hälsan.

Komma in på Nobelfesten

Journalistvägen, servitörvägen, lära känna någon-vägen, lotterivägen, få nobelpris-vägen. Jag har inte lyckats knäcka nöten. Så om du känner någon som har fått inbjudan och som önskar en stilig kavaljer – please, tipsa om mig.

Annars går allt framåt. Inte som planerat, men framåt. I morgon hoppas jag få träffa Richard Branson. Inte så pjåkigt en vanlig lördag i oktober.

/Gustaf

Se hela listan här: Livet på 500 dagar – hela listan

Här kan du följa mig och Livet på 500 dagar i sociala medier

Följ mig på Instagram Följ mig på LinkedIn Följ mig på Facebook Följ mig på Twitter

Annons 2

Rösta på mig i Nyårslöftet – ev vinstpengar till Barncancerfonden

Den 9 januari gick jag in i tävlingen Nyårslöftet – med målet att en gång för alla bli riktigt vältränad. Yes, vi snackar uppdrag #14 Skaffa ett sexpack.

81 dagar. Strikt kost. Massor med träning. Och ett sexpack som ganska tydligt börjar visa form. Det var faktiskt betydligt knepigare än väntat – kosten gör nästan hela skillnaden.

Nu kan du rösta på mig och alla andra fantastiska människor som tävlat i Nyårslöftet. Du gör det på refitness.se (tar 60 sekunder att rösta på dina tre favoriter. Pågår till 12.00 på måndag 3 april). Vilka förändringar alla har gjort, otroligt! Du måste spana in detta! Om jag hamnar på prispallen (vinnaren får 25 000 kr) skänker jag hela summan till Barncancerfonden.

Här kommer mina före- och efterbilder.

Gustaf Oscarson sexpack

PT-online Startbild

 

Se hela listan här: Livet på 500 dagar – hela listan

Här kan du följa mig och Livet på 500 dagar i sociala medier

Följ mig på Instagram Följ mig på LinkedIn Följ mig på Facebook Följ mig på Twitter

Bilder från Jamaica (helt fantastiskt!)

En bild säger mer än tusen ord, och när du har läst reseguiden till Jamaica gör du bäst i att se bilderna också. De kommer här!

Läs reseguiden till Jamaica här.

/Gustaf

Se hela listan här: Livet på 500 dagar – hela listan

Här kan du följa mig och Livet på 500 dagar i sociala medier

Följ mig på Instagram Följ mig på LinkedIn Följ mig på Facebook Följ mig på Twitter

Reseguide till Jamaica och härliga äventyr

Från början stod Kuba som ett givet resmål i Livet på 500 dagar – men sedan dök Jamaica upp som en joker i leken. Och med facit i hand var det helt rätt att göra detta byte. De milslånga stränderna med kritvit strand och alldeles turkost vatten är bland de bästa i Karibien. Och ön är full av äventyr.

Så för dig som också vill se världen och ön som fostrat såväl Bob Marley som Usain Bolt, här kommer mina favoriter på Jamaica.

YS Waterfalls

Fantastiska vattenfall i sju etapper där vi slängde oss i lianer, badade direkt i fallen och njöt i lugna vattendrag med vattnet porlande i nacken. Ett absolut måste! Och resan dit går genom böljande gröna landskap med otaliga fågelarter och den ständiga blandningen mellan lyxvillor och skjul.

Vattenfall jamaica YS Waterfalls

Krokodilsafari på Black River

Krokodilerna på Jamaica är inte lika aggressiva som de i Afrika eller Australien, och vår guide hoppar till och med i vattnet och simmar i närheten av krokodilerna. Det gör inte vi. Däremot har den största av dem (500 kg) – Terminator – kravlat sig upp precis där vi ska lägga till båten, och således strosar vi 2-3 meter från den. Coolt.

Tippar att vi såg 7-8 krokodiler i olika storlekar, några av dem uppemot 100 år gamla. Floden liknar Amazonas och vi kliver också av för att klättra i lianer i regnskogen. En riktigt fet upplevelse.

