Nästa Evenemang

Är du också en lat företagare?

Jag har nyligen investerat i ett nytt projekt och behöver ett antal leverantörer som kan hjälpa mig. Därför skickade jag ut ett stort antal förfrågningar via mejl, där jag tydligt berättade vad jag behövde och att jag ville träffa dem för att prata affärer.

Vad tror du hände?

Av de tio företag jag mejlade, var det två som svarade inom en dag. Ytterligare tre svarade inom tre dagar och två veckan därpå. Tre svarade inte alls. För mig är detta helt ofattbart. Jag har mejlat dem och frågat om de är intresserade av att bli min leverantör, och de tar sig knappt tid att svara.

Och ännu värre blir det. När jag väl har träffat fem av dem, och blivit utlovad offerter, får jag mejla dem igen en vecka senare för att fråga vart offerten tagit vägen. Inte en enda skickade offerten direkt.

Är du lika lat som företagarna i exemplet ovan? Jag hoppas inte det. Om du vill skapa framgångsrika företag och öka försäljningen är den grundläggande regeln att göra allt för kunden. Älska dina kunder.

Som tur är bjuder vi på Mittföretag.com varje vecka på ett exempel som gör precis tvärtom mot företagen i exemplet ovan. Vi kallar det Veckans Entreprenör, och är min favoritläsning just nu på sajten. Missa inte!

Gustaf

Annons 2

Om bloggen

Följ entreprenören Gustaf Oscarson och hans äventyr i Sveriges företagarvärld

Följ mig

Annons 1

Verktyg

Snabbaste sättet att räkna ut momsen!

Fyll i ett av beloppen (inklusive eller exklusive moms) och du ser vad det motsvarar (exkl. eller inkl. moms).

Gå till våra verktyg

Annons 3

Annons 4

Annons 5

Annons 6