Nästa Evenemang

5 frmangångsfaktorer för nya företagare

Vet du vad som driver ditt nystartade företag till en framgångssuccé? Naturligtvis beror det på en mängd olika faktorer, men det finns fem saker som tar din affärsidé till ett företag som kontinuerligt lockar kunder.

Framgångsrikt företagande är målinriktat och sker inte av slumpen. Du skulle bli förvånad över hur många företagare som startar ett företag utan att bedöma huruvida deras verksamhet kommer att lyckas eller inte. Framgång kräver att du avsiktligt utformar ditt företag att lyckas. Det kräver att du ser på ditt företags system, processer och interaktioner och sedan frågar dig själv om de är utformade på ett sätt som välkomnar framgång.

Framgångsfaktor nr 1: Mod, flexibilitet och risktagande.
Var förberedd på att göra allt som krävs. För att du ska lyckas krävs att du går in i ditt företagande med öppna ögon och är beredd på att ta risker. Du kommer att behöva ta en hel del snabba beslut som gör att du stiger utanför din bekvämlighetszon, och var beredd på att på ett flexibelt sätt möta dina nya kunders föränderliga behov trots hinder som kommer att dyka upp på vägen.

Framgångsfaktor nr 2: Strategiskt tänkande.
Det kommer att kräva mod, tålamod och strategiskt tänkande för att nå ditt mål: att skapa en verksamhet som kunderna kommer önska att de ägde själva. Naturligtvis ska du helst ha en rejäl dos passion, men det bör även förankras i strategi och perspektivet för att hålla dig fokuserad på att skapa och bygga upp en verksamhet som håller i längden. Strategiskt tänkande i business handlar om att se din verksamhet växa och utvecklas under de kommande åren. Sätt mål som du vill nå inom 1 år, 2 år resp. 2 år. Se framför dig vad du strategiskt behöver göra för att växla upp ditt företagande till nästa nivå.

Framgångsfaktor nr 3: Sälj inte till alla.
Ingen verksamhet lyckas sälja till alla. Ju mer specificerad du är kring din målgrupp desto bättre. Det ger dig även trovärde och status. Ska man operera sig går man ju hellre till en kirurg än en allmänläkare eller hur? Räkna ut vad det är som just din målgrupp desperat behöver idag, och utforma sedan ditt företag till att ge det till dem. Du kan till och med identifiera vem personen eller företaget är som är intresserade av dina tjänster och produkter. Ta reda på så mycket du kan och forma ditt budskap efter det.

Framgångsfaktor nr 4: Leverera ett mervärde.
När du startar upp ditt företag, var beredd på att göra vad som krävs för att även vinna deras hjärtan och sinnen. Se till att du levererar mer än vad du lovar – anpassade lösningar som ger mervärde för kunden och får dem att komma tillbaka. Tänk hela tiden – vad kan jag göra för min kund som gör att de känner sig speciella och utvalda.

Framgångsfaktor nr 5: Sätt fokus på kunderna – inte dig själv.
När du startar upp, försök att rikta fokus mot dina kunder. Det kan låta självklart, men många nystartade företag gör precis tvärt om. Omedvetet så bygger de upp sin affärsidé omkring sig själva och sina egna personer. Ditt företag handlar inte om dig. Det handlar om vad du kan göra för att göra livet enklare för dina kunder, kanske göra deras vardag lättare och lösa deras problem. Gör du det kommer ditt företag att växa sig starkare och starkare med tiden. Bygg upp ett förtroende, och hitta hela tiden nya sätt att leverera mervärde och nya upplevelser. Ett framgångsrikt företag lyckas leverera det som kunderna längtar efter.

Lycka till och för framgång i ditt företag.

ViviAnn Labba

Annons 2

Om bloggen

Bloggen som förbättrar din försäljning – och skapar nya affärer. Med entreprenören Viviann Labba.

Följ mig

Annons 1

Verktyg

Snabbaste sättet att räkna ut momsen!

Fyll i ett av beloppen (inklusive eller exklusive moms) och du ser vad det motsvarar (exkl. eller inkl. moms).

Gå till våra verktyg

Annons 3

Annons 4

Annons 5

Annons 6