Nästa Evenemang

Hur får jag avkastning på företagets kapital?

Pengar och likviditet behöver alla företag för att överleva. Men om du har mer pengar än vad man behöver för den dagliga driften, hur gör du då? Så här tjänar du pengar på pengar – precis som banken!

Det bästa med företagets pengar är att de kan föröka sig

Pengar i kassan och buffert på banken är förutsättningar för ett sunt företagande. Det handlar om att uppfylla både kort- och långsiktiga åtaganden, samtidigt som man skyddar verksamheten för framtida, tillfälliga svackor i ekonomin. Det är dock skillnad på pengar och pengar.

Sannolikheten är stor att ditt företag sitter på en hel del tillgångar som inte behövs just nu, och som skulle kunna växa mycket bättre än de gör. Genom att omplacera delar av en tillfälligt överfull kassa kan avkastningen till exempel bli rejält mycket högre än om du inte gör någonting. För att inte tala om den utväxling en långsiktig investering kan ge, om den hanteras rätt.

Var peng har sin plats

Konto eller depå? Försäkring eller diskretionär förvaltning? Det finns en stor palett av sparformer och lösningar som enkelt kan skräddarsys till att passa just ditt företags möjligheter och behov. Så att de kan generera maximal avkastning på både kort och lång sikt, utan att du förlorar flexibilitet eller betalningsmöjligheter.

Relaterat innehåll

Annons 1

Verktyg

Snabbaste sättet att räkna ut momsen!

Fyll i ett av beloppen (inklusive eller exklusive moms) och du ser vad det motsvarar (exkl. eller inkl. moms).

Gå till våra verktyg

Annons 3

Annons 4

Annons 5

Annons 6