Nästa Evenemang

digitala-verktyg

Nytt uppdrag: bli minimalist!

Så här har jag gjort för att minska mitt materiella beroende, skapa mer harmoni och bli en light-variant av minimalist. I love it! Prova du också!

Ju längre jag jobbar med Livet på 500 dagar, desto mer inser jag att materiella saker inte intresserar mig längre. Ta uppdrag #57 Skaffa en fet cabb. Jag har helt tappat sugen. Och jag har varit så trött på alla prylar som ligger överallt, och alla gamla saker som jag samlat på mig genom livet.

Jag vill leva cleant nu. Med få saker som tar min energi. Jag vill fokusera på upplevelser, inte på prylar. Och det fick mig att välja ett nytt uppdrag – att bli minimalist!

Det här blir inget ”jag ska leva med under 100 saker-projekt”, även om jag beundrar dem som lever så. Jag vill gärna ha det jag behöver, men inget annat. Bort med alla kavajer som jag inte använd på fem år. Bort med den extra brödrosten längst in i köksskåpet. Bort med alla mappar på datorn som inte längre är aktuella.

Så ska jag bli minimalist

Jag har dragit igång, och huvudstrategin är att göra mig av med alla materiella saker jag inte använder. Kläder. Elektriska prylar. Kontorsgrejer. Har jag inte använt något på över ett år, är det diskvalificerat från mitt liv. Om det inte har ett högt nostalgiskt värde vill säga, då har jag en nostalgilåda. Ett ännu bättre sätt är att ta kort på saker och spara som ett digitalt minne.

Min minimalistiska garderob

Min första rensardag spenderade jag i min vardagsgarderob. Nu är den harmonisk och färgkoordinerad, det känns bra. 7 galgar för byxor, 7 galgar för skjortor, 7 galgar för t-shirts. En låda för tröjor, en låda för kalsonger, en låda för strumpor. That´s it.

Träningskläder har fått ett eget skåp (alla gamla innebandytröjor från 10 år tillbaka = puts väck!). Mina kostymer och slipsar är rensade och tar numera 10 centimeter av en klädställning (jämfört med en hel klädställning tidigare)

Minimalism Garderob Minimalist garderob

Min minimalistiska pryllåda

Prylar, alla dessa prylar. Jag använder inte ens hälften av dem. Nu har jag allt jag använder veckovis i en låda. Wow!

Minimalism prylar

Lär dig mer här: Så spar du pengar och blir mer harmonisk med minimalism

Jag tror nästan det är första gången i mitt liv jag har alla dessa saker i ordning. Nu är det bara garaget kvar. Och vet du vad de bästa är: den här strategin smittar av sig till andra!

Testa du också: hur skulle din garderob se ut om du också tänkte mer som en minimalist?

/Gustaf

Se hela listan här: Livet på 500 dagar – hela listan

Här kan du följa mig och Livet på 500 dagar i sociala medier

Följ mig på Instagram Följ mig på LinkedIn Följ mig på Facebook Följ mig på Twitter

Annons 2

Om bloggen

På 500 dagar ska jag skapa mitt drömliv och mitt drömföretag. Här följer du min största utmaning någonsin.

Följ mig

Annons 1

Verktyg

Snabbaste sättet att räkna ut momsen!

Fyll i ett av beloppen (inklusive eller exklusive moms) och du ser vad det motsvarar (exkl. eller inkl. moms).

Gå till våra verktyg

Annons 3

Annons 4

Annons 5

Annons 6