Nästa Evenemang

Livet på 500 dagar

Hur personligt utvecklad är jag?

Jag känns mig reflekterande efter en skön morgonpromenad i min Hour of Power. Så låt mig dela några tankar och idéer med dig.

Det första är ett citat som har följt mig länge, och som har stor inverkan på hur jag väljer att leva mitt liv.

Great minds discuss ideas; average minds discuss events; small minds discuss people.

Jag vet inte vem som sa det först (lita inte på citat!), men det är briljant hur som. Kan det vara så, att vad du pratar om formar vem du blir? Eller är det så att den du är, formar vad du pratar om? Hönan eller ägget…

Jag älskar människor som vill prata idéer. Idéer om hur vi kan förbättra världen. Om nya affärer. Om framtiden. Då går jag igång. Inte lika mycket på att prata om saker som hänt eller om andra människor (skvaller).

Hur hänger det ihop med personlig utveckling?

Jag skrev en artikel i morse som jag rekommenderar: De tre stegen i personlig utveckling – hur långt har du kommit?. Den handlar om de tre stegen du kan ta i din utveckling, nämligen att vara en person ”som gör”, en person som ”tänker” eller en person som ”bara kan vara”. Starka grejer!

Min reflektion: de människor och entreprenörer jag beundrar mest, har fattat de här grejerna. I väldigt stor utsträckning lägger de fokus på att prata idéer.

De är också människor som tänker snarare än gör, och en del av dem har också nått så långt att de ”bara kan vara”. Det är den coolaste sorten. De som kan välja att inte tänka eller göra alls, utan att bara vara 100 % i nuet. Du vet vilka jag menar, men det finns bara ett fåtal. De kännetecknas av att de är fullständigt närvarande. Wow, vad jag inspireras av dem.

Jag är inte där än, men jag längtar!

/Gustaf

Se hela listan här: Livet på 500 dagar – hela listan

Här kan du följa mig och Livet på 500 dagar i sociala medier

Följ mig på Instagram Följ mig på LinkedIn Följ mig på Facebook Följ mig på Twitter

Nya uppdrag i Livet på 500 dagar

Jag har förändrats sedan jag började med Livet på 500 dagar. De prioriteringar jag gjorde i början, har ersatts med andra. Framförallt har jag blivit snudd på ointresserad av materiella saker. Det kanske är all meditation jag har ägnat mig åt (tänk att jag aldrig hade testat innan!) eller uppdrag som gett nya perspektiv, till exempel att volontärarbeta.

Men framförallt tror jag att det handlar om klimatet, och att försöka göra allt jag kan för att bidra till minskade klimatförändringar. Det andra som har blivit självklart för mig, är att allt handlar om min personliga utveckling. Om jag blir bättre, blir min värld bättre. Materiella saker kan försvinna, men aldrig det jag lärt mig och kan.

Hur som helst, en del uppdrag har ersatts av andra. Viktigare.

Mina nya uppdrag i Livet på 500 dagar

Gå på nobelfesten

Ersätts med ”Starta en välgörenhetsfond”. Varför inte göra det själv istället? Vi håller nu på att starta ett riktigt fint pris.

Lära mig kampsport i Himalaya

Ersätts med ”Lära mig att hypnotisera”. Kurs bokad. Wow, detta ser jag verkligen fram emot!

Resa jorden runt

Ersätts av ”Uppleva Sydafrika”. Så mycket mer sugen på det!

Lista och besöka mina egna ”7 wonders of the world”

Ersätts med ”Hitta och flytta in i vårt drömhus”. And it´s done!

Plugga på Harvard

Ersätts med ”Starta ett investmentbolag”. Jajamän, och det har vi gjort! Läs mer på Västerås Tech Invest.

Snacka spanska flytande

Ersätts med ”Bli grym på engelska igen”. Mycket viktigare. Jobbar på det.

Gå på VM eller EM i fotboll

Ersätts med ”Klara ett Triathlon”. Klar! Det var jobbigt, men roligt!

Gå på en OS-final

Ersätts med ”Genomföra ett ultralopp”. Klar! Det var jobbigt, men roligt! Och tog drygt 9 timmar.

Vandra till Santiago de Compostela

Ersätts av ”Gå en pilgrimsled”. Bokad, men ombokad.

Skaffa en fet cabb

Ersätts med ”Skaffa en fet elbil”. Snart… Tips?