Krokodil Black River Jamaica

Ricks Café

Skönaste stället på Jamaica, och utsett till en av världens 10 bästa sportbarer. Utsikten är milsvid, solnedgången magisk och drinkarna går ner utan problem.

Det finns flera olika avsatser för våghalsiga Cliff Jumpers. För turister är 10 meter högsta avsatsen, medan de mer inbitna Jamaicanerna kliver upp 24 meter och imponerar med snygga svanhopp och dyk.

Förvänta dig riktigt bra drag, mycket amerikaner (det är Spring Break när vi är där) och fullt party.

Ricks cafe

Seven Mile Beach

Negril är turistorten nummer ett på Jamaica. Och Seven Mile Beach är riktigt vass med kritvit sand och turkost vatten. Margaritaville är ställer för dig som vill dricka Margaritas eftermiddagen lång, men det finns också många mindre ställen med bra mat och lugna oaser. Strosa på beachen, välj ditt favoritställe och passa också på att testa någon av alla vattensporter som erbjuds. Rekommenderas.

Reseguide till Jamaica

Var ska man bo?

Vi bor på Palladium som ligger i Lucea, ca 35 minuter från Negril. All Inlcusive. Härlig mat och 11 restauranger. Karibiens största pool. Fullt ös och lugn på samma gång. Rekommenderas. Välj ett hotell som ligger i nordväst, antingen i Negril eller i närheten.

Summering – reseguide till Jamaica!

Jamaica är klart värt en resa. Kriminaliteten vi varnades för ser vi inte alls, men vi strosar å andra sidan inte så mycket utanför turistdelarna. På ön finns ingen stress så förvänta dig inte västerländskt tempo, men varför ska vi göra det? Ett bra tips är att hyra en taxi en hel dag som tar dig vart du vill. Det kostar runt 12-15 amerikanska dollar per person.

Amerikanska dollar fungerar utmärkt. Tidsskillnaden till Sverige är sex timmar. Maurijana sälja överallt, även om det är olagligt att sälja och köpa (men lagligt att röka). Men du behöver inga substanser alls för att njuta av denna fanstatiska ö.

Alright – ett nytt uppdrag klart – Jamaica!

Här ser du några riktigt härliga bilder från Jamaica som jag tror kommer att inspirera dig till en ny resa.

/Gustaf

Se hela listan här: Livet på 500 dagar – hela listan

Här kan du följa mig och Livet på 500 dagar i sociala medier

Följ mig på Instagram Följ mig på LinkedIn Följ mig på Facebook Följ mig på Twitter

Bakom kulisserna – #94 Ta modellbilder

Wow! Ett av de absolut roligaste uppdragen hittills – #94 Ta modellbilder. Jag berättar mer när jag får bilderna, men här kommer i alla fall några ”behind the scenes”-bilder. Shit vad kul det var!

/G

Gustaf Oscarson Modellbild Sport

Gustaf Oscarson Modellbild Smoking

Gustaf Oscarson modellbild skinn

Gustaf Oscarson Modellbild Smink

Se hela listan här: Livet på 500 dagar – hela listan

Här kan du följa mig och Livet på 500 dagar i sociala medier

Följ mig på Instagram Följ mig på LinkedIn Följ mig på Facebook Följ mig på Twitter

En svensk klassiker avklarad!

En svensk klassiker består – som du säkert vet – av Vasaloppet, Vätternrundan, Vansbrosimningen och Lidingöloppet i rad. Det är fysiskt utmanande. Det är folkfest. Det är njutning och prestation i en härlig blandning.

Och nu har jag alltså lagt Vasaloppet till handlingarna, som den sista etappen. Och visst känns det helt otroligt. Jag har drömt om klassikern i många år, och till och med anmält mig till alla lopp tidigare utan att genomföra dem. Det krävdes en ”Livet på 500 dagar”-satsning för att komma i mål.

