Nästa Evenemang

8 ursäkter för att inte starta företag

Framgångsrika entreprenörer har alla en sak gemensamt – de slutade med ursäkter och började följa sina drömmar. Här är några av de vanligaste orsakerna som håller människor tillbaka, och hur du övervinner dem.

Jag vågar inte

Det finns inte en enda entreprenör som inte är rädd. Du har ett val – att bestämma dig för att du är mer rädd för att inte försöka än för att inte lyckas. Om du inte testade – skulle du ångra dig när du ligger på din dödsbädd?

Jag har inga pengar

Låt inte ekonomiska begränsningar stoppa dig. Se till att sänka dina personliga kostnader och använd din fantasi – entreprenörer är mästare på att åstadkomma mer med mindre. Läs också: Smarta sätt att hitta finansiering för ditt företag. 

Jag har ingen bra idé

Några av de mest framgångsrika företagen bygger på en förbättring av tidigare idéer. I stället för att hitta på en revolutionerande idé – tänk på allt som redan finns men som inte fungerar optimalt. Det är lättare att hitta en idé som är en förbättring än att skapa något helt nytt.

Jag vill inte förlora tryggheten

Ett fast jobb kan kännas som en trygghet för många. Men om du vänder på det – vad gör du om du tvingas lämna ditt jobb? Med ett eget företag är det bara du själv som kan påverka om du ska lyckas eller inte.

Det verkar krångligt

Gå en bokföringskurs, läs en bok, läs tio böcker, fråga bekanta som har startat eget, läs artiklar på mittföretag.com eller gå till NyföretagarCentrum. Alla är vi nybörjare i början – tävlingen vinns av den som lär sig mest.

Jag har inte tid

Vi har alla exakt lika mycket tid (Richard Branson har startat hundratals företag och han har också 24 timmar om dygnet), skillnaden är vad du gör med din tid. Sluta med slötittandet på tv, och sociala medier, och skippa sovmorgonen.

Tänk om jag misslyckas

Att misslyckas är en av de största rädslorna för många människor. Sannolikheten att lyckas på första försöket är ganska liten och du måste troligtvis ge det två eller tio försök. Ha en back up-plan, lär av dina misstag, lita på din magkänsla och sluta bry dig om vad andra tycker. Lär av: 7 vanliga starta eget-missta – och hur du undviker dem. 

Jag är för gammal

Åldern är bara en siffra. Reid Hoffman var 35 år när han grundade Linkedin, och Henry Ford var 45 år när han skapade Model T. Dessutom finns det många fördelar med att driva företag som pensionär.

Vilken tror du är den vanligaste ursäkten som gör att människor inte startar företag? Kommentera här nedan. 

Relaterat innehåll

Annons 1

Verktyg

Snabbaste sättet att räkna ut momsen!

Fyll i ett av beloppen (inklusive eller exklusive moms) och du ser vad det motsvarar (exkl. eller inkl. moms).

Gå till våra verktyg

Annons 3

Annons 4

Annons 5

Annons 6