Nästa Evenemang

9 snabba tips för en framgångsrik affärsidé

Vare företag börjar med en bra idé. Att ha en tydlig vision och drömmar är grunden men det betyder ingenting om du inte gör något av det. Hur vet du att din idé är bra? Och hur går du från affärsidé till ett framgångsrikt företag? Vi ger dig stegen du behöver för att ta din dröm till ett verkligt företag.

1. Hitta skillnaderna
Första steget är att definiera vad som gör att din produkt eller tjänst skiljer sig från dina konkurrenter. Det är viktigt att du är tydlig i vad dina kunder vinner på att köpa din idé istället för dina konkurrenters.

2. Hitta problem
Vilket/vilka problem och behov löser din idé? Förkortar det tiden att göra något? Gör den att det är lättare att hitta något? Kan den göra något mer spännande eller mer funktionellt?

3. Var tydlig
Hitta exakt rätt ord för att beskriva din idé. Undvik jargong och vaga beskrivningar. Om du inte kan få folk entusiastiska över din idé hur ska de då vilja köpa?

4. Undersök marknaden
En konkurrentanalys är oerhört viktigt när du utformar din affärsidé. Gör research på nätet, besök mässor i branschen och prata med experter. Vad finns/finns inte på marknaden – ta reda på det innan du lägger ner pengar och tid.

5. Definiera dina kunder
Vilka är dina kunder? Vilka är din produkt/tjänst early adopters? Kommer folk att välja din idé över något de redan spenderar tid och pengar på? Eller är din idé ett helt nytt sätt att spendera tid och pengar på?

6. Bestäm dina resurskrav
Vad behöver du för att komma igång? Kan du starta ditt företag i din källare eller behöver du en lokal? Kan du hantera starten på egen hand eller behöver du ett team? Hur mycket pengar behöver du? Räkna med att den här delen tar tid. Ta dig tid att kontrollera med leverantörer och prata med branschexperter och specialister.

7. Gör en prototyp
Oavsett om din idé är en produkt eller en tjänst är det lika viktigt att du gör en prototyp. Gör en processkarta när det är en tjänst och beskriv kontaktpunkter och vad som måste ske internt för att möta kundernas behov.

8. Räkna på det
Ingen affärsplan är komplett utan en grundlig ekonomisk kalkyl. Gå igenom och räkna på realistiska intäkter och kostnader. Du bör kunna se en beräknad break-even och framtida vinster. Ta hjälp med den här delen om du är osäker.

9. Sätt mål
Försäljningsmål är viktiga. Men glöm inte att även sätta mål för att nå dina drömmar. När du vaknar på morgonen ska du veta vad du ska göra för att komma dit du vill. Dina mål och drömmar kommer att förändras och det är helt okej. Var flexibel och sluta aldrig att testa dig fram för att nå dina drömmar.

 

 

Källa: www.entreprenuer.com

Relaterat innehåll

Annons 1

Verktyg

Snabbaste sättet att räkna ut momsen!

Fyll i ett av beloppen (inklusive eller exklusive moms) och du ser vad det motsvarar (exkl. eller inkl. moms).

Gå till våra verktyg

Annons 3

Annons 4

Annons 5

Annons 6