Nästa Evenemang

Försäljningsbloggen

Så här når du dina mål med ditt förtag

Många företagare driver sina företag utan någon riktig planering eller några riktigt tydliga mål. Det gör att det blir svårt att se vad som verkligen blir gjort. Det kan också skapa en känsla av missnöje och att inget går framåt. Detta kan du undvika om du sätter tydliga mål som du sedan riktar ditt fokus på. Vilka mål har du?

Det finns något som du som företagare behöver göra var tredje månad om inte oftare och det är att göra avstämmningar mot dina uppsatta mål. Det ger dig en klar signal om hur det går och om du behöver vässa dina arbetsinsatser eller inte.

Vinsten med att ha koll och veta vad du strävar emot gör att ditt arbete blir tydligare och du kan planera bättre, vilket leder till mer flyt i verksamheten och i det du gör. Vem vill inte det? Dessutom kan du bättre stämma av hur du själv presterar och om du har speciella utmaningar som du behöver få hjälp med. En riktig vinst är att du kan hitta framgångsfaktorer som hjälper dig att nå dina mål och få resultat snabbare. Det är dessa som du vill hitta och sedan tillämpa dem om och om igen.

Är du redo? Följ dessa fyra steg och kör igång!

1. Vilka mål har du haft det senaste kvartalet (3 mån)?
Specificera dem.

2. Hur har det gått för dig att uppnå ovanstående mål?
Gör en uppskattning för varje mål. Har du uppnått det till 100 % eller mer/mindre? De mål du ännu ej uppnått kan du flytta över till din nya 3-månaders plan och arbeta på att uppfylla dessa. Identifiera framgångsfaktorer dvs. det som gör att du når målen bättre och snabbare samt identifiera utmaningarna och fundera hur du ska lösa dessa.

3. Lista dina kommande 3-månaders mål.
Planera vad du vill uppnå de kommande TRE månaderna – Sätt mål som är SMART:a;
Specifika – så att du förstår vad du ska göra och varför
Mätbara – så att det finns något att mäta målet mot
Attraktiva – så att du känner en dragning till målet och vill dit
Realistiska – välj ett mål som du kan uppnå
Tidsbundna – så att det finns en tydlig start- och slutpunkt

4. För varje mål – Brainstorma stegen, momenten eller delmålen för att nå respektive mål och bestäm dig för när detta ska ha uppnåtts.
Att bryta ner ett stort mål i mindre mer lätthanterade steg gör det lättare för dit att uppnå målen.

Jag avslutar med det här citatet: ”A goal without a date is just a dream” av Milton H. Erickson

Lycka till!

ViviAnn Labba

Vad hindrar ditt företag från att sälja mer?

Idag tänker jag ta upp sådant som kan påverka din försäljning och din förmåga att attrahera och skaffa dig nya kunder. Vi kommer att prata om mentala säljhinder och attityder som kan påverka och till och med stoppa dig.

– Tänker du ofta att det ändå inte kommer att gå?
– Att ingen kommer att vara intresserad av det du erbjuder?
– Att det ändå inte är lönt att göra något, för det
– Kommer ändå gå åt skogen.
– Har du svårt att vara spontant och göra något utan att planera det långt i förväg?
– Är du mycket försiktig tycker du?

Domedagssiaren – som är ett säljhinder – tänker ofta så…
Känner du igen dig i frågorna ovan – då kanske detta hindrar dig i dina möjligheter att hitta fler kunder och göra fler affärer.

Det finns studier gjorda kring försäljare och säljare och då har man sett att det finns en typ som brottas med oro och är mycket försiktig i det som de gör och att det då kan handla om att 
lida av säljhindret: Domedagssiaren.

– Domedagssiaren som vi kallar det säljhindret oroar sig ständigt förekommande problem.
– Kan ibland känna som att du är nära ett panikanfall
– Inte engagerar dig särskilt mycket socialt
– Gillar inte att kontakta någon personligen
– Tänker ofta: Jag har ju inte misslyckats hitintills, så då är jag ju ganska framgångsrik.
– Tycker att det är svårt att vara spontan

Vad är lösningen för detta då?
Det finns två vägar för dig att ta:
1. Du fortsätter att kämpa med att få kunder och slå huvudet i väggen gång på gång utan några synliga resultatförbättringar MEN du är medveten om att detta kan stoppa dina affärer.
2. Du beslutar dig för att gå till botten med detta och söker hjälp av de som kan det här. Det betyder att du genomför ett säljhindertest. Efter ett säljhindertest är gjort, kan vi se hur status ser ut för dig och sen får du konkreta verktyg för att komma ur och förändra din
 situation och därmed hitta fler kunder och tjäna mer pengar.

Varma kramar och all lycka till!

ViviAnn Labba

Vet du vad företagets kunder vill ha?

Hur tar du reda på vad dina kunder och potentiella kunder vill ha? Vet du det så får du förmodligen affären! Innan det är dags för din nästa produkt- eller tjänstelansering rekommenderar vi den här guiden. Här får du lära dig att tänka som kunden.

Jag pratade med en företagare tidigare i veckan som upplevde frustrationen av att inte veta om någon är intresserad av det du gör, vilket innebär flera saker:

– Det tär på din tro om dig själv som kompetens och företagare.

– Det tär på din passion att göra det du älskar så till den grad att du undrar varför du gör det du gör.

– Det tär på din dröm och vision att leva som företagare.

– Det tär på din omgivning – för blir det tufft i företaget så kan jag slå vad om att din partner, barn, sambo, kollega eller nära familj får uppleva några bitska kommentarer, en trött och kanske omotiverad person.

– Det tär på din ekonomi eftersom du inte vet om du kommer få in de pengarna eller inte (men in i det sista hoppas du det).

– Det tär på dina möjligheter att vidareutbilda dig och bli ännu bättre.

Hur ska du komma förbi detta?
Jo, du behöver göra ett riktigt grundarbete. Det tar tid och kanske inte är det roligaste. Men det behövs. Det jag pratar om är att du tar reda på vad dina kunder och potentiella kunder vill ha och efterfrågar.

Hur gör du för att få veta det? Det är en del i grundarbetet som företagare som vi behöver göra med jämna mellanrum och det är det som jag ska fokusera på idag

4 tips till att ta reda på vad kunden och potentiella kunder vill ha!
– Fråga direkt – ring kunden och fråga om de vill hjälpa dig med att utveckla ditt företag och ställ frågor. Gör det i samband med kundmöte eller träff.

– Skicka ut mail med frågor – Sätt samman några frågor och maila ut de till dina kunder och potentiella kunder och fråga dem!

– Skicka ut en fysisk enkät med posten – Designa en snygg enkät och skicka den till dina kunder och kontakter. Bifoga ett frankerat brev så gör du det lätt för kunden att svara.

– Skicka länk till en elektronisk enkät via nyhetsbrevet, hemsidan, social media – Använd dig av de tjänster som finns på internet för att ställa frågor till kunder och potentiella kunder, ett bra exempel är Surveymonkey.com. Där kan du ställa 10 frågor utan att det kostar dig något.

ALLTSÅ: TA REDA PÅ VAD KUNDEN VILL HA OCH GE DET VAD DE VILL HA!
OBS! Se till att alltid belöna kunder eller potentiella kunder för att de ställer upp och hjälper dig! Det har du igen tusenfallt.

Se till att göra det här frekvent, åtminstone 1-2 gånger per år. Det blir ett sätt att trimma ditt företag och det du erbjuder och verkligen fånga upp det som dina kunder kontakter vill ha.

Det är ju ett av grundskälen till att existera som företagare – det är att kunna leverera till kunden det som de efterfrågar!

Lycka till och för framgång i ditt företag!

ViviAnn Labba

Annons 2

10 tips för extra pengar till företaget 2011

Behöver du lite extra pengar varje månad? De flesta skulle svara ja utan att tveka. Är du en av dem? För att hjälpa dig så får du här några tips på hur du kan starta ditt nya år med mera pengar på fickan! Du får tips som kan ge dig extra pengar som privatperson samt som företagare.

För företaget

1. Om du fakturerar din tid per timme och ibland glömmer att skriva ner den tid du arbetat mer, även om det handlar om några minuter (få minuter blir många timmar i långa loppet). Skapa nya rutiner för att fånga den tiden.

2. Gå igenom alla kostnader privat och i företaget. Finns det något du kan avbryta, sluta med eller upphöra med och därmed spara pengar? Om du är krass med dig själv, så brukar det alltid finnas något att sluta med. Skaffa kontroll över din ekonomi genom att spalta upp allt du investerar i, köper etc. och allt du tjänar, då ser du lätt om du behöver säga ja eller nej till någonting.

3. Planera att fakturera snabbare för 2011 så du kan få betalt ännu snabbare. Ännu bättre, erbjuda förskottsbetalning, rabatter och belöna de som betalar tidigt med “snabbhetspremier”.

4. Hitta evenemang som är gratis i ditt område och som kommer att lära dig nya kunskaper och registrera dig. Du hittar dem via myndigheter, via coacher och konsulter, via sociala medier Facebook och LinkedIn, och i tidningarna.

Privat

1. Veckoplanera dina matintag – det kan göra att du sparar pengar genom att slippa göra impulsköp eller gå på dyra restauranger.

2. Titta i din garderob, bil, garage, lagring, eller runt ditt hem för att se om det är något du kan använda, återanvända eller sälja och få lite pengar.

3. Kontrollera alla dina och din familjs försäkringar. Kolla även företagets försäkringar. Många gånger kan betala för dubbla försäkringar helt i onödan. Kolla också om du kan få rabatter av att samla dina och din familjs försäkringarna i ett bolag och få rabatter på detta. Du kan lätt spara tusentals kronor på det.

4. Leta efter oanvända presentkort som ligger och skräpar i en kökslåda eller någon annanstans.

5. Inkassera skulder om möjligt. Är någon skyldig dig pengar från 2010? Kontakta dem och hör om de kan betala tillbaka till dig eller åtminstone börja delbetala tillbaka till dig.

Lycka till och för framgång i ditt företag!

ViviAnn Labba

Så säljer ditt företag mer och bättre – nu!

Hur ofta ser du tillbaka på din arbetsdag och känner en frustration och missnöje över att du ännu inte tagit de kontakter du planerade? När man startar eget och håller på att bygga upp en ett lönsamt företag, är din tid det mest värdefulla du har – och din inkomst är ett direkt resultat av hur du väljer att spendera din tid. Så hur du använder din tid har en direkt koppling till dina företagsresultat.

Detta gick upp för mig när jag själv när jag startade som egenföretagare, och jag upptäckte snabbt att gör jag inte något åt saken kommer jag aldrig att nå dit jag vill. I den här artikeln jag ska dela med mig av en övning som är både spännande och effektfull när det kommer till att fokusera på rätt saker och se resultat.

1. Räkna ut vad du vill omsätta i ditt företag.
Räkna ut hur mycket län du själv vill ha samt vad du betalar i skatt, sociala avgifter och alla de kostnader du har i företaget. Du ska se två olika kolumner; en för det som du vill dra in i företaget dvs. omsätta och en annan med alla kostnader där också din egen lön ska finnas med. Nu borde du se om din uträkning är realistiskt eller inte. Detta borde ge dig koll. Kalkylera hellre med lite mer än för lite. När du fått detta klart för dig då är det dags för nästa steg.

2. Bryt ner din planerade omsättning i sålda varor eller tjänster.
Dela den planerade omsättningen i antalet sålda tjänster eller produkter. Skissa upp alla olika former av verksamhet som du har och hur mycket du tänker sälja av varje vara eller tjänst. Då får du en klarare bild av hur mycket du VERKLIGEN behöver sälja. Ett enkelt och effektfullt knep!

3. Fundera till vem du skulle kunna sälja dessa produkter eller tjänster.
Tänk på de kunder du redan har och de kunder som kan vara intresserade. Det är nu du kommer att kunna plocka fram namn och skapa en lista på potentiella kunder. Om du inte har en sådan lista, då är det dags att börja göra research genom telefonkatalogen, internet eller genom dina nätverk vilka som skulle vara intresserade. När du har koll på vilka du kan kontakta då börjar en av viktigaste delarna i försäljning – nämligen att;

4. Kontakta de som finns på din potentiella kundlista.
Det är nu du har chansen att synliggöra det som du håller på med. Synd du inte så finns du inte. Så ring så många du kan varje vecka. Tänk på att en van säljare behöver ta 3 kontakter för att få ett besök. För dig kan den ekvationen vara helt annan. Det kan handla om att du behöver ta 10 kontakter innan du får till att boka ett möte. Så ge inte upp!

5. Skriv en detaljerad loggbok.
Skriv ner vilka kontakter du tar, hur ofta och vad som gäller kring uppföljning. Notera gärna lite personliga detaljer som du kanske kan behöva vid framtida samtal. Du behöver notera varje dag vad du gör – annars kan du aldrig kolla hur det går för dig.

6. Utvärdera hur det går för dig.
Du behöver göra avstämningar varje vecka för att se hur du ligger till. Så bestäm själv hur många kontakter du ska ta varje vecka och sen gör du det. Då kan du lätt se om du slöar till eller om du håller upp tempot. Kom ihåg: Du har bara chansen att få affären om du synliggör dig själv.

Skulle du upptäcka att det tar emot att sälja och det kanske känns motigt, då kan du lida av säljhinder. Det är sånt som kan minska din försäljning. Då kan du behöva göra något åt det. Det kan jag hjälpa dig med, men det är en annan historia!

ViviAnn Labba

Öka din försjälning på en vecka

Kan Du öka din försäljning på bara en vecka? Javisst! Det viktigaste när det kommer till försäljning är engagemang och att ta tillvara på de kunder och kontakter du har, så agerar du i dem och fokuserar på en grupp varje dag har du efter en arbetsvecka lyckats uppdatera dig i och förhoppningsvis utökat ditt nätverk som leder till ökad försäljning.

Gör du de här stegen regelbundet varje vecka så har du lagt till med en vana som garanterat kommer att öka din försäljning.

Måndag:
Kartlägg dina kontakter. Det kan vara allt från bekanta till någon du fick ett visitkort av på förra mässan till en gammal kund du tappat kontakten med. Gör en lista på alla du tror skulle kunna ha nytta av det du säljer, direkt och indirekt. Dela sedan upp dem i A, B och C-kunder, där A står för redan befintliga kunder, B för gamla kunder och C för potentiella kunder eller led i ditt nätverk. Med led menar jag att de kan leda till potentiella kunder även om de inte är det själva.

Tisdag:
Börja med grupp A. Uppdatera dig med dina nuvarande kunder. Dessa är de viktigaste du har i ditt företag. Se till att de är nöjda, fråga om fråga om de kan har någon som skulle kunna behöva dina tjänster. Ett annat perspektiv är det faktum att du ringer och visar intresse för deras verksamhet gynnar dig och ert samarbete enormt.

Onsdag:
Arbeta med grupp B. Återkom till gamla kunder som slutat arbeta med dig av en anledning. Kanske ser deras situation annorlunda ut idag? Kanske är de i behov av dina produkter och tjänster igen? Var aldrig för stolt att återkoppla till de kunder som avslutat ett samarbete av en eller annat anledning, de kommer att bli positivt överraskade av att du minns dem och vill arbeta med dem igen. Fråga även de om de har någon de känner som kan ha nytta av dina tjänster.

Torsdag:
Fortsätt med grupp C. Dina potentiella kunder eller dina kontakter som du tror kan leda till andra kontakter är mycket spännande och här gäller det att verkligen ligga i. Visa att du finns, hela tiden, och sluta inte upp bara för att ingen visar intresse eller svarar ja direkt. För vissa kunder tar det lång tid innan man känner sig redo att anlita någon ny, och ju mer de vet om dig och ju längre tid de hört talas om dig, desto säkrare och tryggare kommer de att bli när det kommer till att säga ja till det du säljer. Så ha tålamod!

Fredag:
Sök upp nya personer att lära känna! Skriv upp ett tiotal personer som du skulle vilja träffa och lära känna bättre. Det kan vara kontakter som gynnar dig i ditt företagande, som du kan samarbeta med eller som du inspireras av. Välj sedan ut tre av dem och ring upp och boka ett möte eller bjud ut dem på lunch om det passar sig. Tips: Föreslå en tid som är tio minuter efter hel timme, det brukar tas emot lättare, fråga mig inte varför, men testa!

Gör nu detta till en vana.

Lycka till och för framgång i ditt företag!

ViviAnn Labba

5 frmangångsfaktorer för nya företagare

Vet du vad som driver ditt nystartade företag till en framgångssuccé? Naturligtvis beror det på en mängd olika faktorer, men det finns fem saker som tar din affärsidé till ett företag som kontinuerligt lockar kunder.

Framgångsrikt företagande är målinriktat och sker inte av slumpen. Du skulle bli förvånad över hur många företagare som startar ett företag utan att bedöma huruvida deras verksamhet kommer att lyckas eller inte. Framgång kräver att du avsiktligt utformar ditt företag att lyckas. Det kräver att du ser på ditt företags system, processer och interaktioner och sedan frågar dig själv om de är utformade på ett sätt som välkomnar framgång.

Framgångsfaktor nr 1: Mod, flexibilitet och risktagande.
Var förberedd på att göra allt som krävs. För att du ska lyckas krävs att du går in i ditt företagande med öppna ögon och är beredd på att ta risker. Du kommer att behöva ta en hel del snabba beslut som gör att du stiger utanför din bekvämlighetszon, och var beredd på att på ett flexibelt sätt möta dina nya kunders föränderliga behov trots hinder som kommer att dyka upp på vägen.

Framgångsfaktor nr 2: Strategiskt tänkande.
Det kommer att kräva mod, tålamod och strategiskt tänkande för att nå ditt mål: att skapa en verksamhet som kunderna kommer önska att de ägde själva. Naturligtvis ska du helst ha en rejäl dos passion, men det bör även förankras i strategi och perspektivet för att hålla dig fokuserad på att skapa och bygga upp en verksamhet som håller i längden. Strategiskt tänkande i business handlar om att se din verksamhet växa och utvecklas under de kommande åren. Sätt mål som du vill nå inom 1 år, 2 år resp. 2 år. Se framför dig vad du strategiskt behöver göra för att växla upp ditt företagande till nästa nivå.

Framgångsfaktor nr 3: Sälj inte till alla.
Ingen verksamhet lyckas sälja till alla. Ju mer specificerad du är kring din målgrupp desto bättre. Det ger dig även trovärde och status. Ska man operera sig går man ju hellre till en kirurg än en allmänläkare eller hur? Räkna ut vad det är som just din målgrupp desperat behöver idag, och utforma sedan ditt företag till att ge det till dem. Du kan till och med identifiera vem personen eller företaget är som är intresserade av dina tjänster och produkter. Ta reda på så mycket du kan och forma ditt budskap efter det.

Framgångsfaktor nr 4: Leverera ett mervärde.
När du startar upp ditt företag, var beredd på att göra vad som krävs för att även vinna deras hjärtan och sinnen. Se till att du levererar mer än vad du lovar – anpassade lösningar som ger mervärde för kunden och får dem att komma tillbaka. Tänk hela tiden – vad kan jag göra för min kund som gör att de känner sig speciella och utvalda.

Framgångsfaktor nr 5: Sätt fokus på kunderna – inte dig själv.
När du startar upp, försök att rikta fokus mot dina kunder. Det kan låta självklart, men många nystartade företag gör precis tvärt om. Omedvetet så bygger de upp sin affärsidé omkring sig själva och sina egna personer. Ditt företag handlar inte om dig. Det handlar om vad du kan göra för att göra livet enklare för dina kunder, kanske göra deras vardag lättare och lösa deras problem. Gör du det kommer ditt företag att växa sig starkare och starkare med tiden. Bygg upp ett förtroende, och hitta hela tiden nya sätt att leverera mervärde och nya upplevelser. Ett framgångsrikt företag lyckas leverera det som kunderna längtar efter.

Lycka till och för framgång i ditt företag.

ViviAnn Labba

Så ökar du din produktivitet och fokus

När man driver eget företag är det lätt att ta av på sidospår och tappa fokus. Det är så mycket som skall göras – så många pusselbitar som ska klaffa – och inte alltid så lätt att hålla igång den inre drivkraften minut för minut, timme efter timme, och år efter år. Därför gäller det att hitta ett system som gör dig mer produktiv, för ofta handlar det inte om att vara bäst i det man gör – utan att agera, att sätta bollen i rullning och vara mest.

