Nästa Evenemang

Hur ser din utbildning till framgångsrik företagsledare ut?

Läkare pluggar i sex år. Civilekonomer i tre eller fyra. De praktiserar under tiden, och börjar ofta med mindre kvalificerade uppgifter när de får sina första jobb.

Vi företagsledare gör precis tvärtom. Vi börjar på toppen. Vi förväntas kunna allt om ekonomi, affärsjuridik, lagar, tillväxtstrategier och personal. Direkt. Vi slänger oss in i hetluften och för de flesta av oss går det – sådär.

Är det då konstigt att det tar lång tid att bygga företag? Är det då konstigt att många går i konkurs eller fastnar i växten?

Du och jag, vi behöver utbilda oss till framgångsrika företagsledare. Vi behöver läsa de främsta böckerna, vi behöver gå de främsta utbildningarna och vi behöver lära oss av de främsta experterna. Precis som läkarna.

Rannsaka dig själv – hur ser din utbildning till framgångsrik företagsledare ut? Hur många timmar har du spenderat på att lära dig vad som skapar framgångsrika företag?

Det finns en anledning till att jag var med och startade Academy of Excellence för fyra år sedan. Över 500 vd:ar från hela landet har nu gått vårt tillväxtprogram, och de skapar nu affärer på helt andra nivåer än tidigare.

Spela inte match hela dagarna. Träna också.

Gustaf

Annons 2

Om bloggen

Följ entreprenören Gustaf Oscarson och hans äventyr i Sveriges företagarvärld

Följ mig

Annons 1

Verktyg

Snabbaste sättet att räkna ut momsen!

Fyll i ett av beloppen (inklusive eller exklusive moms) och du ser vad det motsvarar (exkl. eller inkl. moms).

Gå till våra verktyg

Annons 3

Annons 4

Annons 5

Annons 6