BETA

7 enkla steg till bättre motivation för företagare

29 april, 2008

Tro det eller ej, men även nyföretagare kan tappa motivationen...

Tro det eller ej, men även nyföretagare kan tappa motivationen ibland. Det är ju givetvis dumt eftersom uthållighet är ett måste för att lyckas när du startar eget. Hursomhelst, det finns sätt att dra igång hjärnan när den är som mest omotiverad och vi har sammanställt sju tips som hjälper dig att hitta tillbaka till din vanliga motivation. Just do it!

Sätt upp mål
En gammal goding som är riktigt effektiv. Belöna dig när du når dina mål och delmål. Klart som sjutton att du inte slutar jobba om du får en semester i Asien nästa gång du sålt 100 fåtöljer (eller vad det nu är du säljer)! Tejpa upp ditt mål så att du ser det hela tiden. Om du vill läsa mer om hur du sätter mål som chef klickar du här.

Räkna upp negativa konsekvenser
Vad händer om du slappar och inte når dina mål? Måla upp ett scenario som kommer att inträffa om du inte gör det du ska. Se det inte som ett hot, utan som ett alternativ till att nå dina mål. Kommer du någonsin att nå dit du vill (en mustig herrgård) om du inte gör vad du ska?

Sätt upp deadlines
De flesta är mest effektiva när de hamnar under tidspress. Sätt upp mini-deadlines som måste hållas hela tiden. På så sätt har du alltid ett tidsmål att jobba mot och blir mer effektiv.

Tävla
Inget är så motiverande som tävlingsmomentet. Är ni fler än en person i företaget kan ni tävla om vem som säljer mest. Är du ensam har du som mål att slå förra månadens resultat. Skaffa en whiteboard och kryssa för varje avslutad deal.

Här kan du läsa mer om hur du får effektivare personal i ditt företag

Fixa din arbetsmiljö
Om du trivs blir du mer motiverad. Du kanske ska måla om väggarna på ditt kontor? Eller varför inte städa skrivbordet? Eller köpa nya snickarbyxor? Bara du vet vad som får dig att trivas. Se till att fixa det!

Var fler
Det är nästan alltid roligare att vara fler personer i företaget, om inte annat kan ni motivera varandra. Se till att personerna du jobbar med är drivna och framåtsträvande. Om du är ensam i företaget rekommenderar vi att skaffar lokaler ihop med någon annan. Den sociala biten är helt enkelt väldigt viktig för dig och din motivation.

Här kan du läsa en artikel om att anställa personal

Ha kul
Om det inte är roligt att ha eget företag har du bekymmer! Använd det mesta av din tid till de områden du gillar bäst, och försök att outsourca allt du inte gillar. Eget företag ska vara roligt!

Vad vill du göra nu?

Läsa fler konkreta guider och tips för företag – klicka här.

Läsa inspirerande bloggar från landets främsta företagarexperter – klicka här

Diskutera med andra företagare i vårt forum – klicka här

Läsa de senaste företagarnyheterna – klicka här

Bli medlem och marknadsföra ditt företag utan kostnad – klicka här.
Inspiration
Vi träffar George Clooney – här är hans 5 framgångstips!
Ledarskap & Styrelse
10 sätt som gör dig mer som Richard Branson