Nästa Evenemang

11 steg till en säljande sajt

Vill ditt företag sälja mer på Internet? Trodde väl det. Det finns hundratals saker du kan göra, alltifrån att välja rätt domännamn till att skapa länkutbyten som får dina affärer att explodera! I den här guiden har vi sammanställt våra 11 viktigaste steg till att skapa en säljande sajt. Vågar du missa det?

Tänk efter först Det blir så mycket lättare om du har en klar strategi redan innan du drar igång arbetet med din sajt. Sätt upp mål som säger vad sajten ska uppnå. Förmodligen vill du sälja något. Då bygger du sajten med det i åtanke hela tiden. Allt som besökaren gör och ser ska leda till att han/hon blir sugen på att handla. Och du, skriv ner vilka dina kunder är innan du bygger sajten, olika målgrupper handlar på olika sätt och har olika erfarenhet av Internet. Anpassa dig till din kundgrupp.

Skaffa en bra domänadress Bäst är oftast att använda ditt företagsnamn, det är ju det dina nuvarande kunder letar efter på Google! Se till att adressen är så kort som möjligt. Undvik svåra stavningar! Ditt domänval är också viktigt när du sökordsoptimerar sajten. Ett bra tips är att skaffa flera domäner där adresserna innehåller ord som dina besökare söker efter (och alla pekar till din sajt). Om du har ett zoo är till exempel adresser med zoo och djur bra investeringar.

Välj rätt webbhotell Snåla inte när du väljer webbhotell, dina kunder uppskattar verkligen inte när din sida är ”nere”! Läs Internettidningarnas tester och be gärna om referenser innan du gör ditt val. Välj ett alternativ med bra support. Och du, akta dig för gratis webbhotell, det är värt att betala några hundringar extra för kvalité!

Här hittar du en spännande artikel om IT för nyföretagare

Gör sajten snabb Du vet själv hur snabbt du lämnar en seg sida. Han inte för mycket tunga bilder, flash etc. På Internet är faktiskt textlänkar betydligt mer effektivt än bilder. Det bästa sättet att få sidan att framstå som snabb är att göra den lättnavigerad. Många nya sajter är så häftiga att kunden inte hittar det han/hon vill ha. Ett hett tips är att göra din sajt så enkel att kunden inte kan gå fel. Vad är en normalkund van vid? Jo, förmodligen Aftonbladet med en meny längst upp. Bra, då gör du likadant så slipper du riskera att kunden inte hittar rätt och lämnar sajten.

Fixa genvägar Okej, vi är överens om att du vill sälja. Vart vill du att kunden ska gå då? Jo, till det ställe som leder till att du får sälja såklart! Det behöver inte vara en e-butik utan kan lika gärna vara telefonnumret till din ordermottagning. Låt alla vägar bära till SÄLJ! Varenda sida ska ha en länk till det du vill sälja. Titta längst ned på den här sidan, till exempel.

Låt designen stödja budskapet Återigen, du har en webbsida för att förbättra dina affärer. Designen ska lyfta fram ditt budskap och underlätta för besökaren att hitta rätt. Glöm alla snygga effekter och satsa på en formgivning som kan förklara och förtydliga dina budskap på ett pedagogiskt sätt. Less is more! Och du, se till att ha samma image, färger och logotyper på sajten som du har i vanliga världen. Besökaren vill känna igen sig.

Sökmotoroptimera Svårt, och lätt. Svårt eftersom du inte vet exakt vad sökmotorerna vill ha, och lätt eftersom det finns massa saker du kan göra som inte kostar något. Läs vår guide Sökoptimering: 10 tips för nyföretagare

Läs även den här artikeln om sökmotoroptimering

Håll kvar besökaren Ju mer intressant information du har på din sajt, desto längre kommer besökaren att stanna och ju fler chanser får du att komma till avslut. Därför ska du se till att skapa ett innehåll som lockar till besök. Om du säljer märkeskläder (typ Filippa K) kan du ha en blogg eller artiklar om mode. Ett annat bra sätt att skapa längre besök är att låta besökaren vara aktiv, kanske genom ett diskussionsforum, ett test eller en fråga. Se till att uppdatera innehållet ofta, då kommer folk tillbaka.

Byt länkar Kanske det viktigaste av allt. Det sägs att Google älskar när andra (relevanta) sidor länkar till dig. Du vill såklart att andra sajter där dina potentiella kunder samlas länkar till dig. Det är enkelt, ring bara upp och föreslå ett länkutbyte. De vill ju ha dina besökare också!

Annonsera Det är ganska dyrt att annonsera på Internet, men det kostar ingenting att byta annonser med varandra. Återigen, kontakta sajter där potentiella kunder samlas och föreslå ett annonsutbyte. Det förutsätter såklart att du har annonser på din egen sajt, men varför inte ha det? Varning: ha bara annonser som är relevanta för dina kunder, annars minskar din trovärdighet.

Berätta om dina erbjudanden! Precis, människor älskar rabatter och specialerbjudanden. Se till att marknadsföra dem på ett sätt som får kunden att se dina andra produkter också.

Missa inte våra erbjudanden och rabatter till våra medlemmar

Vad säger Wikipedia om sajter?

Relaterat innehåll

Annons 1

Verktyg

Snabbaste sättet att räkna ut momsen!

Fyll i ett av beloppen (inklusive eller exklusive moms) och du ser vad det motsvarar (exkl. eller inkl. moms).

Gå till våra verktyg

Annons 3

Annons 4

Annons 5

Annons 6