Nästa Evenemang

Evan Spiegels framgångstips - grundare av Snapchat

Den senaste snackisen inom sociala medier är Snapchat. Grundaren Evan Spiegel är idag en av världens yngsta miljardärer. Här får du Spiegels framgångstips samt svar på varför han valde att tacka nej till Facebooks erbjudande på 3 miljarder.

24-åriga Evan Spiegel tog aldrig examen från Stanford University. Istället ägnade han och två vänner studietiden åt att bygga upp Snapchat – en mobil meddelandetjänst där användarna kan skicka texter, bilder och videoklipp från en användare till en annan som sedan försvinner efter 10 sekunder.  Om du vill veta mer om hur Snapchat fungerar – fråga dina barn eller vem som helst i åldern 13-25 år – de har garanterat koll.

Spiegel har mött motgångar som anklagelser om stulna idéer, e-post som läckt ut och hackade användarkonton. Men trots motgångarna har han byggt upp Snapchat till en av världens största sociala medier. Han tackade dessutom nej till att bli uppköpt av Mark Zuckerberg och Facebook för cirka 3 miljarder dollar. Och investerarna fortsätter att knacka på dörren med plånböckerna redo.

Här är Spiegels två främsta tips för att bli en framgångsrik entreprenör:

Uppskatta att du är annorlunda

Att anpassa sig är en så naturlig del av vårt beteende att vi lätt glömmer bort hur kraftfullt det är – vi vill bli accepterade av våra vänner – vi vill vara en del av gruppen. Det ligger i vår natur. Men de saker som gör oss till människor är de gånger vi lyssnar på vår själ och låter det dra oss åt ett annat håll menar Spiegel. Avvikande röster i en demokrati är nyckeln till att främja enskilda tankar, säger han. Och vi borde uppmärksamma, undersöka och fira våra skillnader.

Bygg något som du inte vill sälja

Spiegel blir ofta ifrågasatt för att han tackade nej till Mark Zuckerbergs (Facebook) erbjudande om att köpa upp Snapchat. Men Spiegel menar att när du arbetar med ett projekt som du brinner för kan du inte låta andras tvivel stå i vägen. Det finns alltid någon som kommer att ha en åsikt om dig. Vad du än gör kommer det aldrig att räcka till. Så hitta något som är viktigt för dig – hitta något som du älskar.

 

Vad tycker du om Snapchat? Kommentera här nedan.

Källa: Entrepreneur.com

Relaterat innehåll

Annons 1

Verktyg

Snabbaste sättet att räkna ut momsen!

Fyll i ett av beloppen (inklusive eller exklusive moms) och du ser vad det motsvarar (exkl. eller inkl. moms).

Gå till våra verktyg

Annons 3

Annons 4

Annons 5

Annons 6