Nästa Evenemang

Content marketing - Skapa intressant och relevant innehåll till din hemsida eller webshop

Vi tipsar om hur du kan tänka och göra för att lyckas med content marketing.

Börja blogga

Skapa en blogg eller en undersida på din webbplats att publicera innehåll på. Om du inte har en blogg eller vill skapa en blogg kan du på din hemsida eller webshop publicera artiklar i bloggform på samma www-adress som din webbplats ligger på (ex. www.dinhemsida.se/blogg).

Fördelen med att skapa en sida på din webbplats är att läsarna inte lämnar din webbplats för att läsa en artikel och dessutom blir det tydligt för Google att innehållet du skapar är kopplat till din verksamhet.

Förbered och planera dina blogginlägg

Genom att bestämma en specifik dag du ska publicera innehåll på, gör du det enkelt för dig. Ha ett par timmar i veckan avsatta för att skriva innehållet till artiklarna.

Brainstorma och skriv ner dina idéer

En gång i måanden är det bra att brainstorma och skriva ner de idéer som kommer upp. Genom att göra så behöver du inte känna pressen att komma på nya ämnen varje vecka. En idé kan komma upp vid de mest ovänatade tillfällen, som när du är ute och promenrar till exempel. Se till att alltid skriva ner allt det intressanta du kommer på.

Vad ska du skriva om?

De flesta tycker det är svårt att komma på något att skriva om. Här kommer konkreta tips på hur du kan få idéerna att flöda.

Dina besökare har såklart kommit till din hemsida eller webshop av en anledning, de är intresserade av dina produkter och tjänster. Tänk på att du är expert på ditt område och du har mycket att dela med dig av.

1. Saker din målgrupp har nytta av

Detta är nästan den viktigaste punkten. Skriv om ämnen som din målgrupp har nytta av och ge dem idéer så de kan spara tid eller lär dem något nytt som är användart.

2. Tips

Tips får oss att lära oss något och det gillar vi. Du har säkert djup kunskap om dina produkter eller tjänster som ingen annan har! Det kan vara bästa sättet att klippa en gräsmatta, hur man får koll på sin privatbudget, eller hur man borstar tänderna för att undvika skador på tandköttet. Vad för typ av företag du än driver finns det intressanta saker att tipsa om.

3. Referensberättelser

Du har garanterat många nöjda kunder. Ta reda på vad de är nöjda med och skriv artiklar om deras upplevelser av dina produkter och tjänster. Dina besökare och läsare litar mer på vad andra i deras situation säger om dig än vad du säger om dig själv. Det är konsumentpsykologi det.

4. Varför uppfinna hjulet två gånger?

Googla, googla, goolgla! Det är inget fel i att få inspiration av vad andra i din nisch har skrivit. Läs kommentarerna och ta reda på vilka artiklar som verkar gillas mest av läsarna. Var försiktig med att kopiera och härmas bara, se till att dina texter är unika. Google ogillar fuskare men älskar unikt innehåll.

Hur ska du skriva?

Viktigt att du skriver grammatiskt korrekt samt rättstavat

Eliminera grammatiska missar och stavfel. När du själv läst igenom texterna två gånger, be en annan person läsa igenom ytterligare en gång. Internetbesökare kan vara skoningslösa, ge dem inte den enkela anledning att avfärda ditt innehåll.

Lättförståeligt, strukturerat och fokuserat

Håll dina artiklar samt ditt språk på ditt innehåll enkelt. Texterna ska vara självklara i syfte och struktur med tydliga rubriker, underrubriker, ingress och avslutningar. Fokusera på en idé och skala ner innehållet så att det inte blir för mycket att läsa. Det måste gå snabbt att ta till sig informationen. Har du flera idéer är det bättre att du delar upp dem i flera artiklar.

Sökmotoroptimera

När du ändå håller på är det lika bra att ditt innehåll är sökmotoroptimerat också. Det leder till att du får bättre träffar på Google samt fler läsare. Att skriva sökmotoroptimerade texter är inte svårt. Hur du skriver sökmotoranpassade texter till din hemsida.


Dags att starta webshop eller köpa hemsida?

Vi på Smelink.se hjälper dig med allt du behöver för att öka din försäljning på nätet:

Starta webshop »
Köpa hemsida »
Sökmotoroptimera webshop »


 

Annons 2

Kontakta Smelink

E-post Telefon Webbplats Adress
info@smelink.se 0470 70 36 80 www.smelink.se Storgatan 14, 352 31 Växjö

Verktyg

Räkna ut total lönekostnad för företaget

Här kan du räkna ut vad den totala lönekostnaden blir för ditt företaget baserat på den anställdes lön och ålder.


0

Semesterersättning per semesterdag enligt sammalöneregeln är: