Nästa Evenemang

Tänk rätt med företagets kontrolluppgifter

Om du vill växa med ditt företag måste du ofta anställa personal. Det innebär både ansvar och en del personaladministration som löner, frånvarohantering samt redovisning och betalning av personalskatter. Dessutom måste du varje år lämna kontrolluppgifter till Skatteverket och det viktiga datumet du inte får missa 2015 är den 31:a januari.

Kontrolluppgifter för det gångna året ska vara inlämnade till skattemyndigheten senast den 31 januari. Dessa innehåller uppgifter om skatteavdrag, lön, arvoden och andra skattepliktiga inkomster av tjänst.

Många arbetsgivare sitter uppe på nätterna med beräkning av semesterersättning och arbetsgivaravgifter i Excel. Pennor tuggas, kaffekoppar nöts och hårtussar slits av. Speciellt när ett år tar slut är det väldigt viktigt att få ordning på uppgifterna:

”Det är många som ringer just den tiden på året, både företagare som köper löneprogram för första gången och kunder som behöver hjälp och stöd med årsskiftesrutiner och de nya regler som myndigheter kommit med under året”, säger Jenny Andreasson, kundchef på Hogia Small Office.

Idag finns smarta lösningar anpassade för småföretagare

Fler och fler små arbetsgivare inser fördelarna med att använda ett lönesystem för att sköta personaladministrationen. Numera finns det enkla och billiga program speciellt utvecklade för småföretagare.

Klicka här för att läsa om 5 fördelar med att sköta bokföringen i molnet

Hogia Small Office har just nu ett erbjudande där du får 2 månader på köpet vid tecknande av ett års abonnemang av deras lättanvända löneprogram för upp till 15 anställda.

Programmet räknar automatiskt ut semesterersättning, arbetsgivaravgifter och skatter. Du kan enkelt fördela lönen på resultatenheter och projekt, beräkna inrikes traktamente och registrera avvikelser som sjukdom och övertid. Programmet hjälper dig också att hålla reda på semesterdagar, överblicka semesterskuld och betala ut semesterlön.

När året är slut tar du smidigt fram de årliga kontrolluppgifterna för dina anställda och får fram en tydlig sammanställning. Dessutom kan du känna dig trygg att dina uppgifter alltid följer de senaste reglerna.

Testa gratis + ta del av kampanjen och få 2 extra månader på köpet. Klicka här.

Annons 2

Kontakta

E-post Telefon Webbplats Adress

Nyttiga länkar

Följ oss

Verktyg

Räkna ut total lönekostnad för företaget

Här kan du räkna ut vad den totala lönekostnaden blir för ditt företaget baserat på den anställdes lön och ålder.


0

Semesterersättning per semesterdag enligt sammalöneregeln är: