Nästa Evenemang

Hur får jag avkastning på företagets kapital?

Pengar och likviditet behöver alla företag för att överleva. Men om du har mer pengar än vad man behöver för den dagliga driften, hur gör du då? Så här tjänar du pengar på pengar – precis som banken!

Det bästa med företagets pengar är att de kan föröka sig

Pengar i kassan och buffert på banken är förutsättningar för ett sunt företagande. Det handlar om att uppfylla både kort- och långsiktiga åtaganden, samtidigt som man skyddar verksamheten för framtida, tillfälliga svackor i ekonomin. Det är dock skillnad på pengar och pengar.

Sannolikheten är stor att ditt företag sitter på en hel del tillgångar som inte behövs just nu, och som skulle kunna växa mycket bättre än de gör. Genom att omplacera delar av en tillfälligt överfull kassa kan avkastningen till exempel bli rejält mycket högre än om du inte gör någonting. För att inte tala om den utväxling en långsiktig investering kan ge, om den hanteras rätt.

Var peng har sin plats

Konto eller depå? Försäkring eller diskretionär förvaltning? Det finns en stor palett av sparformer och lösningar som enkelt kan skräddarsys till att passa just ditt företags möjligheter och behov. Så att de kan generera maximal avkastning på både kort och lång sikt, utan att du förlorar flexibilitet eller betalningsmöjligheter.

Här hittar du intressanta exempel på hur du kan få pengarna att växa

Hitta en rådgivare som kan skräddarsy en lösning för ditt företag

Skandia är expert på lösningar som kan få ditt företags pengar att växa. På kort sikt, på lång sikt och på en risknivå som passar dig och ditt företag. Boka en tid hos en rådgivare, så får du hjälp att hitta en lösning som låter alla dina pengar utvecklas på bästa sätt. Rådgivningen sker på dina villkor och är kostnadsfri. Vi berättar vad du kan göra – sedan är det upp till dig att besluta om du vill gå vidare, och i så fall hur.

Klicka här för att boka en kostnadsfri rådgivning med Skandias experter om hur du får pengarna att växa

Annons 2

Kontakta Skandia

E-post Telefon Webbplats Adress
foretagsservice@skandia.se 0771-27 00 27 www.skandia.se/foretag Skandia
Lindhagensgatan 86
163 44 Stockholm

Verktyg

Räkna ut total lönekostnad för företaget

Här kan du räkna ut vad den totala lönekostnaden blir för ditt företaget baserat på den anställdes lön och ålder.


0

Semesterersättning per semesterdag enligt sammalöneregeln är: