Nästa Evenemang

Bygga varumärke i en social värld

Hur bygger du företagets varumärke när världen blir alltmer digital? Här får du veta vad du bör tänka på och vilka fällor du bör undvika. Vi tittar närmare på storytelling, sätt att skapa engagemang och hur du får dina fans att interagera. En smart guide om hur du bygger varumärken i en social värld, helt enkelt.

I dag är det nästintill oundvikligt att inte ha ett varumärke i den digitala världen. Vare sig du vill eller inte kommer folk att prata om ditt företag på nätet. Dina medarbetare, kunder, journalister och bloggare – all kommunikation skapar ditt varumärke.

Därför gäller det att ta kommandot och vara aktiv i kommunikationen – för att skapa det varumärke du önskar. Här får du en rad tips som hjälper dig att påverka ditt företags varumärke på nätet.

Storytelling
Berätta din historia om varumärket genom storytelling – vilken historia är unik för ditt företag? På så sätt bygger du en personlig sida av varumärket som lätt sprider sig i sociala medier.
Fokusera på vad som gör just ditt varumärke unikt. Gör dig själv till expert inom ditt område och dela med dig av din kunskap genom tips och idéer, och skapa förtroende på köpet. Tänk på att differentiera dig – vilka egenskaper gör att du skiljer dig från dina konkurrenter?

Uppmuntra till kommunikation
Dra nytta av dina nöjda kunder och låt dem bli ambassadörer för ditt varumärke genom sociala medier. De gillar redan ditt varumärke och här finns en ypperlig möjlighet att sprida deras positiva erfarenheter till andra. Öpnna upp och skapa mötesplatser för dina kunder i sociala medier, till exempel genom din Facebook-sida.

Var aktiv i kommunikationen och uppmuntra till möten och recensioner av ditt varumärke. Detta blir även en del av din kundservice, där ditt bemötande av kunderna är viktigt. Lyckas du med detta har du goda möjligheter att bygga ett starkt varumärke.

Skapa engagemang
Nätverka aktivt genom att följa andra personer inom din bransch och skapa kontakt med dem genom att kommentera deras inlägg, sprida deras tweets och så vidare. Snart kommer de att upptäcka ditt namn och därmed också ditt varumärke.

Uppmana också dina kunder att kommentera och uttrycka sina åsikter och önskemål, till exempel på din företagsblogg eller via Twitter. En idé kan också vara att ordna tävlingar, där kunderna får dela med sig av bilder på dina produkter, göra flimklipp, blogga och länka till din sajt.
Fokusera på att skapa en grupp människor (fans) som verkligen älskar det ditt företag gör, och ge dem rätt forum att uttrycka sig i.

Varning! Tänk på att …
Som småföretagare är ditt privata och företagets varumärken starkt sammankopplade. Allt du säger på din privata Facebook och Twitter avspeglar sig i ditt företags varumärke.

Relaterat innehåll

Annons 1

Verktyg

Snabbaste sättet att räkna ut momsen!

Fyll i ett av beloppen (inklusive eller exklusive moms) och du ser vad det motsvarar (exkl. eller inkl. moms).

Gå till våra verktyg

Annons 3

Annons 4

Annons 5

Annons 6