Nästa Evenemang

Hur får jag kunder att vilja återkomma till min webshop?

Första steget efter att du startat en webshop, är att få besökarna att återkomma till din webshop för att göra ett köp igen. Våra tips vägleder dig till att få fler återkommande kunder.

Produktbeskrivning på alla produkter

Ge alla produkter en beskrivning i din webshop. För att underlätta för dina kunder att ta rätt beslut, är det viktigt att produkterna har en bra beskrivning. Beskrivningen förbättrar också resultaten på sökmotorerna, exempelvis på google. Bra och tydliga beskrivningar leder till att dina kunder återkommer för att handla fler gånger.

Personlighet skapar trygghet

Genom att vara personlig och få kunderna något att relatera till kan du öka trovärdigheten för dig och din webshop, som därmed också leder till fler återkommande kunder. Sociala medier är bra plattformer för att uttrycka sig personligt i, exempelvis kan du på din Facebook-sida eller blogg skriva personliga omdömen om utvalda produkter. Det är också bra om du skapar en ”Om oss”-sida där du kan skriva lite om din bakgrund, vem du är och varför du startade företaget och din webbshop, samt vad syftet med butiken är. Fördelen med att vara personlig är att kunderna känner sig tryggare att handla och gärna återkommer till din webbutik vid ett senare tillfälle.

Bästa möjlig service

Bästa sättet att få återkommande kunder till din webshop är riktigt bra service. Kunder ser det som en stor fördel att ångerrätt och byten av produkter fungerar smidigt om de köpt en produkt som inte passar. Kunder älskar också snabba svar via exempelvis facebook – se till att vara tillgänglig och sätt upp en policy där du alltid svarar inom ett visst antal timmar. Detta ökar förtroendet för dig och din webbutik.

Snabb leverans

När dina kunder väl har bestämt sig för att köpa någon av dina produkter är det bråttom. Ju snabbare du skickar produkten och ju smidigare leveransen utförs, desto nöjdare kommer de att bli. Att garantera att ordern skickas samma dag vid beställning före ett visst klockslag är ett sätt att öka chansen till köp och med en snabb leverans blir sannolikheten att kunden återkommer större.

Bästa möjliga upplevelse

En positiv helhetskänsla av din webbshop är a och o för en kund att vilja återkomma. Det ska vara tydligt och enkelt att hitta det man söker, en rörig och dålig upplevelse av din webbutik skickar dina kunder till konkurrenterna. Det är viktigt att dina produkter har tillräckligt mycket information, samt att det är enkelt och tryggt att betala.

 

Gör något utöver det självklara

Visa dina kunder att du uppskattar dem genom att ge dem ”det lilla extra” – exempelvis ett personligt mail där du tackar för beställningen. Bra priser och produktutbud är en självklarhet, det ”lilla extra” ska vara något utöver det självklara. Ta reda på vad just du kan erbjuda dina kunder utöver det vanliga, så kommer de att vilja återkomma till just din webbutik.


 

Dags att starta webshop eller förnya din befintliga butik?

Vi på Smelink.se hjälper dig med allt du behöver för att öka din försäljning på nätet:

Läs mer om att starta webshop hos Smelink.se


 

Annons 2

Kontakta Smelink

E-post Telefon Webbplats Adress
info@smelink.se 0470 70 36 80 www.smelink.se Storgatan 14, 352 31 Växjö

Verktyg

Räkna ut total lönekostnad för företaget

Här kan du räkna ut vad den totala lönekostnaden blir för ditt företaget baserat på den anställdes lön och ålder.


0

Semesterersättning per semesterdag enligt sammalöneregeln är: