Nästa Evenemang

Här får du hjälp med ditt företag

Vi vet att det är en utmaning att lyckas med företaget – men som tur är finns det mycket hjälp att få. Det finns både gratis och prisvärd rådgivning som vi rekommenderar varmt. Det viktigaste är att du aldrig stannar i utvecklingen. Här är våra favoriter som hjälper ditt företag att lyckas.

När du ska starta eget
Den organisation som hjälper flest företag att starta är NyföretagarCentrum, som finns över hela landet. I hela Sverige finns även Coompanion, som kan vara rätt om du ska starta eget ihop med någon annan.

Lokalt finns ofta andra organisationer som varierar från stad till stad, såsom Drivhuset, Företagslotsar och kommunens näringslivskontor.

I uppstarten finns även mycket relevant information att tillgå på verksamt.se, där sex myndigheter informerar om vad som krävs för att starta eget. Här kan du också registrera ditt företag.

Behöver du hjälp med affärsjuridik ger medlemskap i exempelvis Företagarna, Unionen eller Sinf mycket hjälp på vägen till en vettig kostnad.

mittforetag.com/i_din_stad får du veta vilken hjälp som finns att få i just din stad.

När du ska skydda din idé
Skydda varumärken, patent, design och annan immaterialrätt genom ansökan via PRV.se. Är du uppfinnare kan även Uppfinnarföreningen hjälpa dig på vägen från idé till marknad.

När du vill träffa likasinnade
I nästan alla städer finns någon form av inkubator, Science Park eller företagsby där små företag med ambitioner delar kontor och ambitioner. Ofta finns här mycket gratishjälp att få. För att få veta vad som finns i ditt område letar du på sisp.se.

När du behöver finansiering
Almi och bankerna är vanliga finansieringskällor för små företag, men även affärsänglar och riskkapital kan vara aktuellt i vissa fall (läs mer om Riskkapitalföreningen på svca.se).

Även Connect är en bra organisation för dig som vill söka externt kapital.

När du behöver ett nytt nätverk
Företagarna är Sveriges största företagarorgani- sation och finns i nästan varje kommun. Här får du del av ett stort nätverk med likasinnade. Även Handelskammaren har relevanta nätverk.
Lokalt kan BNI och andra affärsnätverk hjälpa dig att skapa affärer.

När företaget ska växa
Almi hjälper gärna till även här, vilket också gäller Connect. För dig som vill bygga riktigt framgångsrika företag rekommenderas Academy of Excellence.

När ditt företag ska växa rekommenderar vi också någon form av styrelse eller advisory board. En mentor med mer erfarenhet än dig är också en framgångsfaktor. Mentorprogram finns hos bland annat NyföretagarCentrum och Almi samt hos Academy of Excellence när du kommit steget längre.

Relaterat innehåll

Annons 1

Verktyg

Snabbaste sättet att räkna ut momsen!

Fyll i ett av beloppen (inklusive eller exklusive moms) och du ser vad det motsvarar (exkl. eller inkl. moms).

Gå till våra verktyg

Annons 3

Annons 4

Annons 5

Annons 6