Nästa Evenemang

Jazz New Orleans

Dag 10-11: Hur blir jag ekonomiskt oberoende?

Dag 10-11 i Livet på 500 dagar. New Orleans, The Blues Highway och korsningen där Robert Johnson sålde sin själ till djävulen. Och, vi bor i ett skjul. Och jag undrar – hur blir jag ekonomiskt oberoende på 500 dagar?

Om vi gillade Austin, älskar vi New Orleans. Denna bedagade skönhet bjuder på arkitektur, voodookultur och creolekäk av högsta dignitet. Minnena från såväl slavhandeln som Katrinakatastrofen är ständigt närvarande, och vi undrar varför barerna inte har några lås? Det är för att de aldrig stänger.

Så ja, New Orleans är en stad du lätt kan förälska dig i på 24 timmar. Välj ett av otaliga B & B (där alla rum ser olika ut) och bocka av följande.

1. French Quarters underbara miljö

Bourbon Street för fest och livemusik (Mardi Gras etc), Royal Street för fantastiska gallerier och exklusiv shopping.

2. Garden District

Kolla bilderna, du kommer att älska att strosa här. Sandra Bullock och Nicolas Cage har köpt herresäten här av en anledning. Det gör ont i ögonen av all skönhet.

3. Kyrkogårdarna

Världens vackraste?

Resan fortsätter längs med Mississippi, till Clarksdale, bluesens födelsestad. Här sålde Bluesinnovatören Robert Johnson sin själ till djävulen i utbyte mot Bluesen (sägs det) och Morgan Freeman har en egen klubb – Ground Zero.

Vi bor på den gamla bomullsplantagen Hopson Plantation, i samma enkla skjul som bomullsplockarna bodde i för över hundra år sedan. Värme inkluderat nuförtiden. Tack. Jag skulle kunna formulera 1 000 ord bara om det här äventyret, men detta är en blogg. Du får vänta på boken.

Hur blir jag ekonomiskt oberoende?

Ett viktigt, och otroligt utmanande, uppdrag i Livet på 500 dagar är #2 – Bli ekonomiskt oberoende.

Varför är detta viktigt? Givetvis för att skapa trygghet, men också för att skapa friheten att inte begränsas av ekonomin i mina livsval. För att lyckas med detta på 500 dagar behöver jag börja igår, och min fråga till dig är:

Vilken är din bästa strategi för att bli ekonomiskt oberoende? Kommentera gärna här, i sociala medier eller maila mig på gustaf@mittforetag.com. Jag lovar att dela alla tips som kommer in här i bloggen.

Själv funderar jag i soluppgången på väg mot Memphis och Elvis Graceland.

/Gustaf

 

Se hela listan här: Livet på 500 dagar – hela listan

Här kan du följa mig och Livet på 500 dagar i sociala medier

Följ mig på Instagram Följ mig på LinkedIn Följ mig på Facebook Följ mig på Twitter

Annons 2

Om bloggen

På 500 dagar ska jag skapa mitt drömliv och mitt drömföretag. Här följer du min största utmaning någonsin.

Följ mig

Annons 1

Verktyg

Snabbaste sättet att räkna ut momsen!

Fyll i ett av beloppen (inklusive eller exklusive moms) och du ser vad det motsvarar (exkl. eller inkl. moms).

Gå till våra verktyg

Annons 3

Annons 4

Annons 5

Annons 6