Nästa Evenemang

Hur ökar jag försäljningen i min webshop?

Det krävs planering och arbete för att du ska lyckas med försäljningen på din webshop – precis som i en fysisk butik. I denna artikel tar vi upp sex förutsättningar för att du ska lyckas.

1. Många besökare

För att du ska lyckas sälja via din webbutik måste du först och främst ha besökare. Har du inga besökare, blir det inga affärer. Eftersom procentsatsen av de besökare som blir kunder är låg, behöver du många fler besökare än du tror. Många besökare som kommer in på din webshop kikar bara omkring, utan att handla något. För att ta reda på hur många besökare du har, och vad de faktiskt tittar på kan du installera statistikverktyget Google Analytics, som är gratis.

2. Du måste synas på google

Syns du inte på google, så finns du inte! Sök på google efter produkter du säljer och se vart på träfflistan du hamnar, samt hur du ligger till jämfört med dina konkurrenter. Om du inte finns på första träfflistan så tappar du dina potentiella kunder till konkurrenter som finns där, då en bråkdel av google användarna går vidare till nästa sida.

Det du behöver göra är att sökmotoroptimera din webshop, här finns tips på hur du kan göra det själv: Skriva Google-anpassade produkttexter och skapa sökmotorvänliga URL:er.

3. Marknadsför dig

Google i alla ära, men det behöver även annan marknadsföring för att lyckas få potentiella kunder att hitta din webbutik. För att lyckas måste du marknadsföra dig, hitta rätt marknadsföringskanaler som passar din budget och dina produkter. Här finns tipsar vi hur du kan marknadsföring på minimal budget och betald annonsering.

4. Efterfrågas dina produkter?

Har du attraktiva produkter i din webshop? Är du unik med dina produkter? För att få och behålla kunder måste du se till att ha ett lockande produktutbud. För att få besökare att handla i din webshop måste du ha ett bra utbud!

5. Jämför dig med dina konkurrenter

När det kommer till följande punkter, hur konkurrenskraftig är du:

 • Priser?
  Det enklaste sättet är bli jämförd på med dina konkurrenter är priser, även om det inte alltid är det viktigaste för kunden. Har du bra priser, har du också större chans att få fler besökare och kunder.
 • Service?
  Du måste sticka ut när det kommer till service! Är din service exceptionell? Svarar du på mail snabbt eller erbjuder bästa möjliga returpolicy? Svarar du ja på dessa frågor kommer dina kunder att återkomma till din webbshop samt rekommendera dig för andra.
 • Utbud?
  Har du ett bredare produktutbud eller fler produktvariationer än dina konkurrenter? Ta reda på vad du har som de andra inte erbjuder i din bransch.

Ta reda på varför och hur du ska få potentiella kunder handla hos dig istället för hos dina konkurrenter!

6. Trygghet är viktigt

Nu har vi kommit till sista punkten. Du kanske uppfyller alla föregående punkter, du har många besökare, du syns på google och har attraktiva produkter, men ändå säljer du inget. Du måste få konsumenterna att känna sig trygga, annars handlar de inte på nätet.

Några tips på hur du kan göra få besökare att känna sig trygga och mer köpbenägna:

 • Knyt avtal och placera relevanta stämplar synligt i butiken (t.ex.Trygg e-handel).
 • Ha en tydlig och seriös design.
 • Ha bra villkor när det gäller frakt och återköp.
 • Visa och var stolt över att kunder varit nöjda genom att publicera bra betyg från exempelvis Prisjakt.

 


 

Dags att starta webshop eller förnya din befintliga butik?

Vi på Smelink.se hjälper dig med allt du behöver för att öka din försäljning på nätet:

Läs mer om att starta webshop hos Smelink.se


 

Annons 2

Kontakta Smelink

E-post Telefon Webbplats Adress
info@smelink.se 0470 70 36 80 www.smelink.se Storgatan 14, 352 31 Växjö

Verktyg

Räkna ut total lönekostnad för företaget

Här kan du räkna ut vad den totala lönekostnaden blir för ditt företaget baserat på den anställdes lön och ålder.


0

Semesterersättning per semesterdag enligt sammalöneregeln är: