Nästa Evenemang

Företagandets baksida – så här mår svenska entreprenörer

Har du sett undersökningen som visar hur svenska företagare och entreprenörer egentligen mår? Visste du att var fjärde person jobbar mer än 70 timmar i veckan, och att 40 % har svårt att få bolån? Hur ser din verklighet ut?

En undersökning som sajten Breakit har genomfört bland 50 av Sveriges främsta startup-grundare visar att 38 procent har upplevt att både deras psykiska och fysiska hälsa har försämrats sedan de drog igång företaget. Många är stressade, sover dåligt och jobbar betydligt mer än tidigare. Över en tredjedel har någon gång funderat på att ge upp och 11 procent tänker ofta så. Nästan var fjärde person jobbar mer än 70 timmar i veckan.

“Att driva en startup lyfts ofta fram som något väldigt positivt. Men det finns en annan sida av det här livet som är minst lika sann, vilket undersökningen visar”, säger Breakits innehållschef Stefan Lundell.

Undersökningen visar att entreprenörskapet definitivt har en baksida, något som sällan beskrivs i media där grundare av start-ups framställs som nutidens superhjältar.

Här är några av de resultat som framkommit av undersökningen:

45 % har funderat på att ge upp

23 % jobbar mer än 70 timmar i veckan

4 av 10 har en sämre fysisk hälsa än innan

6 av 10 kan inte ta ut lön första året

38 % upplever att de mår fysiskt sämre

40 % har svårt att få bolån

Breakit Hur ar det att vara entreprenor

Hur gör du för att slippa stressen och pressen som företagare?

Vi på Mitt Företag jobbar stenhårt för att hjälpa dig att skapa livet och företaget på dina egna villkor. Vi samlar våra råd och insikter här på sajten, och delar med oss av det allra viktigaste när vi ses på något av våra 14 evenemang runt om i landet (se turnéplanen här).

Här delar vi med oss av fyra avgörande guider som hjälper dig att slippa pressen och stressen, och istället skapa ett fantastiskt företagarliv.

Vad skapar lycka?

Så blir du mästare på självkontroll

Så enkelt tar du kontroll över din tid

Kan meditation göra dig till en bättre företagare?

Relaterat innehåll

Annons 1

Verktyg

Snabbaste sättet att räkna ut momsen!

Fyll i ett av beloppen (inklusive eller exklusive moms) och du ser vad det motsvarar (exkl. eller inkl. moms).

Gå till våra verktyg

Annons 3

Annons 4

Annons 5

Annons 6