Njutning viktigare över prestation

När jag för några veckor sedan träffade och lyssnade på Carolina Klüft betonade hon glädjen snarare än prestationen som en nyckelfaktor för hennes framgång. Och även om jag såklart gjorde mitt allra bästa, försökte jag verkligen följa hennes ord på Vasaloppet. Uppleva naturen, känna stolthet över mig själv och försöka pusha och glädja mina medtävlande.

Det förhöjde verkligen stämningen, och för mig blev det första gången en tävling inte blev en tävling, utan bara en upplevelse. Sista startled gjorde också sitt för att minska möjligheten till topprestation, men en tjusig spurt blev det i alla fall. Och till slut stod det 9 timmar vid målgången i Mora.

Någon kranskulla blev det inte, men mina fantastiska föräldrar mötte upp med en dalahäst och gratulationer. Tänk vad tråkigt det hade varit att komma i mål utan någon som tog emot mig. Jag är så otroligt tacksam över att ha människor i mitt liv som vill vara med och heja.

Fysisk toppform

Mina ansträngningar med uppdrag #14 Skaffa ett sexpack börjar verkligen ge resultat. Jag har tränat nästan varje dag de senaste veckorna, och det kändes under loppet. Trots bara fem timmars skidträning var jag pigg hela loppet och fräsch även i mål. En riktigt go känsla att känna att kroppen svarar och orkar. Jag kan inte komma på någon anledning i världen till att träna mindre i framtiden. En mycket bra investering i mig själv.

En svensk klassiker – en sammanfattning

Hur ska jag nu sammanfatta en svensk klassiker. Låt oss börja från början.

Vätternrundan

Jag tränade 13 mil på min hybridcykel innan loppet. Det räckte, men det hade verkligen inte skadat med mer träning. En härlig upplevelse att i solnedgången glida förbi vajande fält mot Jönköping. Inte lika mysigt att i regnoväder (utan regnkläder) glida uppför backarna åt andra hållet. Jag tror jag körde om 500 andra cyklister bara för att jag frös så och ville till nästa station. 13 timmar blev tiden på 30 mil.

Jobbigt lopp. Väldigt stelt dagarna efter och ont överallt. Kanske det mentalt mest utmanande. Ingen personlig favorit.

Vansbrosimningen

Enkelt, vem som helst som kan simma bröstsim och har någorlunda kondition fixar det. Go stämning trots regn och blixtrar. Efter Vätternrundan blev simningen nästan ett antiklimax eftersom det gick så fort och var så enkelt.

Lidingöloppet

Om Vätternrundan och Vansbrosimningen inte alls innefattar mina favoritsporter, är löpning motsatsen. Jag har alltid sprungit mycket, och nu var målet väldigt högt ställt. 2.09, vilket i princip skulle innebära en plats bland de 500 bästa. Sjuk dagarna innan, inte optimalt. Satsningen höll två mil, sedan rakt in i krampväggen och gång in i mål. Men frisk vågat, hälften vunnet. Jag kommer att nå tiden i höst istället.

Men ett underbart lopp som är riktigt jobbigt sista milen. Jag behöver verkligen få fler långa pass i kroppen för att lyckas som jag vill. Min favorit!

Vasaloppet

Den klart största folkfesten och ska du åka ett klassikerlopp så är det vasan. De flesta säger att du behöver 30 mil i kroppen innan, jag säger att du fixar det med fem mil om du har bra kondition och lite styrka. Det gjorde ju jag i alla fall. Det kommer nog snart en liten vasaloppsguide också från mig!

Alright, klassikern avklarad. Boom! Ett riktigt utmanande, roligt, jobbigt (och dyrt) uppdrag. Men värt alla ansträngningar. Stolt!

/Gustaf

Se hela listan här: Livet på 500 dagar – hela listan

Här kan du följa mig och Livet på 500 dagar i sociala medier

Följ mig på Instagram Följ mig på LinkedIn Följ mig på Facebook Följ mig på Twitter

Kan jag skriva en hitlåt?

Okej, nu är jag äntligen igång med ett av mina roligaste uppdrag, nämligen # 1 Skriva en hitlåt. Och för att säkra framgången har jag tagit rygg på två riktigt duktiga musiker, eftersom jag själv har NOLL koll på hur musik skapas. Däremot kan jag skriva, och känner mig väldigt komfortabel i att jag kan skriva en låttext som fungerar.

Intro
Vers, pre-chorus, chorus
Vers, pre-chorus, chorus
Brygga
Chorus * 2
Outro

Är det så enkelt att skriva en hitlåt?

Ja, det verkar faktiskt så. Så min tanke är.

1. Jag skriver en riktigt vass text
2. Jag tar rygg på en riktigt bra musiker (eller två) som står för fiolerna.
3. Vi sätter ihop allt och skapar symfoni

Kom ihåg: det blir inte svårt förrän någon säger att det är svårt :) Återkommer när jag träffar mina musiker nästa gång i mars. Laddat!

Stay tuned.

/G

Ps. Imorgon ska jag förhoppningsvis träffa en riktigt grym magiker som kan hjälpa mig med uppdrag #61 Lära mig trolla

Se hela listan här: Livet på 500 dagar – hela listan

Här kan du följa mig och Livet på 500 dagar i sociala medier

Följ mig på Instagram Följ mig på LinkedIn Följ mig på Facebook Följ mig på Twitter

Skaffa hemhjälp – uppdrag klart!

Varför är det viktigt för mig att skaffa hemhjälp? Svaret är enkelt, jag vill fokusera min tid på det som är viktigt för mig. Mina relationer. Mina företag. Min utveckling. Och att – förhoppningsvis – göra världen lite bättre.

De fem ingredienser i livet jag gärna vill outsourca är städning, laga mat, handla, stryka och tvätta.

Det två sistnämnda – tvätta och stryka – ägnar jag väldigt lite tid åt. Därför har jag bestämt att jag kan fortsätta göra det själv, det känns ju bara fånigt att någon annan ska ägna 20 minuter i veckan åt detta.

Städa, laga mat och handla däremot – det har jag nu tagit hjälp med.

Spara tid genom att ta hemhjälp

Laga mat Vad ska vi laga? Kan du laga mat idag? Jag känner inte för att laga mat, ska vi äta ute? Du känner kanske igen dig. Lösningen: Få hemleverans av färdiga matlådor med god och näringsrik (och hemlagad) mat. Vi har precis valt Foodh i Västerås, som levererar direkt till dörren där vi jobbar på Dream Valley. För att minska transporterna kommer vi beställa med tre-dagars-intervall. Bonus: Vi slipper handla mer än en gång var tredje vecka, och då bara frukost. Ps. Bor du i Stockholm skulle jag definitivt rekommendera appen Karma, som också gör gott för miljön.

Städa Den här ekvationen är superenkel. Städhjälp varannan vecka (det räcker!). Sparar massor med tid. Görs mer ordentligt. Aldrig något snack om vems tur det är. Och underbar känsla att komma till ett nystädat rum. Finns inga ursäkter för att inte ha städhjälp, om du frågar mig.

Ta-da – så enkelt var uppdrag #97 Skaffa Hemhjälp avklarat. Viss njutning går faktiskt att köpa för pengar!

/Gustaf

Se hela listan här: Livet på 500 dagar – hela listan

Här kan du följa mig och Livet på 500 dagar i sociala medier

Följ mig på Instagram Följ mig på LinkedIn Följ mig på Facebook Följ mig på Twitter

Om bloggen

På 500 dagar ska jag skapa mitt drömliv och mitt drömföretag. Här följer du min största utmaning någonsin.

Följ mig

Annons 1

Verktyg

Snabbaste sättet att räkna ut momsen!

Fyll i ett av beloppen (inklusive eller exklusive moms) och du ser vad det motsvarar (exkl. eller inkl. moms).

Gå till våra verktyg

Annons 3

Annons 4

Annons 5

Annons 6