Skaffa en helt ny garderob

Ersätts med ”Skaffa en båt”. Bor man vid vattnet så gör man. Klar!

Leta efter en skatt

Ersätts med ”Göra något riktigt bra för miljön”. Varför leta när jag istället kan göra något för att behålla alla skatter vi har? Läs mer på ljusgårda.se, detta är coola grejer!

Bo i en bungalow på vattnet

Ersätts med att ”Boka Mastery University och Business Mastery med Tony Robbins”. Känns otroligt mycket hetare för mitt liv”. Klar!

Bo på världens bästa hotell

Ersätts med ”Bo på Ishotellet”. Bokat men ombokat.

Båtluffa i Medelhavet

Ersätts med ”Båtluffa i Skärgården”. Känns mer rätt. Och var helt magiskt!

Gå på röda mattan

Ersätts med ”Gå på glödande kol”. Mäktig upplevelse!

Uppträda på gatan

Ersätts med ”Bli hypnotiserad”. Alldeles snart.

Åka Transsibiriska järnvägen

Ersätts med ”Bjuda familjemedlemmar på en drömresa”. Vegas, baby!

Hemligt uppdrag 1

Ersätts med ”Uppleva Almdalen”. Årets bästa vecka, helt sjukt roligt!

Hemligt uppdrag 2

Ersätts med ”Hamna i Ketos”. Japp, spännande. Berättar mer snart.

Hemligt uppdrag 3

Ersätts med ”Ge Blod”. Första svängen avklarad!

Livet är spännande nu!

/Gustaf

Se hela listan här: Livet på 500 dagar – hela listan

Här kan du följa mig och Livet på 500 dagar i sociala medier

Följ mig på Instagram Följ mig på LinkedIn Följ mig på Facebook Följ mig på Twitter

I built this motherf***er! Hur jag skapar mig själv.

Låt mig reflektera kort över George Bernard Shaws magiska citat ”Försök inte hitta dig själv. Skapa dig själv”. Eller Tony Robbins ”I Built this Morherf***er”.

Jag hörde Shaws citat för någon timme sedan när jag gick min morgonrunda. Och jag insåg att det summerar allt jag ägnat mina senaste 10 år åt. Att bli den där människan som jag drömmer om, och att hjälpa andra att lyckas med samma sak.

Det är därför jag skapade MittFöretag.com. Det är därför jag skapade Sveriges största företagarturné (Mitt Företag-turnén). Det är därför vi drog igång vad som blev Sveriges största tillväxtprogram Academy of Excellence (som jag sålde 2015).

Allt bottnar i tanken om att det går att förändra sig själv. Att det går att skapa livet på sina egna villkor. Att vi kan få allt vi önskar i våra liv, om vi bara vågar tro på det och tar de möjligheter vi får.

Jag tittar ut på den underbara utsikten från vår matsal. Klockan är 06.43, och jag skriver dagens andra inlägg. Och jag tänker: Så här blev inte livet av sig självt, jag har skapat det. Jag har skapat möjligheten att bo i vårt underbara hus. Jag har skapat möjligheten att få jobba när jag vill, och skriva om vad jag vill.

Soluppgång Västerås

Livet är verkligen fantastisk, och jag kommer fortsätta att skapa livet och mig själv. Och inget gör mig gladare än om det kan inspirera dig till ditt drömliv.

/Gustaf

Se hela listan här: Livet på 500 dagar – hela listan

Här kan du följa mig och Livet på 500 dagar i sociala medier

Följ mig på Instagram Följ mig på LinkedIn Följ mig på Facebook Följ mig på Twitter

Annons 2

Nytt uppdrag: bli minimalist!

Ju längre jag jobbar med Livet på 500 dagar, desto mer inser jag att materiella saker inte intresserar mig längre. Ta uppdrag #57 Skaffa en fet cabb. Jag har helt tappat sugen. Och jag har varit så trött på alla prylar som ligger överallt, och alla gamla saker som jag samlat på mig genom livet.

Jag vill leva cleant nu. Med få saker som tar min energi. Jag vill fokusera på upplevelser, inte på prylar. Och det fick mig att välja ett nytt uppdrag – att bli minimalist!

Det här blir inget ”jag ska leva med under 100 saker-projekt”, även om jag beundrar dem som lever så. Jag vill gärna ha det jag behöver, men inget annat. Bort med alla kavajer som jag inte använd på fem år. Bort med den extra brödrosten längst in i köksskåpet. Bort med alla mappar på datorn som inte längre är aktuella.

Så ska jag bli minimalist

Jag har dragit igång, och huvudstrategin är att göra mig av med alla materiella saker jag inte använder. Kläder. Elektriska prylar. Kontorsgrejer. Har jag inte använt något på över ett år, är det diskvalificerat från mitt liv. Om det inte har ett högt nostalgiskt värde vill säga, då har jag en nostalgilåda. Ett ännu bättre sätt är att ta kort på saker och spara som ett digitalt minne.

Min minimalistiska garderob

Min första rensardag spenderade jag i min vardagsgarderob. Nu är den harmonisk och färgkoordinerad, det känns bra. 7 galgar för byxor, 7 galgar för skjortor, 7 galgar för t-shirts. En låda för tröjor, en låda för kalsonger, en låda för strumpor. That´s it.

Träningskläder har fått ett eget skåp (alla gamla innebandytröjor från 10 år tillbaka = puts väck!). Mina kostymer och slipsar är rensade och tar numera 10 centimeter av en klädställning (jämfört med en hel klädställning tidigare)

Minimalism Garderob Minimalist garderob

Min minimalistiska pryllåda

Prylar, alla dessa prylar. Jag använder inte ens hälften av dem. Nu har jag allt jag använder veckovis i en låda. Wow!

Minimalism prylar

Lär dig mer här: Så spar du pengar och blir mer harmonisk med minimalism

Jag tror nästan det är första gången i mitt liv jag har alla dessa saker i ordning. Nu är det bara garaget kvar. Och vet du vad de bästa är: den här strategin smittar av sig till andra!

Testa du också: hur skulle din garderob se ut om du också tänkte mer som en minimalist?

/Gustaf

Se hela listan här: Livet på 500 dagar – hela listan

Här kan du följa mig och Livet på 500 dagar i sociala medier

Följ mig på Instagram Följ mig på LinkedIn Följ mig på Facebook Följ mig på Twitter

Min topplista: de här människorna vill jag ha mer av i mitt liv!

I morse skrev jag en guide om vårt nya verktyg för att skapa ett superstarkt nätverk – Topplistan. Det är ett egenutvecklat verktyg som vi precis har skapat, och som jag knappt hunnit testa själv.

Det fick mig att fundera. Vilka är de 50 personer i mitt liv, som gör och skulle kunna göra störst skillnad för att jag ska nå mina mål. Hmm, intressant tanke.

Vilka människor är viktigast för mina mål?

1. Min familj såklart. Är inte relationerna bra där, fungerar ingenting. Prio ett är alltid att hjälpa dem på alla sätt jag kan. Då mår jag bra och kan prestera.

2. Är mina vänner eller affärskontakter viktigast för mina mål? Två reflektioner. Den första: fungerar mina vänrelationer bra, mår jag bra. Och det är en förutsättning. Den andra: när vänner och affärskontakter är samma sak, då blir det magiskt. Att få skapa business med sina vänner, det är fantastiskt!

3. Jag vill inte alls sätta kunderna på tredje plats, för de är ju företagets familj. Rådet: behandla dina kunder som du behandlar din familj. Ibland blir det fel, men så länge du behandlar dem med respekt och kärlek ordnar det sig.

4. Ju mer jag tänker på det, desto mer övertygad blir jag om att alla mina relationer måste behandlas som familj eller vänner. Min bankkontakt ska bli min vän. Mina kollegor är min familj etc. Livet är för kort för relationer som inte är fantastiska. Så får du bli, det känns som en fin tanke. Testa Topplistan du med för att få ett underbart nätverk med 50 personer som vill hjälpa dig att nå dina mål!

/Gustaf

Se hela listan här: Livet på 500 dagar – hela listan

Här kan du följa mig och Livet på 500 dagar i sociala medier

Följ mig på Instagram Följ mig på LinkedIn Följ mig på Facebook Följ mig på Twitter

Bästa tiden att posta på Instagram och Facebook

Som vanligt väljer jag ut mina favoriter från veckan som gått. Guider och artiklar som verkligen har hjälpt mig, och som jag tror kan hjälpa dig också!

Börja med mina två absoluta favoriter.

Läs här: Bästa tiden att posta på Instagram och Facebook

Gör inte bara, gör rätt. Om du vet när dina inlägg får bäst effekt kan du enkelt skapa en vinnande digital strategi som ger nya kunder. Läs den här guiden!

Läs här: Så lätt går du från stressad till harmonisk – 10 enkla steg

Vi hamnar alla i perioder när vi tappar energi. Med våra 10 enkla steg, går du snabbare till full inspiration igen.

Tre andra favoritartiklar från veckan

Så avgör din påverkansgrupp dina mål

Otroligt viktigt om hur din omgivning styr din framgång. Läs råden här.

7 tips som ger dig fler följare på Instagram

En av våra mest populära guider. Lär dig hur här.

Räkna ut hur stor lön du kan ta ut

En av våra mest använda kalkyler. Testa här.

Hoppas du gillar de här guiderna lika mycket som jag!

/Gustaf

Se hela listan här: Livet på 500 dagar – hela listan

Här kan du följa mig och Livet på 500 dagar i sociala medier

Följ mig på Instagram Följ mig på LinkedIn Följ mig på Facebook Följ mig på Twitter

Uppdrag #46: Skaffa ett patent. KLAR!

Ett av de uppdrag som gäckat mig mest i Livet på 500 dagar är nummer #46 – Skaffa ett patent. Tills jag idag insåg – wow, jag har klarat det!

Så här gick det till när jag blev med patent

Igår skrev jag på pappren för en ny, spännande investering. Jag kommer inom kort att berätta mer, men kortfattat har jag blivit minoritetsägare i ett bolag med en mycket spännande innovation. Plus ett härligt team som jag kommer att älska att jobba med.

Grunden i deras business är ett patent och mönsterskydd. Och helt plötsligt är alltså jag delägare till ett patent. Det gick ju väldigt smidigt måste jag säga, utan att jag ens tänkte på det.

Men är det inte så världen ska fungera, i alla fall enligt The Secret? Om du tänker på något och önskar det tillräckligt mycket, så dyker möjligheten upp av sig självt. Den här gången fungerade det verkligen!

Så därmed är uppdrag #46 – Skaffa ett patent klart. Underbart!

/Gustaf

Se hela listan här: Livet på 500 dagar – hela listan

Här kan du följa mig och Livet på 500 dagar i sociala medier

Följ mig på Instagram Följ mig på LinkedIn Följ mig på Facebook Följ mig på Twitter

Uppdrag #100: Ge blod

På min lista över allt jag vill hinna med i livet – Livet på 500 dagar – hade jag tre ”wild cards”. Och ett av dem kändes så självklart när jag väl kom på det. Att ge blod.

Så enkelt. Det vara bara att gå in på geblod.nu och registrera sig som potentiell blodgivare. Igår var jag inne på provtagning på Västmanlands Sjukhus, där jag fick svara på frågor och testa mitt blod och andra hälsoaspekter. Om fyra veckor får jag veta om jag blir godkänd (det tror jag) och sedan får jag lämna blod fyra gånger per år.

Vad är din anledning till att inte ge blod?

Jag har tänkt på det här i alla år, och min mamma tjatar alltid om att jag måste göra det. Och ärligt, vilka är anledningarna till att inte bli blodgivare? Du räddar liv. Du får en liten peng att skänka till välgörande ändamål. Det är bra för hälsan. Och extremt bra för ditt samvete.

Du kanske är känslig för nålar, För att se blod. Men ska det verkligen hindra dig från att göra något riktigt bra? Jag säger som Astrid Lindgren. Mod är inte att inte vara rädd. Mod är att vara rädd och göra det ändå.

Nu har jag gjort det, och Malina bestämde sig igår för att också anmäla sig. Nu väntar vi bara på dig. Om du kommer på en vettig anledning att inte göra det, maila mig på gustaf @ mittforetag.com. Alla mina undanflykter har nämligen varit bullshit!

/Gustaf

Se hela listan här: Livet på 500 dagar – hela listan

Här kan du följa mig och Livet på 500 dagar i sociala medier

Följ mig på Instagram Följ mig på LinkedIn Följ mig på Facebook Följ mig på Twitter

Gör tvärtom – och spara massor med pengar och tid

Dags att välja veckans favoritguider, som inspirerar mig att skapa livet och företaget på mina egna villkor. Mycket spännande att välja på den här veckan, jag rekommenderar dig att läsa allt!

Börja med mina två absoluta favoriter.

Läs här: Gör tvärtom – och spara massor med pengar och tid

En riktigt vass guide om hur du kan utmana våra traditionella sätt att göra saker på i företagen, som samtidigt spara både tid och pengar.

Läs här: Efter 80/20-regeln – nu kommer 90 %-metoden

Wow, det här gillar vi. Ett enkelt sätt att ta beslut som leder till en avsevärt förbättrad kvalité i livet och i företaget. Måste testas!

Tre andra favoritartiklar från veckan

Bli filmstjärnan i ditt eget liv

Så enkelt tar du huvudrollen i livet. Läs råden här.

Streaks – vår nya favoritapp

Vi älskar appen som lär oss att nå våra mål. Läs om Streaks här.

Mina största förebilder, vill du låna dem?

Så här har tre personer förändrar mitt liv. Läs hur här.

 

Hoppas du gillar de här guiderna lika mycket som jag!

/Gustaf

Se hela listan här: Livet på 500 dagar – hela listan

Här kan du följa mig och Livet på 500 dagar i sociala medier

Följ mig på Instagram Följ mig på LinkedIn Följ mig på Facebook Följ mig på Twitter

Mina största förebilder inom personlig utveckling

Bara en av tio lyckas förändra något, bara genom att läsa det i en bok (har jag hört). Det verkar stämma. Första gången jag läser en bok gör jag sällan något annorlunda. Andra gången jag läser den, börjar det hända något. Tredje gången – action! Och allra mest händer om jag samtidigt använder allt jag lärt mig om att förändra en vana.

De tre förebilder i mitt liv som lärt mig absolut mest är Tony Robbins, Robin Sharma och Tim Ferriss. Jag ska berätta varför.

Detta har jag lärt mig av mina förebilder Tim Ferriss, Robin Sharma och Tony Robbins

Tim Ferriss lärde mig att jobba var jag vill, när jag vill

Ferriss storsäljare heter 4 timmars arbetsvecka och 4 timmars-kroppen. Jag älskar dessa böcker. Jag menar ÄLSKAR dem. Principen som Ferriss alltid använder är enkel: hur kan jag göra något på absolut effektivast sätt – vare sig det handlar om att skaffa sexpack eller jobba mindre.

Idag kan jag jobba var jag vill, när jag vill. Och det är tack vare Ferriss jag ens tänkte tanken. Tänk att en idé från en bok, från en människa jag aldrig träffat, kan förändra ett liv så mycket. Tack Tim!

Robin Sharma lärde mig livets lagar

Den bok som påverkat mitt levnadssätt mest, är Robin Sharmas Munken som sålde sin Ferrari. En enkel och banal story, men så otroligt effektiv. Den här boken har påverkat mig att bli flexitarian, att börja lyssna på musik och att gå upp tidigt på morgonen. Och att sluta kämpa för prylar. Den har också lärt mig att se min hjärna som en trädgård. Inget ogräs (negativa tankar) ska någonsin få fäste. Tack Robin!

Tony Robbins lär mig allt jag behöver veta

Jag beställde mina första Tony Robbins-kassetter när jag var 19 år. Tyvärr lyssnade jag aldrig på dem då. Undrar vad som hade hänt om jag gjort det…

Sedan tog det 12 år innan jag bekantade mig med Tony igen. Och det är en bekantskap som växer för varje dag, speciellt sedan vi besökte Unleash the Power Within i våras i London (nu ska vi även gå Tonys Business Mastery och Mastery University). Om du ska följa någon människa i världen, följ Tony Robbins. Inte bara för att han coachar världens främsta människor, utan också för att han gör det med hjärta.

Min favoritbok är Money. En gång för alla har jag lyckats förstå hur pengar fungerar, och hur jag kan sätta upp en strategi för att nå ekonomiskt oberoende. Och det är bra. Men det som är allra bäst är att Tony fått mig att vilja dela med mig av allt jag har, är och kan. Det är coolt. Tack Tony!

Vilka är dina förebilder? Du får mer än gärna låna mina!

/Gustaf

Se hela listan här: Livet på 500 dagar – hela listan

Här kan du följa mig och Livet på 500 dagar i sociala medier

Följ mig på Instagram Följ mig på LinkedIn Följ mig på Facebook Följ mig på Twitter

Om bloggen

På 500 dagar ska jag skapa mitt drömliv och mitt drömföretag. Här följer du min största utmaning någonsin.

Följ mig

Annons 1

Verktyg

Snabbaste sättet att räkna ut momsen!

Fyll i ett av beloppen (inklusive eller exklusive moms) och du ser vad det motsvarar (exkl. eller inkl. moms).

Gå till våra verktyg

Annons 3

Annons 4

Annons 5

Annons 6