Nästa Evenemang

Här får du hjälp att starta eget företag

Det finns mycket hjälp att få när du driver företag. Här har vi sammanställt de aktörer som hjälper dig i olika skeden. De flesta är gratis medan andra är väl värda de slantar de kostar.

1. När du ska starta eget
Första steget i ditt företags utveckling är registreringen hos Bolagsverket. När detta är gjort vänder du dig med fördel till någon av de organisationer som hjälper företagare att komma i gång. De vanligaste är NyföretagarCentrum, Coompanion, IFS, inkubatorer och science parks. En fullständig lista över utbudet i din stad hittar du på mittforetag.com/i-din-stad.

Rådgivningen är ofta kostnadsfri. Undersök också hur ditt lokala bibliotek kan hjälpa dig.

2. När du har en innovation
Det finns organisationer som specialiserat sig på att hjälpa dig med innovationer. Innovationsbron och Uppfinnareföreningen är två av dem vi rekommenderar. Undersök också vad Vinnova kan erbjuda ditt företag.

3. När du vill bygga nätverk
Starka nätverk är viktiga för småföretagare. Runt om i landet finns en rad nätverk som sätter dig i kontakt med spännande människor som ger nya affärer. BNI är populärt, liksom lokala handelskammare.

Ofta finns också nätverk som vänder sig till specifika grupper, som kvinnor eller särskilda branscher. Kontakta näringslivskontoret i din kommun och fråga vilka nätverk som finns i din stad. Unionen, Företagarna och FöretagarFörbundet är andra  viktiga organisationer för dig som driver eget. Förutom nätverket erbjuder de bra förmåner.

4. När du behöver finansiering
Många småföretagare vänder sig till Almi när de vill finansiera sin verksamhet. Banken ärförstås också ett vanligt alternativ.

Andra sätt att finansiera ditt företag är riskkapital, affärsänglar och FFF – ”Family, Friends and Fools”.

5. När du behöver tillstånd
I varje stad finns ett näringslivskontor som hjälper dig med olika former av tillstånd. Surfa in på din kommuns hemsida och klicka dig vidare till Näringsliv. Du hittar också denna information på mittforetag.com/i-din-stad.

6. När du vill skydda din idé
I de flesta fall vänder du dig till Patent- och registreringsverket. Här får du hjälp med allt som har med patent och varumärkesskydd att göra.

7. När du vill växa
Connects språngbräda förbereder ditt företag för tillväxt genom att finslipa affärsplanen och sätta dig i kontakt med potentiella finansiärer.

Academy of Excellence är Sveriges första utbildning för företag som vill växa, där varje deltagare får en mentor som har gjort tillväxtresan förut.

Relaterat innehåll

Annons 1

Verktyg

Snabbaste sättet att räkna ut momsen!

Fyll i ett av beloppen (inklusive eller exklusive moms) och du ser vad det motsvarar (exkl. eller inkl. moms).

Gå till våra verktyg

Annons 3

Annons 4

Annons 5

Annons 6