Nästa Evenemang

8 böcker du måste läsa!

Världen kryllar av managementböcker. Här har vi listat dem vi tycker är de allra viktigaste för dig som vill lyckas med företaget. Om du läser de här 8 böckerna och applicerar kunskapen har du kommit långt på vägen mot ditt mål – att bli en fantastisk ledare!

Good to Great
En riktigt tung lunta för dig som vill bli bäst i världen. Jim Collins har under 15 års tid undersökt 1 435 företag, och hittat 11 som gått från ”good” till ”great”. Boken avslöjar vilket ledarskap – så kallat ”nivå 5-ledarskap” – som krävs för att skapa ”greatness”. Resultatet är häpnadsväckande.

The 4-Hour Workweek
Om du är det minsta intresserad av att outsourca de tråkiga delarna av ditt liv och göra exakt vad du vill om dagarna – läs den! Du får bland annat veta hur författaren gick från en årslön på 40 000 dollar och 80 timmars arbetsveckor, till en månadslön (!) på 40 000 dollar och 4 timmars arbetsvecka. Intressant?

Rich Dad, Poor Dad
En utmärkt startbok för dig som vill få privatekonomin att blomstra. Här lär du dig de grundläggande principerna för investeringar, och lär dig förstå varför ditt hus eller din bostadsrätt inte är en tillgång. Boken följs av en lång rad uppföljare i ämnet investeringar – samtliga värda att läsa.

The 7 Habits of Highly Effective People
I denna utmärkta bok ger Covey oss sin syn på de sju grundläggande och tidlösa principer som all verksamhet bygger på. Du bjuds på en strukturerad metodik för att skapa balans och succé både privat och professionellt. Detta är boken för dig som vill ta ditt ledarskap till nästa nivå.

How to Win Friends and Influence People
Dale Carnegie har kallats ”mästaren av den mänskliga naturen” och i denna bok får du veta varför succé bara till 15 procent beror på professionell kunskap. Vad de övriga 85 procent beror på får du förstås veta när du läser boken.

Think and Grow Rich
Publicerad 1937, men fortfarande en av de mest sålda managamentböckerna i världen. Det säger det mesta! Stora delar av dagens litteratur inom området härstammar från Napoleon Hill. Läs också ”The Law of Success” från samma författare. Om innehållet: du får veta exakt vad framgångsrika människor gör för att lyckas.

Idébok
Utsedd till en av världens 100 främsta managementböcker genom tiderna, och en av mina absoluta favoriter. Detta är en kombinerad bok/anteckningsbok som får dig att ta tillvara på alla dina idéer. Varning: denna bok kan göra dig oerhört kreativ.

Mind Your Own Business
Vi vill också i sammanhanget rekommendera Gustaf Oscarsons egen bästsäljare Mind Your Own Business, av den enkla anledningen att det finns få andra böcker där Sveriges mest framgångsrika entreprenörer öppenhjärtigt delar med sig av sina viktigaste framgångstips. Du köper dina exemplar av Mind Your Own Business här.

Kolla även in vår Bokshop för flera boktips.

Relaterat innehåll

Annons 1

Verktyg

Snabbaste sättet att räkna ut momsen!

Fyll i ett av beloppen (inklusive eller exklusive moms) och du ser vad det motsvarar (exkl. eller inkl. moms).

Gå till våra verktyg

Annons 3

Annons 4

Annons 5

Annons 6