Här kommer 15 enkla men viktiga tips till att hjälpa dig fokusera och öka din produktivitet i ditt företagande.

1. Fokusera på det viktigaste

2. Skriv upp dina mål. Inte bara för denna dag eller vecka, utan för månader och år framåt, så att du ser vart du arbetar emot. Bena upp dina långsiktiga mål till veckomål.

3. Uppdatera dina mål – förändra och lägg till allt eftersom du uppfyller dem.

4. Arbeta när du arbetar. Stäng ute störande moment och vänta med att göra andra saker, som att kolla din e-post, ringa ett samtal eller vattna blommorna. Att göra flera saker samtidigt går inte snabbare – tvärtom.

5.Börja med det som skrämmer dig mest. Ofta har vi uppgifter som innebär ett visst mått av rädsla, och det sätter käppar i hjulet för andra uppgifter. Så se till att göra de sakerna först, så kan du släppa de tankemonstren. Gärna redan när du vaknar på morgonen!

6. Även om du inte vet hur du ska lösa en uppgift – börja! När du väl satt igång så kommer säkert svaren till dig. Det värsta du kan göra är att skjuta upp saker.

7. Ha alltid ett litet anteckningsblock till hands. Skriv ner goda idéer som dyker upp under dagen. Det blir lättare att hålla dem vid liv då.

8. Delegera så mycket som du kan. Lär dig att säga nej.

9. Ta pauser! Ingen kan sitta och vara fokuserad timme efter timme under en hel dag. Arbeta i ca en och en halv timma i taget och ta sedan en kvarts paus. Det är särskilt påfrestande att sitta framför en dataskärm dagarna i ända. Är du mer produktiv under kortare stunder får du också mer tid över till annat.

10. Skriv små lappar med mål du vill uppnå. Placera dem lite varstans. Ser du ofta dina mål kommer du att arbeta emot dem omedvetet (och förhoppningsvis medvetet också!)

11. Var inte för blygsam med dina målsättningar. Skriv gärna affirmationer som “bli ekonomiskt oberoende” om det är det du vill! Du kommer upptäcka hur verkliga de här målen ter sig efter ett tag.

12. Belöna dig själv. Fira dina framsteg och var stolt över vad du uppnår. Det gör att motivationen ökar och det blir lättare och lättare att prestera utan att tveka.

13. Se till att hand om dig själv och din kropp. Motionera och ät rätt – det är vetenskapligt bevisat att motion ökar din produktivitet.

14. Håll dig inspirerad genom att kolla vad andra gör i olika branscher. Läs böcker i ämnet. Diskutera på forum. Finn en mentor. Du kan hitta de bästa tipsen utanför din egen bransch!

15. Älska det du gör. Lust och glädje i det man gör är nyckeln till framgång. Gillar du inte vad du gör är det kanske dags att fundera på om du kan förändra det.

Lycka till och för framgång i ditt företag.

ViviAnn Labba

Låt internet leva i landdsbyggden

Har precis fått reda på att jag har fått beviljat medel för ett projekt för att främja Kvinnors företagande i Jämtland och Härjedalen. Så Grattis till mig!!

Satsningen som Regering gjorde denna gång har fokus på att lära kvinnor nyttja IT i större omfattning i sitt företagande.

Mitt projekt går ut på att coacha kvinnor med befintliga företag eller med idéer om företagande och att göra det genom att nyttja Internet och Telefoni till max.

Scaled Image

Kontinuerliga mänskliga möten på internet

Kontinuiteten sker genom månadsvisa teleklasser inom olika ämnen inom marknadsföring och försäljning, gruppcoaching och individuell coaching för deltagarna.

Det mänskliga mötet sker genom kontakter via telefon som tas flera gånger per månad samtidigt som hela programmet genomförs nästan enbart med hjälp av dator och telefon. Så dessa kvinnor har friheten att lära sig företagandets villkor genom att befinna sig vart som helst, så länge som de har tillgång till en dator och en telefon.

Jag har själv byggt upp mitt företagande kring telefon och internet och tycker att det ger en frihet som inte går att beskriva. När du skapar ett koncept som kan utföras via internet och telefoni så blir du fri att befinna dig vart som helst i hela världen så länge du kan leverera via telefon och internet.

Internet kan revolutionera oss som 
bor i glesbygd och på landsorten!

Jag kan inte nog betona vikten av access till internet som en av de avgörande faktorerna för kvinnors företagande i glesbygd eller landsbygd.

Det finns fortfarande platser i Sverige som enbart ger uppring internet via telefon. Något som känns så antikt och otidsenligt. Det borde vara något som Telia eller de andra bredbandsoperatörerna borde utveckla mer.

Vem har inte hört slogan: “Låt landsbygden leva!”
Jag skulle vilja göra om det till: “Låt internet leva i landsbygden!”

Ps. Om du känner någon kvinna i Jämtland eller Härjedalen, tipsa dem om detta! Det kan vara värt tusentals kronor för kvinnan!

ViviAnn Labba

3 tips om effektiv marknadsföring

Påskägget fyllt med 3 tips om effektiv marknadsföring som ger resultat!

Påskafton, ja, visst! När du läser det här är jag uppe i de jämtländska fjällen, kör skoter och lägger ner någon fiskpirk i någon fjällsjö och bara njuter. Ja, vem gör inte det på en lördag?

Som företagare är det viktigt med ledighet, men för dens skull är det så kommer det en vardag inom kort som kräver att du gör ditt bäst och mesta för att attrahera fler kunder.

Så jag tänker att du ska få ett påskägg fyllt med tips kring effektiv marknadsföring så här mitt i påskhelgen. Varsågod!

För att du ska se resultat i din marknadsföring och i din kassa, så kan du inte lita på tur eller andra. Du behöver sälja in dig själv hela tiden och då menar jag varje dag. Det är det som ger dig resultat.

För att nå fram i din marknadsföring behöver du veta vem din kund är. Du behöver känna din kund och dennes behov-utan och innan. Gör du det?

Många erbjuder tjänster och produkter som de säger passar för alla. Det ger dig dåliga resultat. Jag uppmuntrar och råder mina kunder att välja sina kunder med omsorg och att lära sig så mycket som de kan om sin kundgrupp. Gör du det?

Steg 1: Lär känna dina rätta kunder!

Det finns de som marknadsför och säljer in sig ganska ordentligt ett tag. Sedan när de fått några uppdrag som håller de flytande just nu, så struntar de i säljet. Det är det dummaste du kan göra. Faktum är att du ska marknadsföra dig ännu mer när du väl fått uppdrag. Då har du ett guldläge som du kan nyttja inför ditt prospekt. Nämligen att du kan tala om vilka kunder du jobbar med just nu. Det är inte fel! Snarare kan det leda till att ror hem även den här affären. Så kom ihåg att marknadsföra och sälja in dig och dina tjänster och produkter hela tiden -dvs. du ska vara konsekvent i det.

Steg 2: Marknadsför regelbundet, helst varje dag varje vecka

Det viktiga när du ska marknadsföra dig och ditt företag är att du inte är DESPERAT. Det finns så många företagare som är desperata när de kontaktar en kund. I deras huvuden så hoppas de att kunden ska säga JA! Det är helt fel taktik att använda! Du ska bygga relationer! En god relation leder till fler affärer -det kan jag garantera dig. Affären kanske inte kommer på en gång -men den kommer, tro mig. Så skippa det där desperata uttrycket för att ro hem affären. Sikta på att lära känna din kontakt och se vart de kan leda.

3: Sluta vara desperat i ditt sälj-Fokusera på att bygga relationer!

Dessa steg är enkla att genomföra -så det enda du behöver göra nu är att: SÄTTA IGÅNG!! Låt ingen hindra dig från att ta stegen framåt i ditt företag! Sätt upp målet och sträva emot det!

Jag hejar på dig!!

ViviAnn Labba

Om bloggen

Bloggen som förbättrar din försäljning – och skapar nya affärer. Med entreprenören Viviann Labba.

Följ mig

Annons 1

Verktyg

Snabbaste sättet att räkna ut momsen!

Fyll i ett av beloppen (inklusive eller exklusive moms) och du ser vad det motsvarar (exkl. eller inkl. moms).

Gå till våra verktyg

Annons 3

Annons 4

Annons 5

Annons 6