Nästa Evenemang

Content marketing – Få aktiva och engagerade läsare

I denna artikel beskriver vi hur du lyckas att få engagerade och aktiva läsare genom att skapa bra innehåll på din webbplats.

Mål

Vad har du för mål med att skapa bra innehåll på din webbplats? Detta är någonting som du måste fundera ut innan du arbetar med content marketing. Vill du ha fler besökare? Fler intresseanmälningar, samtal eller helt enkelt fler köp?

Såhär väcker du intresse med ditt innehåll

Här har vi samlat de bästa tipsen för att du ska få fler engagerade läsare. Med fler läsare ökar du också chanserna till att de utför din målhandling.

Länka på startsidan

För att dina läsare ska veta att du har mycket vettigt att berätta bör du länka till din artikel redan på startsidan. Även sökmotorerna gillar att du har ett relevant och viktigt innehåll och kommer att gynna webbplatsen genom bättre placeringar.

Länka från sociala medier

När du publicerar nytt innehåll ska du länka till det från dina sociala medier. Genom att länka från sociala medier kan det bidra till högre ranking på Google.

  • Twitter: Länk och hashtag (#).
  • Facebook: Introduktion, bild och länk.
  • Instagram: Bild och länk.

Skapa relevant innehåll för din målgrupp

Det kan inte nämnas för många gånger. För att dina besökare ska få nytta av ditt innehåll – skapa något som är relevant för din målgrupp. Detta kommer gynna dig i längden när de kommer tillbaka för att läsa den senaste artikeln.

Integrera med nyhetsbrev

För att du ska få mer spridning på dina artiklar kan du använda dig av nyhetsbrev varje gång du publicerar något nytt. Låt dina besökare och läsare av artiklarna anmäla sig till nyhetsbrevet i botten av artikeln.

Det finns många nyhetsbrevskickare som vi rekommenderar, exempelvis Getanewsletter, Paloma och Mailchimp.

Variera tema

För att dina läsare enklare ska återkomma till din webbplats behöver du variera dina texter samt sättet du skriver de på. Ju mer variation desto bättre. Du kan exempelvis använda dig av:

  • Korta/långa texter
  • Bilder
  • Videos
  • Infographics

Hur får du läsare att interagera med ditt innehåll?

Efter att du har fått många att läsa ditt innehåll är det dags att öka andelen som faktiskt utför en målhandling.

Ställ frågor och väck tankar

Hur skapar du frågor hos mottagaren? Jo, genom att skapa innehåll som väcker frågor. Att få dina läsare att tänka ”Kan jag lära mig detta?” eller ”Hur häftigt vore det inte att äga den här produkten?”. Dessa frågor skapar mer engagemang hos läsarna och sannolikheten för att de ska kommentera, kontakta dig eller köpa.

Bjud in till kommentarer och synpunkter

Utnyttja dina läsares åsikter och avsluta artikeln med att ställa en fråga som ger utrymme för kommentarer. Exempelvis ”Vad tyckte du om artikeln?” eller ”Kom gärna med synpunkter”.

Svara på kommentarer

För att du ska visa ditt engagemang och att du bryr dig om vad dina läsare faktiskt tycker bör du vara alert med att svara på alla kommentarer. Oavsett om de är positiva eller negativa. Lyssna på deras åsikter och försök att komma med en lösning eller förklara att du kommer att ta med deras tycken i framtida artiklar.

Använd alltid en call-to-action

Till sist, behöver du alltid ha ett tydligt mål/call-to-action med din artikel. Använd en stor knapp eller länk som tar läsaren vidare till målhandling som kan vara att anmäla sig till nyhetsbrevet.


Behöver du hjälp med sökmotoroptimering av din hemsida eller webshop?

Vi på Smelink.se hjälper dig att få fler och mer intresserade besökare:

Läs mer om sökmotoroptimering hos Smelink.se


 

 

Annons 2

Kontakta Smelink

E-post Telefon Webbplats Adress
info@smelink.se 0470 70 36 80 www.smelink.se Storgatan 14, 352 31 Växjö

Verktyg

Räkna ut total lönekostnad för företaget

Här kan du räkna ut vad den totala lönekostnaden blir för ditt företaget baserat på den anställdes lön och ålder.


0

Semesterersättning per semesterdag enligt sammalöneregeln är: