Nästa Evenemang

De viktigaste gratisverktygen

På nätet finns en lång rad molntjänster som underlättar livet i ditt företag. Här har vi listat några av våra favoriter, som dessutom är kostnadsfria. Välj de verktyg som passar dig bäst, och kommentera gärna guiden om du har några egna favoriter att dela med dig av!

På nätet finns en rad tjänster och program som du kan ha stor nytta av i ditt företag – helt gratis. Dessutom är de flesta så kallade molntjänster, där allt sparas på nätet och är nåbart var du än befinner dig.

Kalendrar
En kalender ska vara smidig och lätt att dela med andra. Precis detta erbjuder Google Calender och Yahoo Calender helt gratis. Yahoo Calender är även integrerad med Microsoft Outlook.

Anteckningar och att göra-listor
Evernote är ett populärt anteckningsprogram för alla dina jobb, idéer och att göra-listor. Det är ett multiverktyg som finns på webben, i mobilen och som nedladdningsbar applikation – så att du kom- mer åt dina anteckningar var du än är.

Lagra och dela dokument
Genom olika lagringslösningar kan du dela dokument med dina medarbetare och samla allt på ett ställe, där du kommer åt allt var du än befinner dig. Dropbox är ett enkelt sätt att dela dokument. Även Google Docs erbjuder lagrings- och delningsmöjlig- heter på webben. Nytt för i år är Google Drive som erbjuder dig att lagra filer via nätet, mobila enheter och datorer – helt gratis.

Analys av din hemsida
Google Analytics är ett bra onlineverktyg där du mäter nättrafiken på din sajt. Helt gratis kan du
följa dina besökare och justera din sajt efter statistikens utfall.

Projektverktyg
Om du jobbar i projekt med andra människor underlättar det att samla alla händelser och uppdrag på ett och samma ställe. Genom olika typer av projektverktyg kan du samarbeta i interna och externa projekt, dela dokument och ha online-möten. Projify och Basecamp har en gratisversion som är värd att testa.

IP-telefoni
Skype är den mest kända varianten av IP-telefoni, och här kan du ringa gratis till andra Skype-användare var som helst i världen. Detta är ett fantastiskt bra sätt att ha möten med människor som inte bor på samma ställe som dig.

Översättning
Google Translate är ett gratis översättningsverktyg som hjälper dig att översätta texter till de flesta språk. Varning! Grammatiken och översättningen är inte alltid fläckfri, men det är ett snabbt och smidigt verktyg att använda för internt bruk. Och tjänsten blir bättre hela tiden.

Relaterat innehåll

Annons 1

Verktyg

Snabbaste sättet att räkna ut momsen!

Fyll i ett av beloppen (inklusive eller exklusive moms) och du ser vad det motsvarar (exkl. eller inkl. moms).

Gå till våra verktyg

Annons 3

Annons 4

Annons 5

Annons 6