Nästa Evenemang

Disciplinerad eller hängiven?

Ibland beror skillnaden i våra resultat och framgångar på att vi inte riktigt har funderat på vad olika saker egentligen betyder. Ett par ord som ofta dyker upp är orden disciplin och hängiven, två ord som kan leda till samma resultat men kräver helt olika insats i form av arbetsinsats och energi.

Jag får ofta höra att jag är disciplinerad. Vissa säger det med ett stänk av avund i rösten och andra med inställningen att jag inte kan ha speciellt kul i mitt liv om jag ständigt disciplinerar mig själv att göra alla dessa saker. Men det är en sak som faktiskt ingen av dessa har förstått, och det är att jag inte är speciellt disciplinerad utan jag är hängiven. Det är en enorm skillnad i att vara hängiven och disciplinerad.

Jag gör precis det jag älskar att göra. Jag studerar varje dag för att det är vad jag vill göra. Jag delar med mig av allt jag lär mig för jag älskar att se glimten i någons öga ”när polletten trillar ner” och de förstår saker de inte förstått förut. Varje dag vill jag själv upptäcka något som jag inte var medveten om i går.

Du kan aldrig studera för mycket. Du behöver inte heller ha disciplin, utan du behöver vara hängiven. Jag tror att du är menad att göra någonting fantastiskt bra av ditt liv, att du har mycket kapacitet kvar. Det som behövs är att hitta ditt område, där du kan växa och känna hängivenhet. För när du är hängiven är det inte inte jobbigt, bara kul.

Accelerera veckan ut genom att ta tag i något där du är hängiven. Börja direkt och känn hur du får energi istället för att det tar energi.

Lycka till – så hörs vi nästa vecka!

Annons 2

Om bloggen

Ola Wallström är entreprenör, författare, föreläsare och inspiratör. Han ägnar sina dagar åt att hjälpa ägarledda företag att öka sin lönsamhet genom att sätta upp riktiga mål som de faktiskt når. Här bloggar han om målsättningar, motivation och inspiration.

Följ mig

Annons 1

Verktyg

Snabbaste sättet att räkna ut momsen!

Fyll i ett av beloppen (inklusive eller exklusive moms) och du ser vad det motsvarar (exkl. eller inkl. moms).

Gå till våra verktyg

Annons 3

Annons 4

Annons 5

Annons 6