Nästa Evenemang

7 sätt att tjäna extra pengar som företagare

Räkna med att det tar dubbelt så lång tid och kostar dubbelt så mycket pengar att bygga ett lönsamt företag – jämfört med vad du tror. Därför kan det vara smart att ha en plan för hur du ska tjäna extra pengar i början.

Hyr ut i andra hand

En tom kontorslokal eller ett tomt lagerutrymme kan vara en bra källa för extra intäkter, genom andrahandsuthyrning. Eller varför inte hyra ut din egen bostad när du är bortrest? Airbnb är en fantastisk affärsidé. Det finns många sätt att hyra ut lokaler och därmed få in extra kronor varje månad.

Sälj tillgångar

Ditt förråd kan vara en guldgruva – både det privata och företagets. Gamla möbler, kläder och andra inventarier som bara står och samlar damm lägger du upp på Blocket eller Tradera. Ofta har du en finansieringsmetod mitt framför ögonen utan att inse det.

Tips från gurun Robert Kiyosaki: Tänker du som de rika eller fattiga?

Starta ett till företag

Ett vanligt sätt att tjäna extra pengar i starten är konsultbolaget, där du kan göra sidouppdrag inom ditt kompetensområde. Uppdragen där kan förhoppningsvis täcka en okej lön för dig, och ditt huvudbolag slipper denna tunga kostnadspost i början.

Kör taxi

Om du bor i en storstad finns nu möjligheten att köra taxi genom appen Uber. I bilen kan du också få tid till reflektion och egna tankar, och varför inte nätverka med alla människor som skjutsar?Potentiella kunder!

Fler ovärderliga tips: Så blir du ekonomiskt oberoende

Ta betalt för din åsikt

Mystery Shopping eller att delta i paneler, undersökningar och intervjuer kan betala sig. Det finns flera marknadsundersökningsföretag som söker testpersoner i utbyte mot ersättning – googla!

Jobba extra

Om du är anställd kanske du kan jobba kvar hos din arbetsgivare men på deltid, så att du kan starta upp ditt företag under tiden. Prata med din chef och se om ni kan hitta ett upplägg alla tjänar på.

Sälj din kunskap

Är du en fena på försäljning, att snickra, bygga hemsidor, översätta texter, städa, hjälpa till med läxor, korrekturläsa eller passa hundar? Du behöver inte starta företag för att fakturera småjobb, det finns tjänster som sköter F-skatt och allt sådant åt dig för en mindre summa. Gör något du gillar och ta betalt samtidigt.

 

Vilka är dina bästa tips för att tjäna några extra stålar samtidigt som du driver företag? Kommentera och dela med dig här nedan. 

Relaterat innehåll

Annons 1

Verktyg

Snabbaste sättet att räkna ut momsen!

Fyll i ett av beloppen (inklusive eller exklusive moms) och du ser vad det motsvarar (exkl. eller inkl. moms).

Gå till våra verktyg

Annons 3

Annons 4

Annons 5

Annons 6