Nästa Evenemang

Vad gör Skandia för dig som driver eget företag?

Med oss kan du få koll på helheten inom vinstoptimering, sparande, pensionsförsäkring och pension. Vi ger förslag på vad du kan göra för att långsiktigt förbättra din och ditt företags ekonomi, och hjälper dig att ta dig till ett bättre läge med ditt företag.

Låter det intressant?

Boka här ett kostnadsfritt rådgivningsmöte för en personlig genomgång av vinstoptimering, sparande, pensionsförsäkring eller pension

Det här kan Skandia hjälpa dig med

Våra rådgivare är experter på att hjälpa dig att ta fram en ekonomisk strategi som tar hänsyn till såväl företaget som din privata situation. Vi kan hjälpa dig att:

Göra en sammantagen analys.

Vi förstår problematiken kring att vara privatperson och företagare i ett och kan hjälpa dig att inse vilka möjligheter som finns just i ditt fall.

Planera vinstuttag.

Vi hjälper dig att hitta balansen mellan lågbeskattad utdelning och lön. Balansen utgår från dina behov och företagets ekonomi.

Planera för pensionen.

Som företagare har du t ex möjlighet att köpa ikapp ditt pensionskapital till förmånliga skattereglar. Vi hjälper dig även att planera dina framtida pensionsuttag.

Placera kapital.

Skandia är experter på hur du kan få dina pengar att växa. På kort sikt, på lång sikt och på en risknivå som passar dig och ditt företag.

Hantera företagsjuridiska frågor.

Våra rådgivare har tillgång till specialister inom affärsjuridik, och kan därför även hjälpa dig med frågor som rör kompanjonavtal, vd-avtal, överlåtelser, arbetsrätt med mera.

Har du anställda?

Då hjälper vi dig även med personalförmåner som gör att den bästa personalen vill jobba hos just dig. Ska man vara krass så är ju anställda ofta ett medel för att öka lönsamheten i företag och då är det viktigt att man ger dem rätt förutsättningar att lyckas. Det kan handla om uppskattade pensions- och sjukförsäkringsförmåner men även förmåner som gör er till ett friskare företag utan onödiga kostnader kopplade till ohälsa.

Boka här ett kostnadsfritt rådgivningsmöte för en personlig genomgång av vinstoptimering, sparande, pensionsförsäkring eller pension

Om Skandia

Skandia är en av Sveriges största, oberoende och kundstyrda bank- och försäkringskoncerner. Vi har gett människor ekonomisk trygghet i 160 år och har en stark tradition av pionjäranda, produktutveckling och samhällsengagemang. Vi skapar rikare liv för människor med hjälp av lösningar inom sparande, pension, ekonomisk trygghet och vardagsekonomi, och genom att underlätta för dem att fatta kloka beslut om sin ekonomi. Vi har 2,5 miljoner kunder i Sverige, Norge och Danmark, ett förvaltat kapital på drygt 515 miljarder kronor och 2 500 anställda.

Skandias ideella arbete

Visste du att Skandia erbjuder alla sina företagskunder möjligheten att engagera sig ideellt?

Via Volontärportalen, kan dina anställda hitta lokala projekt att stödja. Vissa volontäruppdrag går att göra hemifrån och förekommer vid enstaka tillfällen och  vissa är löpande, du väljer naturligtvis själv den typ av uppdrag som engagerar dig mest. Gå in på volontarportalen.se för att läsa mer om vårt arbete och för att anmäla dig.

Fråga: Vilken sparform ska jag välja?

Svar: Bra sparformer och lösningar ska generera maximal avkastning på både kort och lång sikt, utan att du förlorar flexibilitet eller betalningsmöjligheter. Titta gärna efter sparformer som enkelt kan skräddarsys efter just ditt företags möjligheter och behov.

Klicka här för att se exempel på hur du kan placera pengarna på kort och lång sikt

Tips om hur du ska tänka kring företagets pengar

– Ha inte mer pengar i kassan än du behöver precis just nu

– Ju längre tid du låser pengarna, desto högre ränta får du

– En långsiktig investering tål högre risk

Fråga: Vad kostar det att ha sjuka medarbetare?

Svar: Klicka här för att beräkna den ekonomiska konsekvensen av dina sjuka medarbetare

Fråga: Hur kan en smart lön ge mig mer pengar i plånboken?

Svar: Som småföretagare bestämmer du själv hur mycket du tar ut i lön respektive utdelning från ditt företag. Genom att hitta en bra balans kan du ofta öka summan du får ut i plånboken, till samma eller lägre kostnader för företaget.

Nyckeln är de så kallade ”3:12-reglerna”, som låter dig ta ut en del av företagets vinst till bara 20 % skatt, om du själv jobbar och får lön i företaget du är ägare i.

Här kan du läsa om hur 3:12-reglerna fungerar

Fråga: Hur ska jag välja rätt rådgivare?

Svar: Det är viktigt att hitta en rådgivare som kan se hela bilden, och som kan hjälpa dig att hitta en bra balans mellan ditt företags kort- och långsiktiga ekonomi. Boka in en rådgivning, så berättar vi mer om vad vi kan göra just för dig.

Boka här ett kostnadsfritt rådgivningsmöte för en personlig genomgång av vinstoptimering, sparande, pensionsförsäkring eller pension

Verktyg

Räkna ut total lönekostnad för företaget

Här kan du räkna ut vad den totala lönekostnaden blir för ditt företaget baserat på den anställdes lön och ålder.


0

Semesterersättning per semesterdag enligt sammalöneregeln är: