Nästa Evenemang

Ekonomiskt oberoende

#2. Bli ekonomiskt oberoende

Nästan alla vill bli ekonomiskt oberoende, men vilka strategier gör att jag verkligen kan bli det? Uppdrag #2 är att bli ekonomiskt oberoende, och så här tänker jag göra för att lyckas.

Varför ska jag bli ekonomiskt oberoende?

Det finns såklart många skäl, till exempel att kunna genomföra nr 58, 82 och 88 på den här listan. Men den primära anledningen är självklar – att slippa tänka på pengar. Jag tror att vi alla tar felaktiga beslut och väljer tråkigare vägar i livet bara för att vi ”måste tjäna pengar” och ”ta ansvar”.

Mitt mål är att ha så mycket pengar att jag inte behöver tänka på pengar, så att jag alltid vågar välja de vägar som känns roligast och mest spännande, inte mest förnuftiga.

Fotnot: Det finns två olika begrepp som vi behöver reda ut. Här är mina definitioner av dem (kommentera gärna om du har andra åsikter).

Ekonomiskt oberoende

Innebär att du har så stora passiva inkomster att du kan täcka dina kostnader utan att använda din lön. Det vill säga, som ekonomiskt oberoende klarar du dig (och dina basbehov) utan att arbeta. Detta är mitt första mål, att veta att jag alltid har så stora passiva inkomster att jag klarar mig utan lön. Här kan du räkna ut hur ekonomiskt oberoende du är.

Ekonomisk frihet

Innebär att du har så stora passiva inkomster att du kan göra allt du vill, utan att använda din lön. Det vill säga, som ekonomiskt fri kan du göra allt du vill (resa, skapa, konsumera etc) utan att arbeta.

Hur ska jag gå tillväga? Krasst kan man dela upp vägen till ”ekonomiskt oberoende” i två olika strategier.

  1. Att skapa något (till exempel ett företag) och sedan sälja det för så stora pengar som möjligt, och sedan leva på avkastningen.
  1. Att skapa ”kassakor” som hela tiden levererar avkastning utan att du gör något. Exempel på detta är utdelning från aktier, stimpengar från egna låtar, royalties från egna böcker etc.

Min strategi är primärt nummer två, det vill säga att skapa passiva inkomster som varje månad genererar tillräckligt mycket avkastning för att jag ska kunna leva på det (utan att jobba). Jag kommer i bloggen att berätta vilka strategier jag använder, och vill gärna ha tips från dig som är expert i ämnet!

När är uppdraget slutfört? När mina passiva inkomster är så stora att jag kan överleva på dem. Summan för detta är 20 000 kronor per månad efter skatt.
Kategori: Business & Money
Svårighetsgrad: 5
Deadline: 31 december 2016

Se hela listan här: Livet på 500 dagar – hela listan

Här kan du följa mig och Livet på 500 dagar i sociala medier

Följ mig på Instagram Följ mig på LinkedIn Följ mig på Facebook Följ mig på Twitter

Annons 2

Om bloggen

På 500 dagar ska jag skapa mitt drömliv och mitt drömföretag. Här följer du min största utmaning någonsin.

Följ mig

Annons 1

Verktyg

Snabbaste sättet att räkna ut momsen!

Fyll i ett av beloppen (inklusive eller exklusive moms) och du ser vad det motsvarar (exkl. eller inkl. moms).

Gå till våra verktyg

Annons 3

Annons 4

Annons 5

Annons 6