Nästa Evenemang

Företagande & Internet

Ditt företag är ett klick ifrån succé!

Nu börjar de flesta av oss avrunda sommaren för att återgå till kontoret och ta tag i arbetet inför hösten. Hur har du tänkt att göra? Ska du fortsätta som vanligt, och låta det rulla på som alltid? Samma sak hela tiden, arbetet har blivit ett löpande band – precis det du ville komma ifrån, när du tidigare vågade satsa på egen firma…

En av sakerna som gör Internet så underbart, är att det är så lätt att testa saker. Funderar du på att starta en blogg för att marknadsföra dina produkter på ett smart sätt? Du behöver domännamn, webbhotell, bloggplattform och webbdesign. Sen kan du börja skriva.

Låter det jobbigt? Vänta lite – du kan faktiskt komma igång på några minuter! Webbhotellen, företagen som erbjuder dig plats på webbserver och egen domän, har ofta möjligheten att automatiskt installera bloggplattformen WordPress. Och WordPress har i sig självt tusentals gratis grafiska mallar. Det är bara att välja och vraka, och klicka på den du vill ha.

Google efter webbhotell och WordPress, så hittar du säkert olika alternativ. Det bästa köprådet för webbhotell, är att du får vad du betalar för.

Är du inte intresserad av blogg? Det finns mängder av tjänster av olika slag! Du kan starta en e-butik, eller dra igång en länkkatalog inom ditt område. Starta ett diskussionsforum, bygg en community eller dra igång en e-postlista. Allt finns.

Lägg undan några timmar åt att utforska Internet. Googla runt och testa saker och ting. Du kommer garanterat att hitta något som intresserar dig, och som på något sätt kan stärka ditt varumärke, skapa kontakter med potentiella kunder, hitta bra medarbetare och så vidare…

Surfs up!

Tommy k Johansson

Småföretagare och Twitter – så tänker de fel!

När jag skriver det här har jag legat på sjukhus på grund av Crohns sjukdom i drygt sju veckor. Sex veckor före en relativt omfattande omfattande operation, och nu ungefär en väldigt jobbig vecka efter. En av mina livlinor under den här tiden har varit Twitter.

twitter

Tack vare iPhone -och nya mobilregler på sjukhus -har jag kunna vara på Twitter även när jag legat nerbäddad med dropp i sjuksängen. Många självironiska postningar om livet med Crohns har gjorts liggande i fosterställning.

Jag har aldrig varit ute efter att mina followers ska tycka synd om mig, eller att syssla med självömkan -tvärtom har jag velat berätta rakt och realtistiskt hur det är att ha Crohns och ligga på sjukhus. Responsen har varit enorm!

Jag har fått tonvis med brev. Både från de som har Crohns själva eller har drabbade familjemedlemmar, och från de som bara hört av sig för att berätta hur inspirerande det är att läsa det jag skrivit. Detta har givetvis stärkt mig massor. Som ett plus har jag tillräckligt med material för att skriva en hel bok om Crohns -om jag nu skulle göra det (det var en parantes).

Felet många gör med Twitter är att se det som en kanal för marknadsföring. Det är det inte. Twitter är ett fikarum, en digital pub. Hit går du för att ta en paus, utbyta information, ha kul och träffa nytt folk. Jag har fått mängder av nya nätbekanta under mina veckor i sjuksängen. Många av dem klart viktiga för mitt arbete som bloggare.

Att börja twittra för att marknadsföra ditt företag, är som att skicka ner en TV-apparat, med er senaste reklamslinga, till den lokala puben. Hur många tror du hade pratat med er TV? Jämfört med om du gick ner själv, alltså?

Twitter är fantastiskt. Använd det, men se det inte som en direktkanal för markandsföring eller försäljning. Sådant kommer först i andra led. Läs gärna min guide till Twitter för att komma igång.

Tommy K Johansson

Om bloggen

Bloggen om internet och företagande med Tommy K Johansson - en av Sveriges mest respekterade teknikbloggare

Följ mig

Annons 1

Verktyg

Snabbaste sättet att räkna ut momsen!

Fyll i ett av beloppen (inklusive eller exklusive moms) och du ser vad det motsvarar (exkl. eller inkl. moms).

Gå till våra verktyg

Annons 3

Annons 4

Annons 5

Annons 6